Οι αντίπαλοι Ολυμπιακού, Βουλιαγμένης στην Euroleague γυναικών

Στην Όστια, στο περιθώριο των αγώνων του Α’ Ομίλου το LEN Champions League ανδρών, έγινε η κλήρωση για την Euroleague γυναικών. Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης.

Οι αντίπαλοι Ολυμπιακού, Βουλιαγμένης στην Euroleague γυναικών

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον Γ’ Όμιλο που θα διεξαχθεί στη Ρώμη και θα παίξει με τη γηπεδούχο Ρόμα, την Πάντοβα (Ιταλία), τη Νις (Γαλλία) και τη Βαζούτας (Ουγγαρία).

Φυσικά ο Ολυμπιακός του Χάρη Παυλίδη είναι το φαβορί για να συνεχίσει στην επόμενη φάση, ωστόσο η Πάντοβα είναι πάντα δυνατή και παίζει στη χώρα της ενώ η Ρόμα είναι γηπεδούχος. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως τα τελευταία χρόνια στην Ουγγαρία είναι ανεβασμένη η Βαζούτας.

Το θέμα είναι βέβαια σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η ομάδα σε λίγους μήνες και εάν θα έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα.

Η Βουλιαγμένη κληρώθηκε στον Δ’ Όμιλο που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο. Εκεί θα αναμετρηθεί με τη γηπεδούχο Σπαντάου, την Ουγγρική Ντουναϊσβάρος και την Ισπανική Σαμπαντέλ.

Ο όμιλος της Βουλιαγμένης είναι εξαιρετικά δύσκολος απέναντι στην πάντα ισχυρή Σαμπαντέλ και την Ουγγρική Ντουναϊσβάρος. Ο δρόμος προς την οκτάδα δεν είναι καθόλου εύκολος για το ΝΟΒ αλλά τα κορίτσια της Βουλιαγμένης έχουν αποδείξει κι άλλες χρονιές πως είναι ικανές για όλα στην Ευρώπη.

Οι άλλοι δυο όμιλοι είναι

Α’ Όμιλος (Βουδαπέστη): Οριζόντε Κατάνια (Ιταλία), Ουίπεστ (Ουγγαρία), Λιλ (Γαλλία), Σαντ Αντρέου (Ισπανία)

Β’ Όμιλος (Βερόνα): Ματαρό (Ισπανία), Κίνεφ Κίρισι (Ρωσία), Μεντιτεράνι (Ισπανία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Βερόνα (Ιταλία).

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν 4-7 Φεβρουαρίου και από τον κάθε όμιλο περνάνε οι δυο πρώτες ομάδες στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε πως Εθνικός και ΝΟ Λάρισας απέσυραν τη συμμετοχή τους από τη διοργάνωση.