Γεωργία - Ελλάδα 10-11: Ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης γλίτωσε την Εθνική!

Η Εθνική ομάδα των ανδρών είδε και έπαθε αλλά έκαμψε την αντίσταση της Γεωργίας (11-10) στην πρεμιέρα της στο προολυμπιακό τουρνουά πόλο. Μεγάλο ματς ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης (5 γκολ) ενώ από τη Γεωργία ξεχώρισαν ο Ιταλός Μπαλάρντι, ο Κροάτης Έλεζ και ο Σέρβος Βαπένσκι!

Γεωργία - Ελλάδα 10-11: Ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης γλίτωσε την Εθνική!

Η Εθνική μπήκε με διάθεση να κολυμπήσει και να...χτυπήσει στην κόντρα και τα κατάφερε με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου να κερδίζει πέναλτι (γκολ ο Βλαχόπουλος) και εν συνεχεία να γράφει το 2-0. Η «γαλανόλευκη» όμως στην πρώτη περίοδο είχε ζητήματα στον παίκτη παραπάνω (1/5) και στην άμυνα. Έτσι η Γεωργία με γκολ στον παραπάνω (1/2) και από τη θέση του φουνταριστού.

Με γκολ για τη «γαλανόλευκη» ξεκίνησε και η δεύτερη περίοδος με τον αρχηγό Γιάννη Φουντούλη από την περιφέρεια να γράφει το 4-2 ενώ ο Κολόμβος στην κόντρα με όμορφο τέρμα έγραψε και το 5-2, με την εθνική βέβαια να έχει θέμα στον παραπάνω ενώ στην άμυνα, ο Μάνος Ζερδεβάς ήταν πολύ καλός αλλά παρέμενε το θέμα στα δύο μέτρα, εκεί όπου ο έμπειρος Ιταλός Φάμπιο Μπαράλντι (έχει πάρει την υπηκοότητα και παίζει στη Γεωργία) έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει (5-3).

Ο Σκουμπάκης (ασίστ Φουντούλη) βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με πετυχημένο παραπάνω, επιτέλους και η Εθνική ξέφυγε πάλι με τρία γκολ (6-3, 3.50 για το τέλος του ημιχρόνου) αλλά ο 40χρονος Κροάτης Μάρκο Έλεζ με πέναλτι μείωσε εκ νέου (6-4) για τη Γεωργία που έμενε κοντά στο σκορ αλλά ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης με δύο τέρματα (παραπάνω, κόντρα) πήγε το σκορ στο 8-4, με τον Έλεζ και πάλι να διαμορφώνει το 8-5 (σκορ ημιχρόνου). Το ευχάριστο σε αυτή την περίοδο ήταν το 2/3 στον παίκτη παραπάνω.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, τίποτα δεν λειτούργησε καλά, ειδικά στην άμυνα και η Γεωργία με διαδοχικά γκολ, ξαναμπήκε στο ματς μειώνοντας στο γκολ (8-7, 10-9) με τον Θοδωρή Βλάχο να ξεκινά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Γαλανίδη στο τέρμα αντί του Ζερδεβά. Οι έμπειροι Βαπένσκι (Σέρβος), Έλεζ (Κροάτης) βρήκαν τις λύσεις στην επίθεση, ειδικά στον παραπάνω αφού η «γαλανόλευκη» δέχθηκε πολλές ποινές και δεν είχε λύσεις στην άμυνα με λιγότερο. Έτσι ο Έλεζ και πάλι στον παραπάνω έγραψε το 10-10 στο τέλος της περιόδου όπου η Εθνική δέχθηκε πέντε γκολ!

Έτσι μπήκαμε στην τελευταία περίοδο, με το ματς να είναι ντέρμπι, με την Εθνική να μην μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση αλλά το καλό ήταν πως έβγαλε άμυνες και προσπάθησε να βγει στην κόντρα. Σε μία από αυτές, ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης με το πέμπτο του τέρμα στον αγώνα, έγραψε το 11-10 (5.09 για το τέλος του αγώνα). Είχε κι άλλες ευκαιρίες για να τελειώσει τον αγώνα, δεν το έκανε αλλά το πλήρωσε αφού στο τελευταίο οκτάλεπτο η άμυνα ήταν αυτή που έπρεπε.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-5, 5-2, 0-1.

Γεωργία: Ραζμάτζε, Καβνταράτζε, Ντάβντανι 1, Ιμναϊσβίλι, Μπιτάτζε, Γιέλατσα, Γιακάια, Σουσιαϊσβίλι 1, Έλεζ 4, Μαγκρακβελίτζε, Μπαράλντι 2, Βαπένσκι 2, Σουμπλάτζε.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 5, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1, Γαλανίδης.