Ολυμπιακός: Ο εφιάλτης της Σαμπαντέλ

Πρόκριση που ισοδυναμεί με ευρωπαϊκό! Ο Ολυμπιακός του Χάρη Παυλίδη έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2019 Σαμπαντέλ. Την κάτοχο πέντε ευρωπαϊκών την τελευταία δεκαετία!

Ολυμπιακός: Ο εφιάλτης της Σαμπαντέλ

Πρόκριση που ισοδυναμεί με ευρωπαϊκό! Ο Ολυμπιακός του Χάρη Παυλίδη χωρίς επίσημο ματς εντός συνόρων από τον περασμένο Νοέμβριο, χωρίς ξένη παίκτρια και έχοντας χάσει με 14-12 τον πρώτο αγώνα κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2019 Σαμπαντέλ, την κάτοχο πέντε ευρωπαϊκών την τελευταία δεκαετία, πήρε πανάξια την πρόκριση για το final-4 της Euroleague (30/4-1/5) για πέμπτη φορά τις τελευταίες έξι διοργανώσεις και όγδοη συνολικά σε τελική φάση!

Κόντρα σε όλους και σε όλα, τα κορίτσια του Ολυμπιακού έκαναν κατάθεση ψυχής και για ακόμη μία φορά εξελίχθηκαν σε εφιάλτη της Σαμπαντέλ.

Εκδίκηση για τον χαμένο τελικό με το έτσι θέλω

Πέρσι λόγω της πανδημίας δεν ολοκληρώθηκε η Euroleague και η Σαμπαντέλ ήταν η κάτοχος του τίτλου από το 2019, όταν στο φάιναλ φορ που έγινε στην έδρα της κέρδισε με το… έτσι θέλω τον Ολυμπιακό στον τελικό (το 11-8 έγινε σε πέντε λεπτά 11-13 στο τέλος).

Οι «ερυθρόλευκες» πήραν εκδίκηση απέναντι σε μια ομάδα που ακούει Πειραιά, Ολυμπιακό και Χάρη Παυλίδη και την... πιάνει ναυτία.

Η Σαμπαντέλ από το 2011, όταν και πήρε το πρώτο της ευρωπαϊκό, έχει πέντε Ευρωλίγκες και τις περισσότερες σεζόν που έμεινε εκτός... έπεσε πάνω στον Θρύλο.

Το 2009-10 ο Ολυμπιακός την απέκλεισε στα προημιτελικά με δύο νίκες με το ίδιο σκορ (14-13), το 2014-15 στον τελικό της Ευρωλίγκας στον Πειραιά η Σαμπαντέλ (αήττητη για τρία χρόνια) χάνει για πρώτη φορά από τον Ολυμπιακό που παίρνει το ευρωπαϊκό σε ένα κατάμεστο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ», το 2016-17 στον ημιτελικό του φάιναλ φορ στο Κίρισι οι «ερυθρόλευκες» κερδίζουν 11-9 τη Σαμπαντέλ και φέτος την πέταξαν εκτός φάιναλ φορ!

Η μοναδική φορά που χαμογέλασαν οι Ισπανίδες στην Ευρωλίγκα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό ήταν στον τελικό του 2019, με τη διαιτησία να παίζει 70%-30%...