Ασημάκη: «Το αφιερώνουμε στα θύματα των πυρκαγιών»

Η Εθνική Γυναικών προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό σε βάρος της διοργανώτριας Ισπανίας, ωστόσο το μυαλό όλης της αποστολής ήταν στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Ασημάκη: «Το αφιερώνουμε στα θύματα των πυρκαγιών»

Με τη νίκη επί της διοργανώτριας Ισπανίας η Εθνική Γυναικών πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης το βράδυ της Τετάρτης (25/7), ωστόσο το μυαλό όλων στην αποστολή της «γαλανόλευκης» ήταν στα θύματα από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Το γεγονός αυτό επισήμαναν στις δηλώσεις τους τεχνικό τιμ και αθλήτριες, με τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Μορφέση να τονίζει:

«Σήμερα ήταν πολύ δύσκολα γιατί παίξαμε κόντρα στη διοργανώτρια, όμως είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να κερδίσουμε. Παίξαμε με καλή στρατηγική, όμως πρώτα απ' όλα παίξαμε με καρδιά λόγω όσων συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Αν αυτή η νίκη μπορεί να κάνει τους ανθρώπους στην Ελλάδα λίγο πιο χαρούμενους, θα μας κάνει κι εμάς».

Στο ίδιο... μήκος κύματος και η αρχηγός της Εθνικής και φουνταριστή του Ολυμπιακού, Αλεξάνδρα Ασημάκη:

«Είμαι πολύ χαρούμενη για την ομάδα, γιατί κάναμε ένα πραγματικά καλό παιχνίδι. Ήταν πιθανότατα η καλύτερή μας εμφάνιση στο τουρνουά μέχρι στιγμής. Παίξαμε κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Ισπανία, έτσι έπρεπε να δώσουμε το 100% στην πισίνα. Μπορέσαμε να προστατέψουμε το προβάδισμά μας όταν περάσαμε μπροστά. Θέλαμε αυτή τη νίκη λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στα θύματα των πυρκαγιών πίσω στην πατρίδα. Αυτή η νίκη σήμερα ήταν γι' αυτούς».

Η περιφερειακή του Ολυμπιακού, Ελευθερία Πλευρίτου, είπε από την πλευρά της:

«Περιμέναμε ότι αυτό το ματς θα ήταν σαν τελικός, καθώς η Ισπανία είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και παίζαμε και στην έδρα της. Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι, γι' αυτό έπρεπε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένες από το ξεκίνημα. Παλέψαμε όσο σκληρά μπορούσαμε και το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό για μας. Στον τελικό παίζουμε με την Ολλανδία, ωστόσο δεν μας απασχολεί και τόσο ο αντίπαλος, γιατί διαθέτουμε πολύ καλή ομάδα και θα δώσουμε μάχη μέχρι τέλους για να κερδίσουμε το παιχνίδι».