Νόβι Μπέογκραντ - Ολυμπιακός 9-12: Τρόμαξε την Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός παρά τις σημαντικές απουσίες των Δερβίση, Ράντοβιτς...έπνιξε μέσα στο Βελιγράδι την πανίσχυρη Νόβι Μπέογκραντ (12-9) για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του LEN Champions League.

Νόβι Μπέογκραντ - Ολυμπιακός 9-12: Τρόμαξε την Ευρώπη


Ένας Ολυμπιακός όνειρο...έπνιξε μέσα στο Βελιγράδι την πανίσχυρη και αήττητη μέχρι σήμερα Νόβι Μπέογκραντ (12-9) και απέδειξε πως παρά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα (δεν έπαιξε ο Δερβίσης λόγω τιμωρίας και αγωνίστηκε για λίγο ο άρρωστος Κολόμβος ενώ σήμερα έγινε γνωστό πως μένει εκτός για δύο χρόνια ο Ράντοβιτς), φέτος δεν αστειεύεται!

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου. Μπορεί να δέχθηκε δύο...φτηνά γκολ (το ένα στον παραπάνω ενώ βγήκε η πρώτη άμυνα και το άλλο από τη θέση του φουνταριστού) αλλά κατά γενική ομολογία η άμυνα ήταν εξαιρετική απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα, όπως είναι η Νόβι Μπέογκραντ. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός παίρνοντας ρυθμό από την άμυνά του και έχοντας 2/2 στον παραπάνω αλλά και με γκολ στην κόντρα (Γενηδουνιάς) και την περιφέρεια (Φουντούλης) ήταν μπροστά με 4-2, έχοντας επιβάλει τον ρυθμό του, με τον Μάρκο Μπίγιατς να είναι φοβερός.

Νόβι Μπέογκραντ – Ολυμπιακός 9-12: Βλάχος: «Πολύ σκληροί για να πεθάνουμε»

Ο Θανάσης Χρυσοσπάθης που στην πρώτη περίοδο με πανέξυπνο τρόπο στον παραπάνω είχε κάνει το 2-2 και πάλι στον παραπάνω, αυτή τη φορά έγραψε το 5-2 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να παίζει καταπληκτική άμυνα στα ίσα αλλά και στον λιγότερο. Στην επίθεση είχε μυαλό, έπαιξε με τον χρόνο, πέρασε την μπάλα στα δύο μέτρα και ο Φουντούλης με πέναλτι έγραψε το 6-2 (3.43 για το τέλος του ημιχρόνου). Οι γηπεδούχοι είχαν μείνει χωρίς γκολ για περίπου εννέα λεπτά αλλά στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου βρήκαν λύσεις, με τον Ολυμπιακό να έχει ανάγκη από «ανάσες» και τον κόουτς Βλάχο να προσπαθεί με συνεχείς αλλαγές να κρατήσει φρέσκους τους παίκτες του, λόγω των προβλημάτων και των απουσιών. Οι Βίκτορ Ράσοβιτς, Βλαχόπουλος μείωσαν σε 6-4, χάθηκε μια ευκαιρία στον παίκτη παραπάνω από τον Ολυμπιακό για το 7-4 και σε νεκρό χρόνο ο Ντούσκο Πιγιέτλοβιτς έγραψε το 6-5!

LEN Champions League: Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός στον Α’ Όμιλο

Με γκολ και πάλι από τον Ολυμπιακό ξεκίνησε η περίοδος (τρίτη). Ο Γενηδουνιάς έπιασε στον....ύπνο τον Γκόικο Πιγιέτλοβιτς (7-5, από την περιφέρεια) ενώ ακολούθησε ένα εξαίσιο τέρμα από τον «φονιά» Φιλίποβιτς (8-5), με την ομάδα του Πειραιά να έχει φρεσκάδα και πάλι στο παιχνίδι της, με τους Σέρβους να θέλουν να βγάλουν κόντρες και να παίζουν βιαστικά και χωρίς μυαλό. Μάλιστα ο Ολυμπιακός και πάλι πήγε τη διαφορά στο +4 (9-5) με γκολ του Γενηδουνιά στον παραπάνω (αποβολή με αντικατάσταση του Ντούσκο Πιγιέτλοβιτς) 2.38 για το τέλος της περιόδου ενώ ο ίδιος έπιασε για ακόμη μια φορά στον ύπνο τον Γκόικο Πιγιέτλοβιτς έγραψε και το 10-5.

Μπίγιατς: «Νίκη αυτοπεποίθησης»

Στην τελευταία περίοδο, ο Σουσιασβίλι μείωσε γρήγορα σε 10-7, ο Ολυμπιακός έχασε και τον Φουντούλη με ποινές και οι Σέρβοι έκαναν τον αγώνα...ροντέο μήπως και το γυρίσουν, με τη βοήθεια και των διαιτητών που σε κάθε επίθεση της Νόβι Μπέογκραντ σφύριζαν και αποβολή! Ο Μάντιτς 3.48 μείωσε σε 10-8 με το πρώτο του τέρμα και ο αγώνας έγινε ξανά ντέρμπι ενώ οι γηπεδούχοι πήραν μία ακόμη ποινή (!) και ο Σουσιασβίλι πήγε το ματς στο γκολ (10-9), σε μια φάση όπου δόθηκε ανύπαρκτο φάουλ στον Γενηδουνιά. Στην επόμενη επίθεση ο Ολυμπιακός πήρε (επιτέλους) μια αποβολή και ο αλάνθαστος Θανάσης Χρυσοσπάθης έγραψε το 11-9 (2.09 για το φινάλε) για να ακολουθήσει μια ακόμη βόμβα από τον Φιλίποβιτς για το 12-9!

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 3-2, 0-4, 4-2.

Νόβι Μπέογκραντ: Γκόικο Πιγιέτλοβιτς, Στράνια Ράσοβιτς, Μάντιτς 1, Σουσιασβίλι 3, Βούτσινιτς, Ντούσκο Πιγιέτλοβιτς 2, Γκογκόφ, Γιάξιτς 1, Πέρκοβιτς, Βλαχόπουλος 1, Ντράσοβιτς, Βίκτορ Ράσοβιτς 1, Κοΐμπρα.

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 2, Γούβης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 3, Χρυσοσπάθης 3, Κολόμβος, Ζερδεβάς.