Μορφέσης: «Ήμασταν προετοιμασμένοι για τη Ρωσία»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός απένειμε εύσημα στα κορίτσια της Εθνικής για τη νίκη επί της Ρωσίας κι έδωσε το σύνθημα ενόψει του ημιτελικού με Ισπανία. Ελευθεριάδου: «Δουλέψαμε σκληρά, είμαστε περήφανες».

Μορφέσης: «Ήμασταν προετοιμασμένοι για τη Ρωσία»

Η Εθνική Γυναικών έφτασε στα όριά της απέναντι στις σκληροτράχηλες Ρωσίδες, τις οποίες όμως έριξε εν τέλει στο... καναβάτσο μέσω της διαδικασίας των πέναλτι και προκρίθηκε στην τετράδα του Ευρωπαϊκού, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία. Για τη σπουδαία νίκη επί της Ρωσίας μίλησε ο τεχνικός ηγέτης της «γαλανόλευκης» Γιώργος Μορφέσης, τονίζοντας:

«Ήμασταν προετοιμασμένοι για τη δυνατή άμυνα της Ρωσίας. Παίξαμε πολύ καλά αμυντικά σήμερα, έτσι είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις αθλήτριές μου. Η Ρωσία είναι μεγάλη ομάδα, γι' αυτό και είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι και προχωράμε στα ημιτελικά. Τώρα πρέπει πρώτα απ' όλα να καθαρίσουμε το μυαλό μας, να ηρεμήσουμε και να φορτίσουμε ξανά τις μπαταρίες. Στη συνέχεια θα επικεντρωθούμε στον επόμενο αντίπαλό μας και να προετοιμαστούμε για το ματς».

Η περιφερειακή του Ολυμπιακού, Νικόλ Ελευθεριάδου, τόνισε από την πλευρά της: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Νιώθουμε πολύ περήφανες η μία για την άλλη, για την ομάδα μας και όλο το τιμ. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και παρ' όλο που χάσαμε δύο μέρες πριν (σ. από την Ολλανδία) και ήμασταν στενοχωρημένες και θυμωμένες, εκμεταλλευτήκαμε αυτά τα συναισθήματα ως κίνητρο για αυτό το παιχνίδι. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε με το κεφάλι ψηλά και να βάλουμε τα δυνατά μας, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη διοργάνωση».