Καπότσης για Μαυροβούνιο: «Διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με τον τελικό του World League»

Ο Μάριος Καπότσης μίλησε για το ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών στο Ρότερνταμ, τη συνέχεια στο προολυμπιακό τουρνουά και το ντέρμπι της Τετάρτης (17/2) με το Μαυροβούνιο.

Καπότσης για Μαυροβούνιο: «Διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με τον τελικό του World League»

Ο Μάριος Καπότσης είναι ένας από τους πλέον έμπειρους παίκτες της Εθνικής, που στην πρεμιέρα των αγώνων επικράτησε δύσκολα με 11 – 10 της Γεωργίας, ενώ στο παιχνίδι της Δευτέρας κέρδισε με μεγάλη άνεση την Βραζιλία με 15 – 8.

«Ήταν ένα παιχνίδι που ξεκίνησε καλά για μας, είχαμε ρυθμό, σημειώσαμε έναν ικανό αριθμό τερμάτων και είχαμε ένα σημαντικό βαθμό ασφαλείας αναφορικά με την επίτευξη της δεύτερης νίκης σε ισάριθμα παιχνίδια», είπε ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού.

«Το προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ είναι διαφορετικό από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί από όλους. Τα περισσότερα παιχνίδια είναι ανταγωνιστικά και κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ακόμα και όταν αγωνίζεσαι με υποδεέστερους, στα χαρτιά, αντιπάλους ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι οι συχνές διακοπές του παιχνιδιού από τους διαιτητές και τους υπεύθυνους, συνήθως για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το var, με αποτέλεσμα να δίνεται η ευκαιρία σε ομάδες με περιορισμένες δυνατότητες, χωρίς καλή φυσική κατάσταση και δίχως αλλαγές, να μπορούν να πάρουν ανάσες οι παίκτες τους και να σταθούν πιο ανταγωνιστικά στο παιχνίδι. Αυτό το πράγμα δεν μας ευνοεί γιατί χάνουμε το ρυθμό μας».

Γεωργία - Ελλάδα 10-11: Ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης γλίτωσε την Εθνική!

Για το ντέρμπι με το Μαυροβούνιο, είπε: «Το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο είναι το πιο δύσκολο του ομίλου. Μας γνωρίζουν πολύ καλά όπως κι εμείς το ίδιο. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες ομάδες στο παγκόσμιο στερέωμα, πάντα μέσα στα μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.

Ελλάδα - Βραζιλία 15-8: Ξεμπούκωσε και...περιμένει το Μαυροβούνιο

Πιστεύω ότι θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με εκείνο που δώσαμε αρχές Ιανουαρίου στην Ουγγαρία στο πλαίσιο του World league. Είναι ένας αγώνας που θα κρίνει την πρωτιά του ομίλου. Τέτοια παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες, στην πολύ καλή άμυνα και στα ποσοστά στον παίκτη λιγότερο και στον παίκτη παραπάνω.

Ελλάδα – Βραζιλία 15-8: Κραβαρίτης: «Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά»

Έχουμε δει ότι οι διαιτητές στο συγκεκριμένο τουρνουά οδηγούν με τα σφυρίγματά τους σε αυτή την λογική την εξέλιξη των συναντήσεων. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει φαβορί στον συγκεκριμένο αγώνα».