Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0: Η εκδίκηση είναι πιάτο κρύο

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ και πήρε εκδίκηση για το 2-2 με το πέναλτι στις καθυστερήσεις στην Τούμπα.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0: Η εκδίκηση είναι πιάτο κρύο

Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλή εμφάνιση και υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα. Πέτυχε τρία γκολ αλλά το ένα του του πήρε σωστά το VAR. Με τη νίκη αυτή έβαλε υποθήκη για την 4η θέση και έδειξε τα δόντια του ενόψει πλέι-οφ.

LIVE: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19:30)

Ο Κίκο Μακέντα είδε σωστά το VAR να του αφαιρεί το γκολ που σημείωσε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (πονηρά με το χέρι) αλλά ήταν εκεί για να σκοράρει από το αγαπημένο του σημείο, τη βούλα του πέναλτι (στο 48΄) μετά την ανατροπή του Δώνη από τον Ίνγκασον.

Τα γκολ του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0 (vid)

Ο Ισλανδός έκανε άλλο ένα λάθος -συνεταιρικά με τον Βαρέλα- στο 55΄που επέτρεψε στον Χατζηγιοβάνη να πετύχει το 2-0 και να βάλει τέλος στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, προσπαθώντας να εγκλωβίσει τον ΠΑΟΚ, με πίεση ψηλά στην πρώτη πάσα προς τους Εσίτι και Μαουρίτσιο. Το κατάφερε σε ικανοποιητικό βαθμό, ωστόσο, όποτε ο Βραζιλιάνος «έσπαγε» το πρέσινγκ δημιουργούσε προϋποθέσεις στους Γιαννούλη και Βιεϊρίνια αριστερά να προκαλέσουν ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στον αγώνα ήρθε στο 10’, όταν ο Μίσιτς έκλεψε τη μπάλα από απρόσεκτη κεφαλιά του Ινσούα κι έβγαλε κάθετη στο σωστό χρόνο προς τον Σβιντέρσκι που πρόλαβε την έξοδο του Διούδη, αλλά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ των «πράσινων».

Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός «απάντησε» στις ευκαιρίες, όταν από σέντρα του Ινσούα ο Μακέντα πετάχτηκε στη μικρή περιοχή, έκανε την προβολή αλλά ο Ζίβκοβιτς είχε σωστή τοποθέτηση και μπλόκαρε. Στο 16’ και πάλι ο Ιταλός ήταν πρωταγωνιστής, καθώς πήρε την κάθετη του Ζαχίντ προχώρησε από πλάγια δεξιά, αλλά αντί να τη γυρίσει προς τον Χατζηγιοβάνη, αποφάσισε να τελειώσει τη φάση πλασάροντας πολύ άστοχα.

Στο 29’ ο Γιαννούλης «διάβασε» σωστά το κενό στην δεξιά πτέρυγα των «πράσινων», έσπασε τη μπάλα προς τον Μαουρίτσιο, όμως το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Διούδη. Στο 38’ οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα για πάτημα του Γιαννούλη πάνω στον Νάγκι, με τον Αγκάγιεφ να ζητάει τη βοήθεια του VAR, αλλά να μην δείχνει κάρτα στον μπακ του ΠΑΟΚ.

Κι ενώ οι δύο ομάδες ετοιμάζονταν να πάνε στα αποδυτήρια με ένα «σβηστό» 0-0, σημειώθηκε η δεύτερη φάση που σήκωσε μεγάλη κουβέντα. Στο 45’ 30’’, ο Νάγκι έβαλε κόντρα στο κακό διώξιμο του Γιαννούλη, ο Ζαχίντ έκλεψε τη μπάλα και τη γύρισε σωστά προς τον Μακέντα. Ο Ίνγκασον βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, η οποία στη συνέχεια χτύπησε στο μπούτι και στο χέρι του Μακέντα. Οι «πράσινοι» άρχισαν να πανηγυρίζουν έξαλλα, όμως ο Αγκάγιεφ γύρισε τη φάση πίσω και ακύρωσε το γκολ με υπόδειξη του VAR, χρεώνοντας «χέρι» στον Ιταλό επιθετικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο… αφηνιασμένος απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που έμεινε στα… αποδυτήρια και μέσα σε έντεκα λεπτά πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 48’ ο Νάγκι βρήκε εξαιρετικά τον Χρήστο Δώνη μέσα στην περιοχή και πριν πλασάρει ο Ίνγκανσον τον ανέτρεψε καθαρά. Πέναλτι για τους «πράσινους» με τον Μακέντα να μην αστοχεί ένα λεπτό αργότερα από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει γρήγορα με τον Λημνιό (τον μοναδικό «διασωθέντα» του στο παιχνίδι), όμως στο 51’ ο Πούγγουρας τον πρόλαβε την ύστατη ώρα και τον σταμάτησε προτού πλασάρει τον Διούδη. Στο 56’ ο Χατζηγιοβάνης «διάβασε» το λάθος του Ίνγκανσον, έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και με εξαιρετικό σκαφτό πλασέ έκανε το 2-0.

Οι αλλαγές του Φερέιρα προσπάθησαν να «τονώσουν» την επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ και είχε τις δικές του στιγμές με τους Μίσιτς (84’) και Λημνιό (90’+2’), όμως ο Διούδης έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά, διατηρώντας το «μηδέν» στην εστία του.

Και ο Παναθηναϊκός «σφράγισε» με άνεση ως το τέλος μία τεράστια νίκη, την 5η συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, που τον διατηρεί σταθερά στην πρώτη τετράδα, ενώ την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ υποχώρησε στη 2η θέση της βαθμολογίας, βλέποντας τον Ολυμπιακό να τον προσπερνάει με δύο βαθμούς.

Ο Αζέρος διαιτητής Αγκάγιεφ έδειξε την κίτρινη στον Πούγγουρα από πλευράς Παναθηναϊκού και στον Λημνιό από πλευράς ΠΑΟΚ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης (70’ λ.τ. Ανουάρ), Δώνης, Ζαχίντ (83’ Μπουζούκης), Νάγκι, Χατζηγιοβάνης (76’ Νούνες), Μακέντα.


ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ινγκνασόν, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Εσίτι (59’ Μπίσεσβαρ), Μίσιτς, Λημνιός, Βιεϊρίνια (70’ Πέλκας), Σβιντέρσκι (70’ Άκπομ).