Πρώτοι μάγκες Κουντούρης, Διαθεσόπουλος που πίστεψαν στον Βλάχο

Κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι, βλέποντας αυτή την υπερηχητική Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, έχουν οι Μιχάλης Κουντούρης, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Πρώτοι μάγκες Κουντούρης, Διαθεσόπουλος που πίστεψαν στον Βλάχο

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης και ο πρώην πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι από την επιλογή τους να δώσουν τα «κλειδιά» των ομάδων τους στον Θοδωρή Βλάχο.

Ο Θοδωρής Βλάχος εδώ και χρόνια είναι στην κορυφή του κόσμου. Μιλάμε για έναν Έλληνα προπονητή, για τον οποίο είχαμε γράψει πριν από πέντε χρόνια, πως εάν τον έλεγαν Βλάχιτς η αντιμετώπισή του θα ήταν διαφορετική.

Ο Βολιώτης προπονητής ποτέ δεν ασχολήθηκε με όλα αυτά και κοιτούσε μόνο τη δουλειά του. Σαφώς και έχει κάνει λάθη και θα κάνει. Ωστόσο σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δίνει…ρέστα.

Δυο πράγματα μόνο θα αναφέρουμε. Ο τρόπος που επέλεξε να παίξει τον τελευταίο παίκτη παραπάνω απέναντι στο Μαυροβούνιο (ανοιχτά και όχι με δυο παίκτες στα δοκάρια) στον προημιτελικό και η επιλογή του να έχει σήμερα στη 13άδα τον Νίκο Γκίλλα (εξαιρετικό ματς από τον νεαρό άσο του Ολυμπιακού), δείχνουν έναν προπονητή που δεν είναι «κολλημένος». Έχει ιδέες, δουλεύει τα παιχνίδια στο μυαλό του και διαχειρίζεται καταπληκτικά ένα φοβερό ρόστερ.

Εάν όμως δεν υπήρχε αρχικά ο Μιχάλης Κουντούρης να του δώσει τα «κλειδιά» του Ολυμπιακού αλλά και ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος εν συνεχεία να τον κάνει αφεντικό στην Εθνική Ανδρών, τίποτα ενδεχομένως να μην είχαμε ζήσει την τελευταία δεκαετία με τους διεθνείς στο πόλο.

Το εντυπωσιακό είναι πως και ο Μιχάλης Κουντούρης αλλά και ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ποτέ δεν σκέφτηκαν να τον αντικαταστήσουν, ακόμη και ύστερα από χρονιές όπου τα αποτελέσματα μπορεί να μην ήταν επιθυμητά.

Για αυτό και λέμε πρώτοι μάγκες οι Κουντούρης, Διαθεσόπουλος. Όχι μόνο τον επέλεξαν αλλά τον άφησαν να κάνει τη δουλειά του, τον στήριξαν και εκείνος κάθε χρόνο τους δικαιώνει.

Σαφώς και τίποτα δεν έχει χαριστεί στον Έλληνα τεχνικό, αλλά εάν το 2012 ο Κουντούρης δεν τον επέλεγε για τον Ολυμπιακό και δυο χρόνια μετά ο Διαθεσόπουλος δεν έπαιρνε την κομβική απόφαση να του δώσει τα...κλειδιά της Εθνικής Ανδρών, μπορεί αυτή τη στιγμή ο Βλάχος να ήταν κάπου αλλού και η γαλανόλευκη να μην έπαιζε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το Σάββατο (29/7, 12.00) απέναντι στην Ουγγαρία.