Σφυρίζει... αδιάφορα ο Μπα, δεν ακούει τις μεταγραφικές «Σειρήνες»

Ο Ουσεϊνού Μπα έχει βρεθεί σε  θέση πρωταγωνιστή σε μεταγραφικά σενάρια το τελευταίο διάστημα, αλλά η στάση που κρατάει πρώτα απ’ όλα τιμάει και τον ίδιο, και φυσικά και τον Ολυμπιακό που τον περιβάλει με εμπιστοσύνη.

Σφυρίζει... αδιάφορα ο Μπα, δεν ακούει τις μεταγραφικές «Σειρήνες»

Αγγλικές «Σειρήνες» ηχούν το τελευταίο διάστημα στα αφτιά του Ουσεϊνού Μπα, ο οποίος όσο περνούσε ο καιρός και έπαιρνε ολοένα και περισσότερα ματς στα πόδια του, εμφανιζόταν όλο και πιο ώριμος στο παιχνίδι του. Απέβαλε από πάνω του το άγχος του «πρωτάρη» στο να αγωνίζεται συνεχόμενα σε τόσο υψηλού κινδύνου αγώνες, όπως τα ματς του Europa League ή τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Σενεγαλέζος στόπερ που έχει δει το όνομά του να φιγουράρει στον διεθνή Τύπο και να βρίσκεται στο στόχαστρο αγγλικών και γερμανικών ομάδων, τηρεί μία στάση που πρώτα απ’ όλα τιμάει τον ίδιο και φυσικά τιμάει και τον Ολυμπιακό που τον έχει περιβάλει με εμπιστοσύνη.

Ο Ουσεϊνού Μπα έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του. Και πολύ περισσότερο έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο μυαλό του. Με μία χρονιά στον Ολυμπιακό και αυτή... μισή (λόγω κορονοϊού, αλλά και επειδή δεν έπαιζε στους πρώτους τρεις μήνες), δεν πρόκειται να του χαλάσει το μυαλό και να δείχνει τάσεις φυγής.

Ίσα-ίσα που από την πρώτη στιγμή όταν ο σύλλογος τού είπε να του κάνει αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, επειδή ήταν από τους πιο χαμηλόμισθους, έσπευσε να συμφωνήσει για να ευχαριστήσει τους «ερυθρόλευκους» που του έδωσαν την ευκαιρία να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του προερχόμενος από την άσημη Γκαζελέκ Αζαξιό. Μόνο οι υπογραφές απομένουν για να ανακοινωθεί και επισήμως το νέο του συμβόλαιο.

Ο Μπα λοιπόν αδιαφορεί με όσα ακούγονται και έχει φροντίσει – μέσω και του Πιερ Ισά – να κρατήσει όλα αυτά τα σενάρια μακριά από τον εαυτό του. Το ήξερε εξ αρχής ότι αν άρπαζε από τα μαλλιά την ευκαιρία που θα του έδινε ο Μαρτίνς, θα ακούγονταν αρκετά για ομάδες που τον «κατασκοπεύουν» και ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Οπότε, ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος για όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό με το μπαράζ δημοσιευμάτων που τον έχουν πρωταγωνιστή.

Ο Σενεγαλέζος δεν θέλει να φύγει και εκτός απροόπτου (εκτός κι αν έρθει μία εξωπραγματική πρόταση, κάτι που δεν φαίνει στον... ορίζοντα) δεν θα φύγει το καλοκαίρι! Ξέρει και ο ίδιος ότι δεν είναι η ώρα του ακόμη και για αυτό το λόγο είναι 100% αφοσιωμένος στον Ολυμπιακό, δίχως να ασχολείται με τίποτα άλλο. Τα διαβάζει τα δημοσιεύματα, τα ακούει, αλλά τον αφήνουν παγερά αδιάφορο...