O Ολυμπιακός άνοιξε το δώρο, αλλά πρέπει να δίνει «μάχες»

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε το δώρο του Άρη έστω κι αν ζορίστηκε πολύ κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά πρέπει να αλλάξει πολλά για να πάρει το πρωτάθλημα.

O Ολυμπιακός άνοιξε το δώρο, αλλά πρέπει να δίνει «μάχες»

Το γράφαμε πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό ότι όποιος περίμενε ένα εύκολο ντέρμπι ή ένα μεγάλο σκορ ήταν στον… κόσμο του. Επιβεβαιώθηκε αυτό στον αγωνιστικό χώρο του "Γ. Καραϊσκάκης" με τους "πράσινους" να κάνουν δύσκολη τη ζωή του Ολυμπιακού και να του θυμίζουν πως καμία νίκη δεν έρχεται αν δεν παλέψεις κι αν δεν δώσεις "μάχη" στον αγωνιστικό χώρο.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: Στην κορυφή με… πιστολιά Ελ Αραμπί

Στον Πειραιά είχε φτάσει από το βράδυ του Σαββάτου ένα δώρο, αλλά αυτό για να ανοίξει θα έπρεπε να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχοντας εκτός αρκετούς σημαντικούς ποδοσφαιριστές έπρεπε να διαχειριστεί και την παγωμάρα του άδειου Καραϊσκάκη.

Τι είπε ο Μαρτίνς για Μπενζιά, Βαλμπουενά, Ποντένσε

Ο Ολυμπιακός γνωρίζοντας πως ο ΠΑΟΚ μία ημέρα πριν είχε δεχτεί τέσσερα γκολ και πως με μία νίκη επί του Παναθηναϊκού θα περνούσε στην κορυφή δεν εμφάνισε στοιχεία που θα έπρεπε να έχει η ομάδα για ένα τόσο σημαντικό και κρίσιμο ματς. Οι Πειραιώτες μπήκαν στο γήπεδο και έδιναν την εντύπωση πως είχαν μείνει στις… διακοπές των Χριστουγέννων.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0: Τα highlights της αναμέτρησης (vid)

Κινδύνεψαν να βρεθούν πίσω στο σκορ και με τον Ζοσέ Σα να είναι αυτός που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σε 1-2 περιπτώσεις. Υπάρχει η δικαιολογία του άδειου γηπέδου, όμως και οι ποδοσφαιριστές δεν έβγαζαν ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι του. Η νίκη ήρθε γιατί ο Ολυμπιακός έχει ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Αυτό το ματς το πήραν παίκτες μεγάλης κλάσης όπως ο Βαλμπουενά και ο Ελ Αραμπί. Δύο αγγίγματα τους ήταν αρκετά για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα του Διούδη.

Η κριτική των παικτών: Πρωταγωνιστές οι... πρωτεργάτες του γκολ

Αυτό το ματς έστω κι έτσι το πήρε. Από εδώ και πέρα, όμως, θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να είναι έτοιμοι για… μάχες. Αν θέλουν να μιλούν για κατάκτηση του πρωταθλήματος θα πρέπει σε κάθε παιχνίδι να παλεύουν και να παίζουν με ψυχή, διότι θα έρθουν και εκτός έδρας ματς που θα πρέπει να μοχθήσει στον αγωνιστικό χώρο για τη νίκη. Και πλέον είναι θέμα νοοτροπίας για τον Ολυμπιακό. Το δήλωσε ο Ματιέ Βαλμπουενά μετά το τέλος του ματς πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παλεύει αν θέλει να μείνει στην κορυφή. Παραδέχτηκε, επίσης και την όχι καλή εικόνα της ομάδας του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.