«Σκότωσαν» τις Ρωσίδες στη «ρωσική ρουλέτα»

Η Εθνική μας ομάδα των γυναικών επικράτησε 11-10 της Ρωσίας στα πέναλτι σε έναν συγκλονιστικό προημιτελικό και προκρίθηκε στην τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

«Σκότωσαν» τις Ρωσίδες στη «ρωσική ρουλέτα»

Η Εθνική γυναικών πανάξια στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση επικράτησαν 11-10 της Ρωσίας στα πέναλτι (6-6 κανονική διάρκεια) και προκρίθηκαν στον ημιτελικό της Τετάρτης (25/7) όπου θα βρουν απέναντί τους, την Ισπανία (επικράτησε εύκολα της Γαλλίας με 14-5).

Ο προημιτελικός ήταν συγκλονιστικός με την Εθνική μας βρίσκεται πίσω στο σκορ (0-1) αλλά στη συνέχεια έπαιξε καταπληκτική άμυνα και με γκολ των Ελευθερίας Πλευρίτου (2), Αβραμίδου (1), Ελευθεριάδου (1) ξέφυγε 4-1 στα μισά της τρίτης περιόδου. Η…τρελή Ρωσία όμως απάντησε, εκμεταλλεύτηκε το κάκιστο ποσοστό των διεθνών μας στην παίκτρια παραπάνω και αρχικά μείωσε σε 4-3 (σκορ τρίτης περιόδου).

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Προκοφίεβα βρήκε και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα (4-4) για να δώσει προβάδισμα στη Ρωσία η Ιβάνοβα (5-4, 3.57 πριν από το τέλος του αγώνα). Η Νικόλ Ελευθεριάδου στην παίκτρια παραπάνω (3/11 είχε συνολικά η Εθνική μας) ισοφάρισε σε 5-5 ενώ η ίδια με μια απίθανη λόμπα πέτυχε το 6-5, σε ένα απίθανο παιχνίδι που έμελε να κριθεί στα πέναλτι αφού η Γκορμπούνοβα, 27 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη έγραψε το 6-6. Η Ξενάκη στην τελευταία επίθεση, κέρδισε το πεντάμετρο, εκτέλεσε αλλά η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι της Κάρναουκ και έτσι τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι.

Εκεί οι διεθνείς μας (Ελευθερία Πλευρίτου, Αβραμίδου, Τσουκαλά, Ελευθεριάδου, Ξενάκη) ήταν αλάνθαστες ενώ για τη Ρωσία η Σερζάντοβα νικήθηκε από τη Χρυσή Διαμαντοπούλου και το οριζόντιο δοκάρι στο μοναδικό χαμένο πέναλτι που έφτανε και περίσσευε για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά η «γαλανόλευκη».

Πέναλτι

6-7 Προκοφίεβα

7-7 Πλευρίτου Ελευθερία

Δοκάρι Σερζάντοβα

8-7 Αβραμίδου Άλκηστη

8-8 Καρίμοβα

9-8 Τσουκαλά Χριστίνα

9-9 Γκορμπούνοβα

10-9 Ελευθεριάδου Νικόλ

10-10 Σιμάνοβιτς

11-10 Ξενάκη Έλενα

Οκτάλεπτα: 0-1, 2-0, 2-2, 2-3