Δήμου: «Το ελληνικό πόλο γιορτάζει»

Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του χάλκινου μεταλλίου που κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα των Νεανίδων στο Παγκόσμιο.

Δήμου: «Το ελληνικό πόλο γιορτάζει»

Σε πελάγη ευτυχίας βρίσκονται τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Βελιγράδι, όπου η Εθνική ομάδα Νεανίδων κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, επικρατώντας της Αυστραλίας με 7-3.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής και συνάμα στυλοβάτης της επιτυχίας, ο Κώστας Δήμου, η αρχηγός της ομάδας και πρωταγωνίστρια του μικρού τελικού, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και η υπεύθυνη της αποστολής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Βάσω Αρβανιτόπουλου-Γαρελίδη, προέβησαν σε δηλώσεις στην επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας μετά τη λήξη του αγώνα και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Κωστας Δήμου: «Το ελληνικό πόλο γιορτάζει»

«Είμαστε χαρούμενοι για την ομάδα μας και για το ελληνικό πόλο που σήμερα το βράδυ γιορτάζει για την μοναδική επιτυχία της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και το χάλκινο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων. Όταν ήρθαμε στο Βελιγράδι ήμασταν όλοι προβληματισμένοι και ίσως πολλοί από μας να μην περιμέναμε ότι θα φτάσουμε μέχρι το μετάλλιο.

Όμως κάναμε μερικά εξαιρετικά παιχνίδια, όπως αυτό απέναντι στην Ρωσία και όλοι άρχισαν να μας υπολογίζουν. Στον ημιτελικό με την Ισπανία παίξαμε επίσης εξαιρετικά για τρεις περιόδους, αλλά στο τέλος υποταχθήκαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα σήμερα στον κόσμο, την Ισπανία, που κερδίζει τους πάντες με χαρακτηριστική άνεση. Έχω πει ότι τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Αν κερδίζαμε την Ισπανία θα ήμασταν εμείς σήμερα οι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια».

Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη: «Πήραμε το αίμα μας πίσω»

«Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία. Είχαμε ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο γιατί δεν ήμασταν όλες οι αθλήτριες αρκετές μέρες μαζί κατά την διάρκεια της προετοιμασίας. Είχαμε την υποχρέωση μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σε μία περίπου εβδομάδα, να αφομοιώσουμε καινούργια συστήματα, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς με τους οποίους παίχτηκε το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Σήμερα πήραμε το αίμα μας πίσω, μετά την χτεσινή ήττα από την Ισπανία. Στόχος όλων των κοριτσιών και εμένα προσωπικά, είναι να συνεχίσουμε το πρωταγωνιστικό μας ρόλο και σαν μέλη της Εθνικής ομάδας των γυναικών. Αφιερώνουμε το μετάλλιο στις οικογένειές μας, που θυσίασαν πολλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς για μας, και στις οικογένειες των αδικοχαμένων από την πρόσφατη πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής».

Βάσω Αρβανιτοπούλου-Γαρελίδη: «Κανείς δεν μας υπολόγιζε»

«Θα μου επιτραπεί η έκφραση ότι το χάλκινο μετάλλιο αποτελεί υπέρβαση για την ελληνική αποστολή. Κανείς δε μας υπολόγιζε όταν ήρθαμε στο Βελιγράδι. Το υπέροχο κλίμα στην ομάδα και η ωριμότητα των κοριτσιών έκαναν τους πάντες να μείνουν με ανοιχτό το στόμα.

Κανείς δεν πρέπει να λησμονεί ότι αγωνιστήκαμε σε όλα τα παιχνίδια χωρίς την Μαργαρίτα Μπιτσάκου που τραυματίστηκε και η οποία ήταν μια μεγάλη απώλεια αφού δεν μπορούσε να αντικατασταθεί η αρχηγός της ομάδας και φουνταριστός, η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη».