Ολυμπιακός: Πρώτος και καλύτερος στην... Τούμπα!

Για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, η επερχόμενη κόντρα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αποκτά πλέον και κίνητρο απόδειξης υπεροχής.

Ολυμπιακός: Πρώτος και καλύτερος στην... Τούμπα!

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε τις κακές εμφανίσεις του στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός νίκησε απολύτως δίκαια και ο Ολυμπιακός απολαμβάνει ξανά τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία. Με την αγωνιστική εικόνα του σε σχέση με αυτή του ΠΑΟΚ να απέχει πολύ σε ποιότητα και θέαμα. Όχι τόσο σε ουσία, διότι εάν συνέβαινε και αυτό η διαφορά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του για το πρωτάθλημα δύο αγώνες μέχρι να πάει στην Τούμπα για να υπερασπιστεί το βαθμολογικό προβάδισμα. Τον Ατρόμητο εκτός και τον Πανιώνιο μέσα. Δεν έχει δικαίωμα να υποτιμήσει κανέναν και τίποτα. Την έχει πατήσει άσχημα από Πανιώνιο, από Ξάνθη, από Βόλο. Πέραν των ισοπαλιών σε ΟΑΚΑ με ΠΑΟ και ΑΕΚ. Αλλά και της ισοπαλίας με τον ίδιο τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο. Είναι πολλά τα παθήματά του για να μην έχουν γίνει μαθήματα. Έστω κι αν μιλάμε δίχως την παραμικρή αμφιβολία για την μακράν καλύτερη ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός που είναι αήττητος φέτος και έχει τα καλύτερα αποτελέσματα απ' όλους στα ντέρμπι, έχει ένα εξτρά κίνητρο στην Τούμπα πέραν από το να παραμείνει πρώτος. Σε ένα παιχνίδι που θα υπάρχει πολύ θερμή σε βάρος του ατμόσφαιρα, θα κληθεί να δείξει εκτός από αγωνιστική ποιότητα και προσωπικότητα. Να αποδείξει ότι είναι το ακλόνητο φαβορί και ενόψει των πλέι οφ με την εμφάνιση που θα κάνει εκεί απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που είναι αμφίβολο εάν προλαβαίνει μέχρι τότε να διορθώσει τα αγωνιστικά και «ψυχολογικά» προβλήματά του.

Αλλά ακόμη ο Φλεβάρης είναι στην αρχή. Μέχρι τις 23 και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο δρόμος είναι μακρύς για τον Ολυμπιακό. Και προέχουν οι άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις του, ανάμεσα στις οποίες είναι βέβαια και ο πρώτος πολύ μεγάλος αγώνας με την Άρσεναλ για την Ευρώπη...