Όταν ο Ολυμπιακός δεν χαλάει το μυαλό του

Όταν η διαιτησία δεν είναι στο μυαλό των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και τους απασχολεί μόνο η δουλειά τους εντός γηπέδου, όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα.

Όταν ο Ολυμπιακός δεν χαλάει το μυαλό του

Ο Ιανουάριος είναι τρομερά δύσκολος μήνας για τον Ολυμπιακό, αφού έχει το ένα ζόρικο ματς μετά το άλλο. Το ματς με τη Λαμία ήταν μία από τις μεγάλες παγίδες που έπρεπε να ξεπεράσει η ομάδα του Πειραιά. Από τον περασμένο Απρίλιο ήταν αήττητη στο γήπεδο της η Λαμία, ενώ το τελευταίο διάστημα δεχόταν γκολ με τρομερή δυσκολία.

Τα highlights του Λαμία - Ολυμπιακός 0-4 (vid)

Οι Πειραιώτες, ωστόσο, μετέτρεψαν σε περίπατο ένα πολύ δύσκολο βράδυ σε ένα δύσκολο επαρχιακό γήπεδο. Σκόραραν τέσσερις φορές, ενώ είχαν και αρκετά καλά διαστήματα στο παιχνίδι και θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει κι άλλα τέρματα. Ο Ολυμπιακός έκανε μία πειστική εμφάνιση απέναντι σε μία σκληρή ομάδα, σε μία δύσκολη έδρα και με δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Κριτική παικτών: «Καυτός» Eλ Αραμπί, στην πρώτη γραμμή Ματιέ - «Μπούχα»

Έκανε μία εμφάνιση από αυτές που πείθουν και τον πλέον δύσπιστο πως αυτή η ομάδα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του μετά το ματς τόνισε πως "αυτό το παιχνίδι αντιπροσωπεύει τον Ολυμπιακό". Δεν το είπε τυχαία ο κόουτς, διότι έτσι αισθάνθηκε βλέποντας τους ποδοσφαιριστές του να πιάνουν τον αντίπαλο από το λαιμό και να μην τον αφήνουν να πάρει ανάσα.

Ευτυχώς ... που ο Ελ Αραμπί πήγε στο Κατάρ!

Έτσι πρέπει να παίζει ο Ολυμπιακός αν θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Στη Λαμία επέβαλλε την ανωτερότητα του και με όπλο την ποιότητα του και το… φονικό ένστικτο του Ελ Αραμπί πήρε μία πολύ άνετη νίκη.

Λαμία – Ολυμπιακός 0-4: Οι «καπνισμένες κάννες» του Ελ Αραμπί!

Αυτό είναι το ένα στοιχείο που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να παίρνει νίκες σε αυτά τα ματς. Το άλλο έχει να κάνει με το μυαλό. Όταν αυτό δεν χαλάει με άλλα θέματα τότε η ομάδα δεν έχει πρόβλημα στις τέσσερις γραμμές. Οι Πειραιώτες όταν αφήνουν έξω από το γήπεδο το θέμα της διαιτησίας και δεν ασχολούνται με τον ρέφερι, τους επόπτες και το VAR θα κάνουν τη δουλειά τους.

Στη Λαμία ο Ολυμπιακός είχε το μυαλό του μόνο στο παιχνίδι και πουθενά αλλού. Η διαιτησία δεν απασχόλησε κανέναν, ενώ κανείς δεν χάλασε το μυαλό του με αυτά τα ζητήματα. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά να μην χαλιέται με τη διαιτησία και απλά να κάνει τη δουλειά της εντός γηπέδου.