Κραβαρίτης: «Δεν υπάρχει εύκολη ή δύσκολη κλήρωση»

Ο συνεργάτης του Θοδωρή Βλάχου στον πάγκο της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, ο Δημήτρης Κραβαρίτης, απέφυγε όπως ήταν λογικό να κάνει προβλέψεις μετά και την κλήρωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κραβαρίτης: «Δεν υπάρχει εύκολη ή δύσκολη κλήρωση»

Ο Δημήτρης Κραβαρίτης αναφορικά με την κλήρωση είπε:

«Είναι παρακινδυνευμένη κάθε πρόβλεψη. Δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο παιχνίδι στην Ολυμπιάδα. Μπορεί στον όμιλο να έχουμε την Ν.Αφρική, μια ομάδα εμφανώς υποδεέστερη, αλλά υπάρχουν κι άλλες ομάδες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Δεν είναι όμως μόνο τα παιχνίδια του ομίλου.

Αυτό που δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής είναι τις ομάδες που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Όποια θέση και αν πάρουμε στον όμιλό μας, αν με το καλό βρεθούμε στις τέσσερις πρώτες ομάδες και συνεχίσουμε στην διεκδίκηση μιας αξιόλογης θέσης στην τελική κατάταξη, απέναντι μας θα έχουμε μεγαθήρια, όπως είναι η Ισπανία, η Σερβία, η Κροατία και το Μαυροβούνιο.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η κλήρωση για την Εθνική ομάδα πόλο

Όμως σήμερα όλα αυτά είναι υποθέσεις. Ας πάμε με το καλό εκεί, όλοι υγιείς, και ας δώσουμε και την τελευταία ικμάδα των δυνατοτήτων μας, βλέποντας το τουρνουά παιχνίδι με παιχνίδι. Η μάχη θα είναι καθημερινή».

Κάνοντας έναν απολογισμό της παρουσίας της Εθνικής Ελλάδας στο προολυμπιακό τουρνουά, ο Δημήτρης Κραβαρίτης υποστηρίζει:

«Ήταν, όπως αναμενόταν, ένα πολύ δύσκολο τουρνουά. Ευτυχώς κάναμε το καλύτερο όμως παιχνίδι στον αγώνα που είχαμε σχεδιάσει πριν ακόμα ξεκινήσει η διοργάνωση, αυτόν απέναντι στη Ρωσία.

Κερδίσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη ομάδα και προκριθήκαμε στην Ολυμπιάδα. Όσοι είδαν τον σημερινό μικρό τελικό μεταξύ της Κροατίας και της Ρωσίας (25-24 υπέρ των Κροατών μετά από 13 πέναλτι) κατάλαβαν πόσο μεγάλη ήταν η χθεσινή μας επιτυχία.

Οι Ρώσοι έπαιξαν εξαιρετικά και έχασαν την πρόκριση στην Ολυμπιάδα στην διαδικασία των πέναλτι. Το προολυμπιακό τουρνουά ήταν ψυχοφθόρο, όπως όλα τα προηγούμενα. Συνήθως είναι πιο δύσκολη η πρόκριση από την συμμετοχή στην τελική φάση. Ειδικά τώρα που οι θέσεις ήταν περιορισμένες λόγω της παρουσίας της Ν. Αφρικής στην τελική φάση».

Ο Δημήτρης Κραβαρίτης συγχαίρει τους Έλληνες παίκτες για την παρουσία τους στην διοργάνωση.

«Ο ρόλος των αθλητών ήταν εξαιρετικά δύσκολος. Τα παιδιά είχαν ένα μεγάλο άγχος και μια τρομερή πίεση, αφού έπρεπε να συνεχίσουν την παράδοση που θέλει την Ελλάδα παρούσα στις 11 τελευταίες Ολυμπιάδες».

Ολοκληρώνοντας ο Έλληνας προπονητής σχολίασε την ήττα της Ελλάδας στον τελικό της διοργάνωσης (Κυριακή 21 Φλεβάρη) απέναντι στο Μαυροβούνιο, εκεί όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 10 – 9.

«Μπορεί το παιχνίδι να ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού οι δύο ομάδες είχαν πετύχει τον αρχικό του στόχο και είχαν προκριθεί στην Ολυμπιάδα, όμως κανείς δεν αδιαφόρησε. Ήμασταν διαρκώς μπροστά στο σκορ, παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Άγγελος Βλαχόπουλος, ενώ περιορισμένη ήταν η συμμετοχή του Αλεξάνδρου Παπαναστασίου που είχε και αυτός κάποια προβλήματα.

Μαυροβούνιο - Ελλάδα 10-9: Ήττα στο φινάλε και δεύτερη θέση (highlights)

Όλα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο, εκεί όπου ενώ βρεθήκαμε να προηγούμαστε με 8-7 μας ακυρώθηκε γκολ του Καπότση από λάθος της γραμματείας».