Το final 8 του Φουντούλη

Ο Χιώτης περιφερειακός του Ολυμπιακού Γιάννης Φουντούλης είναι πανέτοιμος από κάθε άποψη για τις μεγάλες μάχες στην Γένοβα στο final 8 του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

 

Το final 8 του Φουντούλη

Δεν υπάρχει κανένας μέσα στην ομάδα πόλο του Ολυμπιακού που να μην περιμένει πως και πως την έναρξη του final 8. Ένας από αυτούς είναι και ο Γιάννης Φουντούλης. Ο Χιώτης περιφερειακός του Θρύλου. Πιο ώριμος από ποτέ και στην τρίτη του σερί παρουσία σε τελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Φουντούλης, ο οποίος πρόσφατα έγινε και πατέρας, πέρσι ήταν ο μεγάλος άτυχος. Λίγες ημέρες πριν από το final 6 της Βουδαπέστης, ήρθε ο τραυματισμός του στο final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο Καρπενήσι. Δεν αγωνίστηκε στον τελικό με τη Βουλιαγμένη που πήρε και την κούπα και επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει το περσινό μεγάλο ραντεβού. Ο Χιώτης περιφερειακός ήταν τελικά παρών αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ήταν 100% έτοιμος. Και μόνο που έπαιξε και σκόραρε μάλιστα και στα δυο ματς με Γιουγκ, Μπρέσια ήταν «θαύμα».

Ο αρχηγός της Εθνικής μας Ομάδας ήταν φυσικά παρών και στην μαγική πορεία του 2016. Τότε που ο Θρύλος είχε φτάσει στα τελικά αήττητος και έχασε στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στον τελικό με τη Γιουγκ. Στο προπέρσινο final 6, ο Φουντούλης έχει φτάσει φουριόζος αλλά δεν έκανε και τα καλύτερά του παιχνίδι στο κολυμβητήριο «Άλφρεντ Χάγιος» στο νησί της Μαργαρίτας. Δυο χρόνια μετά και απόλυτα υγιής είναι πανέτοιμος να πάρει από το χέρι την ομάδα του μεγάλου λιμανιού και να την οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης, 16 χρόνια μετά το θρίαμβο της Βουδαπέστης.

«Είμαστε όλοι έτοιμοι»

Ο διεθνής περιφερειακός του Ολυμπιακού Γιάννης Φουντούλης λίγο πριν πετάξει η ομάδα για τη Γένοβα είπε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το μεγάλο ραντεβού στη Γένοβα: «Η ομάδα έτοιμη. Είμαστε όλοι καλά. Υπάρχει πίστη από όλους μέσα στην ομάδα. Νομίζω πως έχουμε καλές πιθανότητες να διεκδικήσουμε κάτι καλό σε αυτή τη διοργάνωση».