Μαυροβούνιο - Ελλάδα 10-9: Ήττα στο φινάλε και δεύτερη θέση (highlights)

Ήττα με 10-9 για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά στο Ρότερνταμ από το Μαυροβούνιο. Στην τελευταία περίοδο γύρισε το ματς και πήρε τη νίκη η ομάδα του Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς. Στο Τόκιο και η Κροατία σε ματς θρίλερ που κρίθηκε στα πέναλτι, με τη Ρωσία να μένει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.  

Μαυροβούνιο - Ελλάδα 10-9: Ήττα στο φινάλε και δεύτερη θέση (highlights)

Η Ελλάδα από το πρώτο οκτάλεπτο δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα. Άνοιξε το σκορ με τον Δερβίση, με το Μαυροβούνιο να απαντά βέβαια σε όλα τα γκολ της Εθνικής ομάδας (1-1, 2-2, 3-3, 4-4) λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Σε εκείνο το διάστημα με γκολ των Γκιουβέτση, Αργυρόπουλου, η «γαλανόλευκη» ξέφυγε με 6-4 αλλά το ημίχρονο έκλεισε με το τέρμα του Ντράσκο Μπργκούλιαν (6-5).

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Εθνική με όπλο την άμυνά της αλλά και τον Γαλανίδη στο τέρμα που αγωνίστηκε σήμερα (21/2) και είχε πολύ καλή απόδοση, κράτησε τη διαφορά των δύο τερμάτων. Ο Σκουμπάκης έκανε το 7-5, ο Πόπαντιτς μείωσε εκ νέου στο γκολ (7-6) αλλά ο Αργυρόπουλος που έκανε ένα ακόμη σπουδαίο ματς έγραψε το 8-6.

Μπήκαμε στην τελευταία περίοδο λοιπόν με τη διαφορά στα δυο γκολ υπέρ της ομάδας του Βλάχου που μπορεί να μην είχε στη διάθεσή του τον Βλαχόπουλο (τραυματίας από τον ημιτελικό με τη Ρωσία) αλλά πήρε βοήθειες στην επίθεση από όλους τους παίκτες.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο όμως, το Μαυροβούνιο επέστρεψε, πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σκορ (9-8) αλλά και τη νίκη με τον Μάτκοβιτς να έχει τρία γκολ στην τελευταία περίοδο και ο Ίβοβιτς ένα. Με ένα 4-0 πήρε διαφορά δύο τερμάτων (10-8) με τον Γενηδουνιά να μειώνει στο τελικό 10-9.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-3, 1-2, 1-1, 4-1.

Μαυροβούνιο (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν Ντράσκο 2, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα, Ίβοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς 5, Ράντοβιτς, Κάντιτς

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Η Κροατία το τρίτο εισιτήριο σε απίθανο ματς!

Στον μικρό τελικό η Κροατία εξασφάλισε το 3ο εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του Τόκιο επικρατώντας με 14-13 της Ρωσίας στην διαδικασία των πέναλτι (11-11 κανονικός αγώνας). Συνολικό σκορ 25-24!

Οι Ρώσοι ισοφάρισαν σε 11 – 11 μόλις 16 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και οδήγησαν την συνάντηση στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου έσπασαν καρδιές με την Κροατία τελικά να εξασφαλίζει το εισιτήριο!

Η Ρωσία – εκτελούσε πρώτη – προηγήθηκε με 4-3 και ο Λούκα Μπούκιτς αστόχησε, σουτάροντας στο δοκάρι!

Ο Ρόμαν Σεπέλεφ είχε την ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα, αλλά η έμπνευση του Ίβιτσα Τούτσακ να αλλάξει τον βασικό του τερματοφύλακα (Μπίγιατς της Προ Ρέκο) με τον αναπληρωματικό Τόνι Πόπαντιτς της Γιουγκ, αποδείχθηκε καθοριστική.

Ο Πόπαντιτς έγινε ήρωας για τους Κροάτες, αφού τους κράτησε ζωντανούς και στη συνέχεια (μετά το 6-6) αντικαταστάθηκε και πάλι από τον Μπίγιατς! Οι δύο ομάδες ήταν αλάνθαστες μέχρι το 13-13, όμως σε εκείνο το σημείο και πάλι ο Ρόμαν Σεπέλεφ νικήθηκε από τον Μπίγιατς με τους Κροάτες να φτάνουν στη νίκη με 14-13.

Την 5η θέση του προολυμπιακού τουρνουά κατέλαβε η Ολλανδία που κέρδισε με 10-9 την Γαλλία και την 7η η Γεωργία που επικράτησε με 18-10 του Καναδά.