ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Νίκησε ο λιγότερο κακός…

Ο ΠΑΟΚ δεν έπεισε σε ένα ακόμη ντέρμπι, ωστόσο ήταν το πρώτο στο οποίο κατέκτησε το τρίποντο ύστερα από πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες. H δε ΑΕΚ ήθελε, αλλά γι' άλλη μια φορά δεν μπορούσε. Γράφει ο Γιώργος Ξανθόπουλος.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Νίκησε ο λιγότερο κακός…

Από πλευράς αποτελέσματος και μόνο, ο ΠΑΟΚ έμεινε υπερευχαριστημένος από το χθεσινό ματς με την ΑΕΚ, καθώς διατήρησε τη μίνιμουμ διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και παράλληλα έχει να λέει ότι πήρε το πρώτο του ντέρμπι με τον Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο του. Διότι μέχρι χθες ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετρούσε 0/5 στα παιχνίδια του με αντιπάλους τον Ολυμπιακό (1-1), τον Παναθηναϊκό (2-2), τον Άρη (2-2 και 2-4) και την ΑΕΚ (2-2 στο ματς του α’ γύρου στο ΟΑΚΑ).

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0: Το καθαρό φάουλ του Σβιντέρσκι στον Βράνιες (vid)

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, λοιπόν, πήρε αυτό που ήθελε από την κυριακάτικη αναμέτρηση, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι δεν έπεισε σε καμία περίπτωση. Η νίκη του επί της -μέτριας φέτος- ΑΕΚ ήταν οριακή και… ασθμαίνουσα, με την «Ένωση» να έχει δοκάρι και ουκ ολίγες καλές στιγμές στο β’ μέρος προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση και να «παγώσει» την Τούμπα.

Τι είπε ο Κάκος για το φάουλ του Σβιντέρσκι στον Βράνιες, πριν από το πέναλτι του ΠΑΟΚ! (vid)

Ουσιαστικά, στο κυριακάτικο ματς νίκησε ο λιγότερο κακός. Ο ΠΑΟΚ δεν παρουσίασε ούτε στο ελάχιστο εικόνα ομάδας που κυριαρχεί στην έδρα της και στοχεύει στο πρωτάθλημα. Η δε ΑΕΚ για μία ακόμα φορά ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Και παρά τις δηλώσεις του Μάσιμο Καρέρα ότι αυτό θα άλλαζε με τον ίδιο στον πάγκο, εξακολουθεί να αγνοεί τη νίκη σε αγώνα ντέρμπι από την Πρωταπριλιά του 2018, όταν είχε επικρατήσει του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα διαιτητών που κερδίζει τις ομάδες, οι γλύκες Κάκου - Γκαρσία και μια αναμενόμενη αναβολή...

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πολυσυζητημένο κεφάλαιο «διαιτησία», στο συγκεκριμένο ματς έκανε σωστά τη δουλειά της με μια σημαντική εξαίρεση. Το πέναλτι που καταλόγισε ο Ισραηλινός Γκρίνφελντ υπέρ των γηπεδούχων ήταν σωστό (ο Σιμόες τραβάει φανερά και άγαρμπα τον Βιεϊρίνια), ενώ στις φάσεις για τις οποίες διαμαρτυρήθηκαν οι «κιτρινόμαυροι» θα παραήταν τραβηγμένο να είχε δοθεί η εσχάτη των ποινών.

Καρέρα: «Φάουλ στο γκολ του ΠΑΟΚ - Ο διαιτητής έπρεπε να πάει στο VAR»

Η ένστασή μας έχει να κάνει με τη φάση που προηγήθηκε του πέναλτι του ΠΑΟΚ (για την οποία φυσικά «φωνάζει» και η ΑΕΚ), όπου έχει γίνει πράγματι επιθετικό φάουλ του Σβιντέρσκι στον Βράνιες (άσχετα με όσα αστεία ελέχθησαν από Κάκο και λοιπούς). Όπερ σημαίνει ότι η αμέσως επόμενη φάση με το πέναλτι υπέρ του Βιεϊρίνια θα έπρεπε να ήταν ως μη γενόμενη. Τέτοια ώρα, βέβαια, τέτοια λόγια...