Ο Σίλβιο Προτό συμφώνησε με τη Λάτσιο έως το 2021!

Ο Σίλβιο Προτό έχει συμφωνήσει με την Λάτσιο έως το 2021 και μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι θα παραμείνει κάτοικος Ρώμης. Δεν θέλει να σταματήσει ούτε στα 38!

Ο Σίλβιο Προτό συμφώνησε με τη Λάτσιο έως το 2021!

Το έλεγε η... καρδούλα του Σίλβιο Προτό. Πάντοτε το έλεγε. Από την πρώτη στιγμή που είχε πιάσει λιμάνι, εκείνο το βράδυ της 31ης Αυγούστου 2017 και ενώ γνώριζε ότι αρχικά θα βρισκόταν στην πλάτη του Στέφανο Καπίνο, ο Βέλγος γκολκίπερ έλεγε και ξαναέλεγε ότι «εμένα μ’ αρέσει τόσο πολύ το ποδόσφαιρο, που απολαμβάνω κάθε μου στιγμή στην προπόνηση, ασχέτως αν θα παίξω σε ματς ή όχι».

Ο Προτό ήταν υπόδειγμα αθλητή στον Ρέντη. Και φυσικά δεν είχε καμία σχέση με άλλους παίκτες που είχαν έρθει εκείνο το καλοκαίρι στην Ελλάδα, εκείνη η... φουρνιά των αδιάφορων που είχε μαζέψει ο Μπέσνικ Χάσι. Ποιον να πρωτοθυμηθούμε; Τον Καρσελά, τον Ένγκελς, τον Εμενίκε, τον Τζούρτζεβιτς; Ο πολύπειρος γκολκίπερ ήταν κάτι το διαφορετικό, καμία σχέση με αυτούς που προαναφέραμε.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι όταν υπερασπίστηκε την ερυθρόλευκη εστία, με το που αποτέλεσε «ξένο σώμα» ο Καπίνο, μπήκε στις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού, γιατί έβλεπαν έναν ποδοσφαιριστή να καταθέτει την ψυχή του και να μην είναι αλλού το μυαλό του.

Το ότι έφυγε στο τέλος της σεζόν 2017-18 ήταν αποτέλεσμα μίας συνολικά κακής χρονιάς για τους «ερυθρόλευκους» και της απόφασης του Μαρινάκη να τα αλλάξει όλα στο ρόστερ.

Ο Προτό αγωνίζεται στην Λάτσιο. Και παρότι κλείνει τα 37 του σε ένα μήνα, έχει συμβόλαιο με τους Ρωμαίους για ακόμη έναν χρόνο. Θα παίζει δηλαδή σε υψηλό επίπεδο έως τα 38 του. Το φοβερό είναι ότι ο Βέλγος γκολκίπερ δεν σκοπεύει να κρεμάσει του χρόνου τα γάντια του, αλλά επιθυμεί να πάει μέχρι τα 40 και... βλέπουμε. Είναι ένα μικρό δείγμα της αγάπης που έχει για το ποδόσφαιρο και κυρίως της ψυχής του.

To ότι έχει φέτος 3 συμμετοχές με τους «λατσιάλι» και είναι ο "Νο2" στην ιεραρχία δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Σημασία έχει ότι στα 37 του ζει την εμπειρία της Serie A και θα την ζει και την επόμενη χρονιά.