Ελλάδα - Βραζιλία 15-8: Ξεμπούκωσε και...περιμένει το Μαυροβούνιο

Η Εθνική ομάδα συνέτριψε 15-8 τη Βραζιλία στο Ρότερνταμ και έκανε το δύο στα δύο στο προολυμπιακό τουρνουά πόλο ανδρών. Ρεπό αύριο (16/2) για τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου. Την Τετάρτη (17/2) το ντέρμπι με το Μαυροβούνιο

Ελλάδα - Βραζιλία 15-8: Ξεμπούκωσε και...περιμένει το Μαυροβούνιο

Η Εθνική ξεκίνησε εξαιρετικά και στο πρώτο οκτάλεπτο ήταν μπροστά με 5-1, έχοντας 2/3 στον παίκτη παραπάνω, καλές επιλογές στην επίθεση, κόντρα μπάλα και ωραία κυκλοφορία. Αμυντικά, η «γαλανόλευκη» ήταν επίσης πολύ καλή (0/3 στον παραπάνω η Βραζιλία), πίεζε όταν έπρεπε και εν συνεχεία έκλεινε προς τα πίσω, με τον Ζερδεβά να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Το σκηνικό δεν άλλαξε και στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τον Γενηδουνιά να είναι κεφάτος και εύστοχος (3/3 και 7-2 για την Εθνική) σε σχέση με την πρεμιέρα και τον αγώνα κόντρα στη Γεωργία. Η Βραζιλία προσπαθούσε αλλά επιθετικά δεν είχε λύσεις και δεν μπορούσε να διασπάσει την καλή άμυνα των παικτών του Βλάχου, ο οποίος είδε την ομάδα του να έχει χαμένους παραπάνω σε αυτό το οκτάλεπτο και κάποιες βιαστικές επιλογές στην επίθεση με το σκορ στο 7-2.

Τελικά ο Καπότσης ήταν εκείνος που στον παραπάνω (4/7) πέτυχε το 8-2 (2.13 για το τέλος του ημιχρόνου) και εν συνεχεία στην κόντρα το 9-2 (έξοχη πάσα Παπαναστασίου). Με διαφορά επτά τερμάτων έκλεισε το ημίχρονο (10-3) με τα γκολ των Γκιγέρμε Γκόμες (9-3), Βλαχόπουλου (3/3 σε εκείνο το σημείο του αγώνα).

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με την Εθνική να έχει δυο σερί χαμένους παραπάνω και τη Βραζιλία να βρίσκει γκολ από την περιφέρεια (10-4), με το ματς να ανοίγει στη συνέχεια και την ομάδα του Βλάχου να ανεβάζει τη διαφορά στα οκτώ γκολ (13-5) με τους Μουρίκη, Κολόμβο να σημειώνουν όμορφα τέρματα από τη θέση του φουνταριστού και τον Δερβίση να γράφει το 14-5 στον παίκτη παραπάνω (6/12 για την Εθνική μας που είχε και 2/6 στον λιγότερο στο τέλος της περιόδου).

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο κόουτς Βλάχος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει κάποια πράγματα ενόψει της συνέχειας. Ο Γκιουβέτσης στον παραπάνω έκανε το 15-5, με τη Βραζιλία να απαντά με τους Ρέαλ, Κουτίνιο (στον παραπάνω και τα δυο γκολ), Μπερνάντο Γκόμες (περιφέρεια) για το 15-8 που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 5-2, 4-2, 1-3.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καπότσης 2, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 3, Γαλανίδης.

Βραζιλία: Σόρο, Πεντρόσο, Ντα Σίλβα, Κουτίνιο 1, Φρέιτας, Γκόμες Μ. 2, Ρέαλ 2, Γκόμες Γκ 3, Ρότσα, Φράνκο, Γκιμαράες Τζ. Γκιμαράες Ρ., Φερνάντες.