Τον Βαλμπουενά τον κρατάς όσο τον κρατάνε τα πόδια του

Η τεράστια κίνηση του Ολυμπιακού να ανανεώσει τον Ματιέ Βαλμπουενά γι’ ακόμα ένα χρόνο και οι λόγοι που οδήγησαν τις δύο πλευρές σε αυτή τη συμφωνία.

Τον Βαλμπουενά τον κρατάς όσο τον κρατάνε τα πόδια του

Εδώ κι αρκετές ημέρες έχει γίνει η κουβέντα του Ματιέ Βαλμπουενά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών και την επόμενη σεζόν. Τη Δευτέρα το βράδυ έγινε γνωστό πως οι δύο πλευρές και τυπικά τα έχουν βρει και ο ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει έως το 2021 με τα ερυθρόλευκα. Αυτό ήταν το τυπικό μέρος μίας συμφωνίας που στην ουσία έχει επιτευχθεί αρκετό καιρό.

Ολυμπιακός: Ανανέωσε ο Βαλμπουενά

Για να είμαστε και σωστοί εδώ και μήνες έχει κλειδώσει πως Ολυμπιακός και Βαλμπουενά θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί και τη νέα σεζόν. Τι εννοούμε; Όταν ο Ολυμπιακός έχει έναν παίκτη που μοιράζει τις ασίστ σαν να είναι… στραγάλια και όταν ένας παίκτης αισθάνεται τόσο καλά σε έναν σύλλογο και στα 35 του κάνει ρεκόρ καριέρας για ποιο λόγο να μη συνεχίσουν μαζί;

Βαλμπουενά: «Περήφανος για τη συμφωνία με τον πρόεδρο» (vid)

Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει κανένας λόγος ο Βαλμπουενά και ο Ολυμπιακός να μην είναι μαζί και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Και κάπως έτσι το σκέφτονταν και οι δύο και ο σπουδαίος Γάλλος θα φοράει την ερυθρόλευκη γι’ ακόμα μία χρονιά.

Ορθά το σκέφτηκε ο Ολυμπιακός και σωστά τελείωσε το θέμα με τον Γάλλο. Όταν έχεις έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή που καθορίζει αποτελέσματα δεν τον αφήνεις. Τον δένεις για όσο τον κρατάνε τα πόδια του. Οι λόγοι για να κάνεις κάτι τέτοιο είναι πολλοί.

Βαλμπουενά: Γι' αυτά του ανανεώνει ο Ολυμπιακός το συμβόλαιο (vid)

Τα οκτώ γκολ και οι 18 ασίστ που έχει μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις σίγουρα είναι ένας πολύ σοβαρός για να τον κρατήσεις. Έχοντας ακόμα μπροστά μας αρκετά παιχνίδια κανείς δεν μπορεί να ξέρει που θα σταματήσει αυτός ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής.

Ταπεινή μας άποψη, όμως, είναι ότι ακόμα πιο σημαντικός λόγος είναι το πάθος και αυταπάρνηση που βγάζει σε κάθε ματς. Από την προετοιμασία τον θυμόμαστε που τον βλέπαμε να «σκυλιάζει» στο δίτερμα και μας είχε κάνει εντύπωση. Όταν σε κάθε ματς μέχρι το 90’ τρέχει, κάνει τάκλιν, ωρύεται και κυνηγάει κάθε φάση τότε αυτός ο παίκτης ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του συλλόγου σου και τους στόχους σου. Ο Βαλμπουενά είναι μία τεράστια προσωπικότητα που την έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός για τα αποδυτήρια του και ο οποίος παρασέρνει τους συμπαίκτες του και μέσα στα παιχνίδια.

Ποιος άλλωστε μπορεί να σταματήσει να προσπαθεί και να παλεύει όταν βλέπει τον Ματιέ να… ματώνει στο γήπεδο; Θα είναι ασέβεια προς αυτόν τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή που τον έχουν ταράξει στην κλοτσιά στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος και αυτός συνεχίζει να παλεύει με το ίδιο πάθος σαν είναι εικοσάρης που ψάχνει αποδείξεις για την ποδοσφαιρική του αξία. Τυχερός ο Μαρτίνς που θα τον έχει, τυχεροί και όλοι εμείς οι υπόλοιποι που γι’ ακόμα έναν χρόνο θα τον θαυμάζουμε.