Ολυμπιακοί Αγώνες: Η κλήρωση για την Εθνική ομάδα πόλο

Πραγματοποιήθηκε απόψε (21/2) στο Ρότερνταμ η κλήρωση των ομίλων των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το πόλο ανδρών και γυναικών.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η κλήρωση για την Εθνική ομάδα πόλο

Μετά το τέλος του προολυμπιακού τουρνουά στο Ρότερνταμ, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έκανε και την κλήρωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο πόλο σε άνδρες και γυναίκες.

Η Ελλάδα κληρώθηκε στον Α’ όμιλο της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δυο όμιλοι:

Α ΟΜΙΛΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ, Νότιος Αφρική, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, Ουγγαρία

Β ΟΜΙΛΟΣ: Αυστραλία, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Καζακστάν, Ισπανία.

Από τον κάθε όμιλο περνάνε στα προημιτελικά οι τέσσερις πρώτες ομάδες. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως για τη «γαλανόλευκη» είναι ορθάνοιχτος ο δρόμος για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Απέναντί μας η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια, η πανίσχυρη φυσικά και πρωταθλήτρια Ευρώπης Ουγγαρία, οι ΗΠΑ με τους περισσότερους παίκτες αυτή τη σεζόν να παίζουν στην Α1 των ανδρών, η γηπεδούχος Ιαπωνία και η Ν. Αφρική.

Φυσικά μόλις τελείωσε το προολυμπιακό αλλά λογικό είναι το μυαλό όλων να βρίσκεται και στο Τόκιο στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.

Πρέπει να σταθούμε πως στον Β’ όμιλο, θα κοντραριστούν η χρυσή Ολυμπιονίκης Σερβία, η Κροατία που πέρασε ως τρίτη από το Ρότερνταμ αλλά στο Ρίο ήταν δεύτερη. Η Ισπανία που τα τελευταία χρόνια ήταν μέσα στα μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, το Μαυροβούνιο που επίσης είναι δυνατό αλλά και η σκληροτράχηλη Αυστραλία! Τον όμιλο συμπληρώνει το Καζακστάν.

Στις γυναίκες οι όμιλοι είναι

Α’ Όμιλος: Ισπανία, Αυστραλία, Ολλανδία, Καναδάς, Νότια Αφρική

Β’ Όμιλος: ΗΠΑ, Ρωσία, Ουγγαρία, Κίνα, Ιαπωνία

Επίσης οι τέσσερις πρώτες περνάνε στα προημιτελικά.