Super League: Έτσι διαμορφώνεται η μάχη των playoffs και playouts!

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος της Super League ολοκληρώθηκε και το fosonline.gr σάς παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τις μάχες που ακολουθούν σε playoffs και playouts.

Super League: Έτσι διαμορφώνεται η μάχη των playoffs και playouts!

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος Super League για τη σεζόν 2019-2020 ολοκληρώθηκε και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος, προκειμένου να κριθούν τα πάντα: Ο πρωταθλητής, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αλλά και οι ομάδες που θα υποβιβαστούν στη Super League 2.

Live Blog: Η τελευταία αγωνιστική της Super League!

Ο εν λόγω δεύτερος γύρος θα έχει δύο σκέλη: Αγώνες playoffs για τις ομάδες που θα καταλάβουν τις 6 πρώτες θέσεις και αγώνες playouts για όλες τις άλλες ομάδες. Πρόκειται για πρωτοφανές σύστημα στα χρονικά της μεγάλης κατηγορίας και γι' αυτό ακριβώς το fosonline.gr σας παραθέτει όλα τα στοιχεία που πρέπει να ξέρετε ενόψει της συνέχειας.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον πρωταθλητή, πέρα από τις μαθηματικές πιθανότητες που υπάρχουν για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, ρεαλιστικά θα κριθεί ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αφού αμφότεροι θα μπουν στα playoffs με τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο ΟΦΗ που αν και ισοβαθμεί με τον Άρη, έχει το πάνω χέρι λόγω των μεταξύ τους παιχνιδιών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον υποβιβασμό, όλα δείχνουν ότι οι Παναιτωλικός και Πανιώνιος θα δώσουν τη δική τους «μάχη» για την παραμονή, με την ομάδα του Αγρινίου να έχει σαφές προβάδισμα προκειμένου να αποφύγει την τελευταία θέση, η οποία και οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό στη Super League 2.

Παρακάτω σάς παραθέτουμε τη βαθμολογία, καθώς και τους ειδικούς κανονισμούς που ισχύουν για τα επερχόμενα playoffs και playouts.

Τι ισχύει για τα playoffs

  • Όλες οι ομάδες μεταφέρουν στα playoffs τους βαθμούς που κατέκτησαν στην κανονική περίοδο
  • Όλες οι ομάδες θα δώσουν διπλά παιχνίδια -ένα εντός και ένα εκτός έδρας- μεταξύ τους (θα γίνει κλήρωση για τη σειρά των αγώνων)

Τι ισχύει για τα playouts

  • Όλες οι ομάδες μεταφέρουν στα playouts τους βαθμούς που κατέκτησαν στην κανονική περίοδο
  • Όλες οι ομάδες θα δώσουν από ένα παιχνίδι με κάθε μια από τις άλλες (θα γίνει κλήρωση για τη σειρά των αγώνων και τις έδρες)
  • Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-10 θα δώσουν 4 παιχνίδια εντός έδρας και 3 παιχνίδια εκτός έδρας
  • Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-14 θα δώσουν 3 παιχνίδια εντός έδρας και 4 παιχνίδια εκτός έδρας

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης 3-0 (18', 36', 44' Μιλοσάβλιεβιτς)

Ξάνθη – ΠΑΟΚ 1-1 (18' Λισγάρας - 4' Άκπομ)

Άρης – Ατρόμητος 1-2 (48' Ντιγκινί - 52' Ενσικουλού, 60' Γκάλο)

ΟΦΗ – Λαμία 3-0 ( 2' Φιγκεϊρέδο, 9' Νάμπι, 20' Σεμέντο)

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0 (60' Μασούρας, 90+3' Μπουχαλάκης)

Παναθηναϊκός – Βόλος 4-1 (3' Νάγκι, 45' , 68' Κίκο Μακέντα, 78' Χατζηγιοβάνης)

Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-1 (45'+2' Εμμανουηλίδης - 90'+2' Κλωναρίδης)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

* Η ομάδα που θα τερματίσει με τους περισσότερους βαθμούς μετά τη διαδικασία των playoffs κατακτά και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας
* Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-2 μετά τα playoffs θα πάρουν μέρος στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν
* Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-5 μετά τα playoffs θα πάρουν μέρος στα προκριματικά του Europa League της επόμενης σεζόν
* Εφόσον το Κύπελλο Ελλάδας κατακτήσει ομάδα εκτός της πρώτης πεντάδας της τελικής κατάταξης, η εν λόγω ομάδα θα πάρει μέρος στα προκριματικά του Europa League και η 5η της βαθμολογίας θα χάσει το αντίστοιχο ευρωπαϊκό εισιτήριο
* Η ομάδα που θα τερματίσει στη 14η θέση μετά τη διαδικασία των playouts υποβιβάζεται απευθείας στη Super League 2.
* H ομάδα που θα τερματίσει στη 13η θέση μετά τη διαδικασία των playouts θα δώσει αγώνα μπαράζ με τη 2η της Super League 2 και η νικήτρια θα κερδίσει μια θέση στη Super League της επόμενης σεζόν

Έτσι θα ξεκινήσουν τα playoffs:

Έτσι θα ξεκινήσουν τα playouts: