Ολυμπιακός - Γιουγκ 8-9: Ήττα στις λεπτομέρειες...

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ 9-8 στην 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του LEN Champions League στην Όστια. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο ημίχρονο 5-2 αλλά στη συνέχεια στοίχισε το κάκιστο τρίτο οκτάλεπτο (0-3) και οι αποφάσεις των διαιτητών στην τελευταία περίοδο. Έκανε "ζημιά" ο Πάουλο Ομπράντοβιτς με 4 γκολ.    

Ολυμπιακός - Γιουγκ 8-9: Ήττα στις λεπτομέρειες...

O Ολυμπιακός ήταν φοβερός αμυντικά, με εξαίρεση τον παίκτη λιγότερο. Ο Ζερδεβάς όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί που έπρεπε, αλλά η άμυνα του Θοδωρή Βλάχου είχε...βραχυκυκλώσει τους Κροάτες που δεν μπορούσαν να απειλήσουν από την περιφέρεια και να διασπάσουν τη ζώνη των Πειραιωτών που κράτησαν χαμηλά μια ομάδα με ποιότητα και ταλέντο στην επίθεση, όπως είναι η Γιουγκ.

Στην επίθεση, ο Ολυμπιακός είχε θέματα με τη ζώνη της Γιουγκ που έκλεινε πάνω στους δύο φουνταριστούς (Μουρίκης, Κάκαρης) και τα σουτ από την περιφέρεια δεν βγήκαν. Βέβαια οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με τον Κάκαρη στην κόντρα στο φινάλε του α’ οκταλέπτου και έκαναν και το 2-0 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με τον Μουρίκη (πήρε μπάλα, κέρδισε την αποβολή και εκτέλεσε ο ίδιος μετά την πάσα του Δερβίση).

Η Γιουγκ όμως που είχε μείνει 12 λεπτά χωρίς γκολ (!), κατάφερε σε διάστημα δύο λεπτών να σκοράρει δις στον παίκτη παραπάνω (Ομπράντοβιτς, Γκαρσία) και να μείνει μέσα στον αγώνα, μειώνοντας σε 3-2 αφού είχε μεσολαβήσει και το γκολ του Καπότση στον παραπάνω (3-1).

Το θετικό για τους Πειραιώτες ήταν πως βρήκαν τρόπο να περάσουν και τη μπάλα στον Μουρίκη σε αυτό το οκτάλεπτο, με τον διεθνή φουνταριστό να παίρνει πέναλτι και τον Γενηδουνιά να ευστοχεί (4-2). Βέβαια ο τελευταίος αφού βγήκε και η άμυνα, «χτύπησε» στην κόντρα στο φινάλε του ημιχρόνου γράφοντας το 5-2 με τον Ολυμπιακό να είναι ο κυρίαρχος και να έχει σκοράρει στο φινάλε και των δυο οκταλέπτων (Κάκαρης το 1-0, Γενηδουνιάς το 5-2).

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να κερδίζει πέναλτι – το πήρε ο Κάκαρης – αλλά ο Αργυρόπουλος έχασε την ευκαιρία για το 6-2, με την ομάδα του Πειραιά να έχει τρία χαμένα πέναλτι στην Όστια (ένα με Ορτίτζια, ένα με Σπαντάου και ένα ακόμη σήμερα). Η Γιουγκ που έβρισε γκολ μόνο από τον παίκτη παραπάνω, μείωσε σε 5-3 με τον Μερκούλοφ (3/4) και πλησίασε στο γκολ με τον Ομπράντοβιτς (2.31 για το τέλος της περιόδου) με την ομάδα του Πειραιά να έχει σε αυτό το οκτάλεπτο ένα πέναλτι χαμένο για το 6-2 κι ένα χαμένο παραπάνω με τον Ντάουμπε για το 6-3. Μάλιστα μετά το 5-4 του Ομπράντοβιτς ο Ολυμπιακός είχε ακόμη έναν χαμένο παραπάνω, ενώ ο πρώην άσος των νταμπλούχων ήταν αυτός που με το τρίτο του προσωπικό τέρμα έγραψε το 5-5 και έβαλε...φωτιά στο ματς!

Μάλιστα στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ο Τομάσοβιτς από την περιφέρεια έγραψε το 6-5 με τη Γιουγκ να περνάει μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στον αγώνα! Ο Καπότσης όμως απάντησε αμέσως με γκολ στον παραπάνω (6-6) και ο Ολυμπιακός βρήκε ένα τέρμα ύστερα από περίπου δέκα λεπτά.

Η Γιουγκ στην επόμενη επίθεση, πήρε ένα...δώρο από τους διαιτητές που είδαν πέναλτι σε καθαρό κλέψιμο του Γενηδουνιά στον Τομάσοβιτς. Ο Φάτοβιτς ευστόχησε (7-6) αλλά ο Ολυμπιακός και πάλι απάντησε με γκολ στον παραπάνω (7-7, Ίρβινγκ 5.26 για το τέλος του αγώνα) σε ένα ματς σκληρό και είναι χαρακτηριστικό πως δυο λεπτά πριν από το τέλος αποβλήθηκαν με αντικατάσταση οι Μουρίκης, Μπένιτς.

Η Γιουγκ στα τελευταία κρίσιμα λεπτά εκμεταλλεύτηκε τις επιθέσεις στον παραπάνω με Φάτοβιτς, Ομπράντοβιτς (9-7) και έτσι έφτασε στη νίκη σε ένα αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Καπότσης στα τελευταία δευτερόλεπτα διαμόρφωσε το τελικό 9-8.

Στο κακό τρίτο οκτάλεπτο του Ολυμπιακού και φυσικά στις αποφάσεις των διαιτητών στην τελευταία περίοδο.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 4-2, 0-3, 3-4.

Ολυμπιακός: Μουρίκης 1, Κάκαρης 1, Καπότσης 3, Γενηδουνιάς 2, Ίρβινγκ 1.

Γιουγκ: Ομπράντοβιτς 4, Γκαρσία 1, Μερκούλοφ 1, Τομάσοβιτς 1, Φάτοβιτς 2.

Επόμενες αγωνιστικές

1-5/3/2021 (4η-7η αγωνιστική)

4η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Ρέκο, Σπαντάου – Μαρσέιγ, Γιουγκ – Ορτίτζια

5η αγωνιστική: Προ Ρέκο – Γιουγκ, Μαρσέιγ – Ολυμπιακός, Σπαντάου – Ορτίτζια

6η αγωνιστική: Γιουγκ – Προ Ρέκο, Ολυμπιακός – Μαρσέιγ, Ορτίτζια – Σπαντάου

7η αγωνιστική: Ορτίτζια – Γιουγκ, Μαρσέιγ – Σπαντάου, Προ Ρέκο – Ολυμπιακός

*Η Γιουγκ έχει πλέον 9 βαθμούς, ο Ολυμπιακός 6, όσους και η Προ Ρέκο που παίζει το βράδυ (21.15) με τη Σπαντάου και λογικά θα κερδίσει και θα κάνει το τρία στα τρία. Η Ορτίτζια σήμερα (16/12) κέρδισε τη Μαρσέιγ 11-10 και έφτασε τους τρεις βαθμούς ενώ χωρίς πόντο είναι η Σπαντάου που παίζει το βράδυ με την Προ Ρέκο. Στο φάιναλ 8 στο Ανόβερο περνάνε οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου.