Μαρούπα για Μπαλτάκο: «Ζήτω η προπαγάνδα, ζήτω η συγκάλυψη της αλήθειας»

«Επίθεση» στον Τάκη Μπαλτάκο εξαπέλυσε το μέλος της ΕΕΑ, Ειρήνη Μαρούπα για τις δηλώσεις του δικηγόρου περί «ανύπαρκτου θέματος» στην υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης, το βράδυ της Κυριακής.

Μαρούπα για Μπαλτάκο: «Ζήτω η προπαγάνδα, ζήτω  η συγκάλυψη της αλήθειας»

«Επίθεση» στον Τάκη Μπαλτάκο εξαπέλυσε το μέλος της ΕΕΑ, Ειρήνη Μαρούπα για τις δηλώσεις του δικηγόρου περί «ανύπαρκτου θέματος» στην υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης, στο κανάλι Open.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάκης Μπαλτάκος στο «Total Football» του OPEN:

«Η εκτίμηση είναι ότι εγώ δεν βλέπω θέμα, καθόλου από νομικής πλευράς. Δεν μιλάμε για κουτσομπολιό, δεν βλέπω να υπάρχει θέμα. Έχει γίνει χαμός γιατί ο Ολυμπιακός έχει εμπειρία και ένα θέμα ανύπαρκτο το εμφάνισε με τέτοιο τρόπο ώστε να το παρουσιάζει ότι υπάρχει κάτι. Ο νόμος είναι σαφής.

Θα έπρεπε για να υπάρχει θέμα εάν ένας μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθης. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Αν ένα διοικητικό στέλεχος του ΠΑΟΚ έχει μετοχές της Ξάνθης. Δεν υπάρχει. Αν μία εταιρεία θυγατρική του ΠΑΟΚ, να έχει μετοχές της Ξάνθης. Δεν υπάρχει. Αν ένα μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΚ ασκεί διευθυντικά καθήκοντα στην ΠΑΕ Ξάνθη. Δεν υπάρχει. Ακούμε να μιλάνε για ένα ξενοδοχείο, μια εταιρεία που δεν έχει μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθη.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα γράφει η επιτροπή, αθλητικός δικαστής αποφασίζει και ελέγχει την βασιμότητα της έκθεσης. Δεν είναι δεσμευτική η έκθεση. Απορώ σαν νομικός τι θα γράψουν, με ποιον τρόπο ο ΠΑΟΚ ελέγχει την Ξάνθη. Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να κερδίσει την υπόθεση, θα πρέπει να απλοποιήσει το θέμα να το κατεβάσει στα πραγματικά νομικά επίπεδα, να επιμείνει στο άρθρο 69 και στο άρθρο 30. Τίποτα από αυτά που απαγορεύονται δεν έχει κάνει ο ΠΑΟΚ. Η αλήθεια θα φανεί στον αθλητικό δικαστή».

Ο κ. Μπαλτάκος συνέχισε λέγοντας: «Να δούμε τι απαγορεύεται βάση του νόμου. Απαγορεύεται ο μέτοχος μίας ΠΑΕ να έχει μετοχές άλλης ΠΑΕ. Μέλος δ.σ. μίας ΠΑΕ, ας πούμε του ΠΑΟΚ, να είναι μέλος δ.σ. μίας άλλης ΠΑΕ, όχι μιας εταιρείας που έχει ξενοδοχεία. Ποια είναι η πολυιδιοκτησία, ποιος είναι αυτός και που την βλέπει, που την τοποθετεί νομικά; Σε ποιο άρθρο; Δεν μιλάμε για λόγια του καφενείου αλλά για τον νόμο. Ποια η σχέση που έχει η διοίκηση και οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ Ξάνθη; Εγώ δεν βλέπω καμία».

Όταν αναφέρθηκε ότι ο κ. Καλπαζίδης ο οποίος είναι ο αγοραστής του ξενοδοχείου στην Ξάνθη και πως έχει συγγενικές σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη, ο γνωστός νομικός τόνισε όσον αφορά τη νομική θέση: «Έχω διαβάσει για τον συγκεκριμένο κύριο. Έχει μετοχές της Ξάνθης ή ασκεί διευθυντικά καθήκοντα στην ΠΑΕ Ξάνθη; Έχει τρίτο βαθμό συγγένειας με τον κ. Ιβάν Σαββίδη και τέταρτο με τον γιο του; Ο νόμος λέει ότι υπάρχει πρόβλημα για δεύτερο βαθμό συγγένειας. Πάλι δεν θα υπήρχε νομικό θέμα, ακόμα και αν είχε μετοχές της Ξάνθης. Αγόρασε ένα ξενοδοχείο και ελέγχει την Ξάνθη με αυτό; Δεν μπορώ να γνωρίζω το σκεπτικό της απόφασης. Δεν έχει βγει ακόμα γιατί είναι δύσκολο να το συντάξουν, πρέπει να αναφέρουν νόμους πάνω στους οποίους βασίζονται. Τι να αναφέρουν;»

Αναφορικά με τον νόμο που όριζε ως τιμωρία τον υποβιβασμό και την τροπολογία που ψηφίστηκε, ο γνωστός νομικός είπε: «Είναι λάθος ο νόμος. Η εμπειρία των δικηγόρων λέει ότι αν ένας νόμος είναι τόσο αυστηρός δεν εφαρμόζεται από τους δικαστές. Κι αυτοί είναι άνθρωποι, έχουν γνώση της πραγματικότητας. Όταν τον πας πιο κάτω αντί για υποβιβασμό λες -5 τον βοηθάς τον δικαστή. Η απόφαση αυτή δεν είναι υπέρ του ΠΑΟΚ. Είναι το αντίθετο, ο δικαστής πιο εύκολα βάζει μια τιμωρία -6 βαθμών παρά υποβιβασμό.

Επίσης δεν μπορεί η UEFA, να δεχθεί νομοθετική παρέμβαση στην μέση της σεζόν. Θα πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις του ΚΑΠ».

Όσον αφορά τις δηλώσεις των πολιτικών, όπως του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, ο κ. Μπαλτάκος είπε: «Είναι λάθος οι δηλώσεις αυτές και όποιος ασχολείται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και δεν το έχει βιώσει, δεν πρέπει να παίρνει τέτοια αποφάσεις, το ποδόσφαιρο δεν είναι πολιτική, είναι πιο δύσκολο».

Ο γνωστός νομικός όσον αφορά την υπόθεση και την έκβαση της είπε: «Εκτιμώ ότι θα έχουμε πλήρη απαλλαγή του ΠΑΟΚ, λόγω μη βασιμότητας της απόφασης αυτής. Δεν χρειάζονται νομικά επιχειρήματα, αν εφαρμοστεί ότι λέει ο νόμος, τότε θα απαλλαγεί ο ΠΑΟΚ» ενώ για το αν θα υπάρχουν ποινές για τα μέλη της ΕΕΑ τόνισε: «Να δούμε ποια είναι η δικαιολογία τους για την απόφαση τους περί υποβιβασμού του ΠΑΟΚ, μετά θα δούμε αν θα υπάρξουν ποινές».

Η τοποθέτησή του προκάλεσε την αντίδραση της Ειρήνης Μαρούπα, η οποία έγραψε σχετικά στο facebook

«ΖΗΤΩ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ! ΖΗΤΩ Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!

Χθες αργά εξεπλάγην να δω τον κ Τάκη Μπαλτάκο στο open να εκφράζει την ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ότι ο ΠΑΟΚ είναι αθώος γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ συνδεδεμένες εταιρείες ούτε μετοχές ΔΣ σε πρόσωπα που απαγορεύεται.

Προανήγγειλε την αθώωση του ΠΑΟΚ στην σούπερ λίγκα που θα ελέγξει την ουσιαστική βασιμότητα....

Δεδομένου ότι ο κ Μπαλτάκος είναι δικηγόρος θέλω να ρωτήσω

ΑΠΟΡΙΑ 1η

Γνωρίζει με κάποιον τρόπο τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψιν μας;

Διάβασε κι ανέλυσε τα οικονομικά στοιχεία;

Πως εκφράζει επομένως ΓΝΩΜΗ με τέτοια βεβαιότητα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΣΗ;
Κάτι έλεγε ο Πλάτων σχετικά....

ΑΠΟΡΙΑ 2η

Κάτι για παρένθετα πρόσωπα μέσω των οποίων ασκείται κυριαρχική επιρροή στο άρθρο 69,9 του 2725/99 δεν έχει διαβάσει; (Μόνο μετοχές και συνδεδεμένες λέει το άρθρο;)

Δεν λέει και «ή καθ οιοσδήποτε τρόπο συμμετέχει στην διαχείριση της είτε ασκεί κυριαρχική επιρροή στην διοίκηση ή την λειτουργία της ανεξάρτητα από το ποσοστό κεφαλαίου που διαθέτει σ αυτήν»;

Και δεν λέει «μέλη ή διοικητές νομικού προσώπου που συμμετέχει σε ΑΑΕ απαγορεύεται να αποκτούν ΕΜΜΕΣΩΣ ΟΠΩΣ ΙΔΙΑ ΔΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»;

Αναρωτιέμαι!

ΑΠΟΡΙΑ 3η

Εδώ μιλάμε για νομικά είπε. Αναρωτιέμαι. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΜΑΣ Ή ΟΧΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ;

ΑΠΟΡΙΑ 4η

Θεωρεί λογικό αυτός που υπηρέτησε την κυβέρνηση από την θέση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου του Σαμαρά.

ΝΑ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, ενός κρατικού δικαιοδοτικού οργάνου που εφαρμόζει τον νομό και το σύνταγμα δηλαδή,

ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ της απόφασης του ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ;

Δηλαδή μας λέει ότι ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ;

Έτσι μάθαμε στο πανεπιστήμιο;

ΑΠΟΡΙΑ 5η

Και πως είναι δυνατόν να θεωρεί ο αξιότιμος κύριος Μπαλτάκος μεγάλο το χρονικό διάστημα των 15 ημερών για έκδοση της απόφασης και να το αποδίδει στο ότι δεν ξέρουμε τι να γράψουμε;

Ξέρει πότε έγραψε ο καθένας μας την αιτιολογία μας και ξέρει τα στοιχεία του φακέλου ώστε να αποφαίνεται αν είναι λίγο η πολύ το 15ημερο;

Τελικά αδέλφια έλληνες όλα καλά. Μην τολμήσει ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ.

Η χώρα είναι ΧΩΡΟΣ ΟΧΙ ΚΡΑΤΟΣ.

Γι αυτό και υπό διαμελισμό.....

Γιατί οι κύριοι Μπαλτάκοι ΑΝΑΙΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ....

Ερντογάν βρήκες και κάνεις!

Είμαστε πανέτοιμοι να κατακτηθούμε όπως τόπε ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ!

Αδέλφια Έλληνες, αν ποτέ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΑΜΕ.

Εγώ το καθήκον μου το έκανα και σ’ αυτήν και σε όλες τις αποφάσεις και στην στάση της ζωής μου!

Έχω την συνείδηση μου ΗΣΥΧΗ.

Ναι στην παράβαση όχι στον υποβιβασμό!

Τήρηση του νόμου!

Με πιστή και αφοσίωση στην δημοκρατία και την πατρίδα!

Αλήθεια

Τι όμορφη λέξη

Θα την λέω ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!».