Η κριτική των παικτών: Πρωταγωνιστές οι... πρωτεργάτες του γκολ

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο Ματιέ Βαλμπουενά ξεχώρισαν στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού.

Η κριτική των παικτών: Πρωταγωνιστές οι... πρωτεργάτες του γκολ

ΣΑ: Είχε την απόκρουση στο σουτ του Γιόχανσον στο πρώτο ημίχρονο και σε γενικές γραμμές έδειχνε σταθερός. Μόνο στο τέλος πήγε να τα κάνει μούσκεμα όταν σε ένα βολέ βρήκε αντίπαλο και λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε κόντρα του Παναθηναϊκού.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Στο πρώτο ημίχρονο έδωσε αρκετές μάχες με τον Χατζηγιοβάννη, άλλες κέρδισε, άλλες τις έχασε, ωστόσο, συγκριτικά με τον Τσιμίκα ήταν πιο επιθετικός ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

ΣΕΜΕΔΟ: Οταν βρισκόταν μόνος του απέναντι στον Μακέντα ή άλλον παίκτη του Παναθηναϊκού, τότε δεν είχε κανένα πονοκέφαλο. Το πρόβλημα ήταν όταν για παράδειγμα τον πλησίαζαν οι Καμαρά ή Μπα για να απομακρύνουν την μπάλα και κάπου εκεί υπήρχε μπέρδεμα. Δεν έφταιγε πάντως ο Σεμέδο που παίρνει θετικό βαθμό.

ΜΠΑ: Δεν τα πήγε άσχημα για πρώτο του ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Σενεγαλέζος μπήκε λίγο νωθρά, αλλά όσο περνούσε η ώρα προσαρμοζόταν στις συνθήκες του αγώνα.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Δεν ήταν ο κλασικός Τσιμίκας. Ο παίκτης δηλαδή που έκανε πάρτι στην αριστερή πλευρά. Δεν πήρε τις επιθετικές προσπάθειες που είχε πάρει σε προηγούμενα ματς, ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο λίγο έλειψε από δική του σέντρα – ξυραφιά ο Ελ Αραμπί να χριστεί σκόρερ.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Δεν έκανε καλό παιχνίδι ο Ανδρέας. Ίσως ένα από τα ματς που για την προσωπική του απόδοση θα ήθελε να το ξεχάσει. Εύκολα πουλήματα της μπάλας, πάσες που του βγήκαν, αλλά και αρκετές που δεν του βγήκαν, ενώ στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε να πάρει τα μέτρα από τους αντιπάλους χαφ.

ΚΑΜΑΡΑ: Κατώτερος των προσδοκιών ο Αφρικανός, ο οποίος ουσιαστικά άρχισε να παίρνει μπρος όταν σκόραρε ο Ελ Αραμπί. Κατά τ’ άλλα, περίμενε περισσότερα πράγματα ο Μαρτίνς από τον άσο από την Γουινέα.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Χωρίς να βγάλει μάτια δημιούργησε με ωραίες μπαλιές τις προϋποθέσεις για γκολ. Δύο φορές στον Μασούρα και άλλη μία στον Ομάρ. Αντικαταστάθηκε στο 60’ λόγω κάποιων μικροενοχλήσεων.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Γιώργος. Έχασε δύο ευκαιρίες στο πρώτο μέρος που αν είχε καθαρό μυαλό θα είχε βρει δίχτυα και γενικότερα και ο ίδιος θα περίμενε περισσότερα από τον ίδιο. Στο 46’ αντικαταστάθηκε από τον Μπενζιά.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Φάνηκε έως έναν βαθμό ότι είχε επηρεαστεί από τον ένα μήνα απουσίας του από τη δράση, ωστόσο, ακόμα και σε μία μέρα που δεν είναι τόσο εντυπωσιακός, κατάφερε με μία γλυκιά πάσα να δώσει έτοιμο γκολ στον Ελ Αραμπί. Αυτό από μόνο του τον τοποθετεί στους διακριθέντες.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Το γεγονός ότι πέτυχε το νικητήριο γκολ σε μία βραδιά που δεν του βγήκαν και πολλά πράγματα και έκανε και επιπόλαια λάθη επιχειρώντας πάσες με τακουνάκια, του δίνει αυτομάτως θετικό βαθμό. Έδειξε ξανά στην πιο σοβαρή φάση που του παρουσιάστηκε, ότι έχει το ένστικτο του «κίλερ».

ΜΠΕΝΖΙΑ: Μπήκε στο 46’ αντί του Μασούρα και η αλήθεια είναι ότι ήταν πιο πιεστικός και πιο χρήσιμος από τον συμπαίκτη του. Έτρεξε αρκετά και με την πίεση που άσκησε στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, τους προκάλεσε προβλήματα ως προς την ανάπτυξή τους από πίσω.

ΛΑΖΑΡΟΣ: Μπήκε στο 60’ αντί του Ποντένσε και λίγο έλειψε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να βρει δίχτυα. Έδωσε άλλον αέρα με την είσοδό του στο δημιουργικό κομμάτι των «ερυθρολεύκων». Τον αισθάνθηκαν για τα καλά οι αμυντικοί του «τριφυλλιού» στο τελευταίο μισάωρο.

ΚΟΥΤΡΗΣ: Μπήκε στις καθυστερήσεις και δεν μπορεί να κριθεί.