Δεν σημαίνει τίποτα το +2 για Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς το έχει πει πολλές φορές ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στα play off και για αυτό το λόγο δεν «πετάει στα σύννεφα» με τη νέα γκέλα του ΠΑΟΚ, κρατώντας τους παίκτες του προσγειωμένους.

Δεν σημαίνει τίποτα το +2 για Μαρτίνς

Κάποιοι χαρακτήρισαν «δώρο» στον Ολυμπιακό τη νίκη του Παναθηναϊκού που πήρε επί του ΠΑΟΚ. Κανένα «δώρο» δεν έκανε ο Παναθηναϊκός. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΠΑΟΚ στα ντέρμπι, αν εξαιρεθεί το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ (σ.σ. δεν αναφέρουμε καν το ματς που κέρδισε την «Ένωση» στην Θεσσαλονίκη), αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0: Η εκδίκηση είναι πιάτο κρύο

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα χάρη στα δικά του αποτελέσματα. Χάρη στο διπλό στο «Γεντί Κουλέ», στο Χαριλάου, στην Λάρισα, στην Τρίπολη, στο Αγρίνιο. Χάρη στις νίκες που έχει πετύχει στο Καραϊσκάκη. Χάρη στις νίκες που πήρε στο Φάληρο με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό, κάτι που δεν έκανε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Και τα περισσότερα εξ αυτών τα πέτυχε, έχοντας μεσοβδόμαδα παιχνίδια για το Champions League και ο «Δικέφαλος του βορρά» μόνο προπονήσεις για τους κυριακάτικους αγώνες.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι το +2 δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για τον Πέδρο Μαρτίνς! Το έχει πει πολλές φορές δημοσίως ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στα play off και έχει απόλυτο δίκιο. Συν τοις άλλοις, έως τη λήξη της κανονικής περιόδου ο Ολυμπιακός έχει δύο δύσκολες εκτός έδρας αποστολές σε Περιστέρι και Τούμπα, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει να πάει στην Λάρισα σε δύο εβδομάδες, εκεί όπου πέρσι δεν κέρδισε!

Οπότε, έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα και για αυτό το λόγο δεν «πετάει στα σύννεφα» ο Μαρτίνς με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός επανήλθε στην πρώτη θέση μετά από διάλειμμα ενός… Σαββατοκύριακου.

Αντιθέτως, στην Θεσσαλονίκη πανηγύριζαν την περασμένη εβδομάδα με το 0-0 των «ερυθρολεύκων» κόντρα στην ΑΕΚ και το προσωρινό τους πλασάρισμα στην κορυφή.

Η «μάχη» Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στην κορυφή

Ο Μαρτίνς κρατάει προσγειωμένους τους παίκτες του. Αυτό είναι το μυστικό για να πανηγυρίσει φέτος το πρωτάθλημα. Να μην παρασυρθούν και να είναι αφοσιωμένοι οι ποδοσφαιριστές στο πλάνο του προπονητή.

Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα πάει «τρένο» έως τον Μάιο στις 14 εναπομείναντες αγωνιστικές σε κανονική περίοδο και play off. Το ίδιο όμως ισχύει και για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δείχνει μία… συνέπεια στα στραβά αποτελέσματα κυρίως στα ντέρμπι και μία προβληματική εικόνα μακριά από το "σπίτι" του. Για αυτό λοιπόν υπάρχει από το βράδυ της Κυριακής (2/2) έντονος προβληματισμός στα πέριξ της Τούμπας για το ποδοσφαιρικό τμήμα και κυρίως για τη διαχείριση του Αμπέλ Φερέιρα. Ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει τα ντέρμπι και τα play off θα είναι φουλ στα ντέρμπι.

Υπομονή λοιπόν! Έχουμε σχεδόν τρεις μήνες μπροστά μας και φυσικά και μία απόφαση που εκκρεμεί στις δικαστικές αίθουσες για το πόρισμα της ΕΕΑ.

Ολυμπιακός: Πρώτος και καλύτερος στην... Τούμπα!