Ολυμπιακός: Το δύσκολο μονοπάτι των δανεικών και οι Τσούμιτς, Κωστή

Διαφορετικές θα είναι οι συνθήκες για τους δανεικούς του Ολυμπιακού το ερχόμενο καλοκαίρι. Τι ισχύει για τον Νίκολα Τσούμιτς και τον Ιωάννη Κωστή.

Ολυμπιακός: Το δύσκολο μονοπάτι των δανεικών και οι Τσούμιτς, Κωστή

Υπάρχουν 19 ποδοσφαιριστές που ανήκουν στον Ολυμπιακό και έχουν παραχωρηθεί δανεικοί σε άλλους συλλόγους είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Πρόκειται για μία μεγάλη… δεξαμενή ποδοσφαιριστών από την οποία μπορεί να έχει κέρδη η ομάδα του Πειραιά.

Βέβαια το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό για όλους και φυσικά τα μεταγραφικά θέματα θα έχουν ιδιαιτερότητες. Κάπως έτσι και η ιστορία των δανεικών ποδοσφαιριστών αναμένεται να έχει διαφορετική εξέλιξη.

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει τους παίκτες που είναι δανεικοί να παίρνουν μία ευκαιρία στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Εκεί συνήθιζε να τους τσεκάρει ο εκάστοτε προπονητής. Πλέον με την εξέλιξη που πήρε η σεζόν τα πράγματα είναι διαφορετικά για όλους.

Φαίνεται να πηγαίνουμε σε μία σεζόν που μπορεί να τελειώσει ακόμη και τέλη Ιουλίου και να αρχίσει στο… καπάκι η επόμενη. Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για να δοκιμαστούν δανεικοί στην προετοιμασία και στα φιλικά. Πρώτα απ' όλα θα έχει επεκταθεί ο δανεισμός τους, αφού η σεζόν θα τραβήξει αρκετά μέσα στο καλοκαίρι.

Από την άλλη δύσκολα θα μπορέσουν να δείξουν στον προπονητή αν αξίζουν να έχουν θέση στο ρόστερ. Ειδικά αν όντως ανανεωθεί το συμβόλαιο του Πέδρο Μαρτίνς γίνεται κατανοητό πως για εκείνο θα είναι πιο εύκολο, διότι για τους περισσότερους έχει εικόνα.

Ίσως από τους 19 δανεικούς δύο μπορούν να αισθάνονται πως έχουν θέση στην ομάδα ή τουλάχιστον θα πάρουν την ευκαιρία τους μέχρι να κλείσει η μεταγραφική περίοδος. Ο ένας είναι ο Νίκολα Τσούμιτς, που κάνει μία τρομερή σεζόν στη Σερβία και ο άλλος ο Ιωάννης Κωστή, ο οποίος έχει αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό ως ένα μεγάλο ταλέντο του κυπριακού ποδοσφαίρου.