Κόκκινα φοράνε κι αυτοί που κολυμπάνε!

Ο Ολυμπιακός είναι ο νέος βασιλιάς της Ευρώπης και όλοι πρέπει να καταλάβουν πως αυτό που συνέβη στη Γένοβα το Σάββατο το βράδυ δεν έτυχε, πέτυχε.

Κόκκινα φοράνε κι αυτοί που κολυμπάνε!

Δεκαέξι χρόνια μετά το τρεμπλ και τη μαγική χρονιά του 2002, ο Ολυμπιακός τρέλανε και πάλι όλη την Ευρώπη. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ο Θρύλος του Θοδωρή Βλάχου έκανε μια «χαψιά» την πολυδιαφημισμένη Προ Ρέκο των παχυλών συμβολαίων και έδειξε το δρόμο. Σημασία δεν έχουν μόνο τα λεφτά αλλά η δουλειά, ο προγραμματισμός, η καρδιά και η ψυχή. Να βουτάς στο νερό και να μην καταλαβαίνεις τίποτα. Ούτε από Φιλίποβιτς, ούτε από Μάντιτς, ούτε από Ίβοβιτς, ούτε από έδρα. Τίποτα. Για να συμβεί βέβαια αυτό θα πρέπει να φας και τις…σφαλιάρες σου. Σημασία έχει όμως να μην σκύψεις το κεφάλι. Να σηκωθείς και με τα όπλα που έχει να παλέψεις και να φτάσεις εκεί που ονειρεύεσαι. Εκεί που πραγματικά πιστεύεις πως μπορείς.

Ο Ολυμπιακός του Θοδωρή Βλάχου σε συνεργασία φυσικά με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη και τον πρόεδρο Μιχάλη Κουντούρη, αυτό πράττει εδώ και χρόνια. Προγραμματίζει, ισιώνει το καράβι όταν...μπάζει νερά.

Το 2016 ο Ολυμπιακός έφτασε…τρένο στον τελικό της Βουδαπέστης. Δεν είχε ούτε μια ήττα. Κι αυτή η άτιμη ήρθε στον τελευταίο αγώνα της σεζόν από τα «λιοντάρια» της Γιουγκ. Την ομάδα του Ντουμπρόβνικ που έδειξε το δρόμο και στον Θρύλο. Γιατί μπορεί να χάνει παίκτες αλλά οι Κροάτες παραμένουν στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Αυτό έκανε και ο Ολυμπιακός. Το καλοκαίρι του 2016…έχασε Βλαχόπουλο, Γούνα, Δερβίση και πολλοί βιάστηκαν να κάνουν λόγο ακόμη και...διάλυση του οικοδομήματος.

Το έχουμε εδώ στην Ελλάδα να βιαζόμαστε και να γράφουμε ότι θέλουμε στο διαδίκτυο, δυστυχώς. Πέρσι χάθηκε το Κύπελλο στο φάιναλ φορ του Καρπενησίου από τη Βουλιαγμένη και ακολούθησε η κακή παρουσία στο final 6 της Βουδαπέστης, με τον Φουντούλη τραυματία και τους ξένους Εσπανιόλ, Γιάνοβιτς να μην δίνουν το κάτι παραπάνω. Κι εδώ όμως η διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητή έπραξαν σωστά και δεν λειτούργησαν με πανικό. Κράτησαν λοιπόν έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς στον κόσμο, τον Άντρο Μπούσλιε και φυσικά τον πορτιέρε, Γιόζιπ Πάβιτς και άφησαν τον Ισπανό και τον Μαυροβούνιο να αποχωρήσουν. Χτύπησαν την πόρτα των Ελλήνων διεθνών Δερβίση, Γούνα, οι οποίοι έπαιξαν έναν χρόνο στο Καμπιονάτο και επέστρεψαν ακόμη πιο σοφοί και έτοιμοι να δώσουν το πάθος, την ορμή και τη φλόγα που έλειψε πέρσι σε κάποια ματς. Παράλληλα, έψαξαν για τον ξένο που θα κάνει τη διαφορά και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Πάουλο Ομπράντοβιτς, ο οποίος τα κάνει όλα και συμφέρει. Στο μεγάλο λιμάνι δεν…φοβήθηκαν ακόμη κι όταν ο Κολόμβος αποχώρησε δεχόμενος την εξαιρετική πρόταση από την Τουρκία. Έντυσαν στα ερυθρόλευκα τον Έλληνα διεθνή φουνταριστό Δημήτρη Νικολαΐδη, ο οποίος κολύμπησε αμέσως στα βαθιά και δικαίωσε τον προπονητή του για την επιλογή του να τον ρίξει δίπλα στα θηρία.

Αυτή η…παρέα λοιπόν με τους ήδη υπάρχοντες Φουντούλη, Μουρίκη, Μυλωνάκη, Γεννηδουνιά, Δελακά, Αργυρόπουλο τρέλανε φέτος την Ευρώπη. Και δεν το έκανε μόνο στη Γένοβα. Το έπραξε όλη τη χρονιά. Ο Ολυμπιακός ήταν σταθερός, ανίκητος (έχασε μόνο από τη Γιουγκ στο Ντουμπρόβνικ) και ήξερε τι ζητούσε μέσα στο νερό.

Έχει έναν προπονητή, τον Θοδωρή Βλάχο που δουλεύει χρόνια με την ομάδα και περίμενε κι αυτός να πάρει την κούπα ως πρώτος τεχνικός. Δίπλα του ο παμπόνηρος Κροάτης Χρβόγιε Κόλιανιν. Το δεξί χέρι του Βλάχου. Όπως ήταν ο τελευταίος πριν από 16 χρόνια στη Βουδαπέστη, δίπλα στον Ζόλταν Κάσας. Η ζωή κύκλους κάνει και δικαιώνει αυτούς που δουλεύουν, επιμένουν, αναγνωρίζουν τα λάθη τους και προσπαθούν να τα διορθώσουν. Δεν έχει σημασία εάν πάντα τα καταφέρνουν αλλά σημασία έχει να προσπαθούν.

ΥΓ1 Ο Ομπράντοβιτς το καλοκαίρι είχε πρόταση από την Προ Ρέκο αλλά εκείνος είπε το ναι στον Θρύλο. Διπλά δικαιωμένος ο «medo», ο οποίος έχει δυο Τσάμπιονς Λιγκ σε τρία χρόνια και έναν χαμένο τελικό πέρσι!

ΥΓ2 Το fosonline.gr λίγες πριν ξεκινήσει η γιορτή στη Γένοβα, έγραφε για το final 8 του Φουντούλη. Ο Χιώτης μπόμπερ ήταν έτοιμος από όλες τις πλευρές.

ΥΓ3 Όταν ο 36χρονος Γιόζιπ Πάβιτς που έχει κατακτήσει χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο πανηγυρίζει σαν να πήρε το πρώτο κύπελλο στην καριέρα του, τα λόγια είναι περιττά.