Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: Στην κορυφή με… πιστολιά Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του Παναθηναϊκού στο άδειο "Γ. Καραϊσκάκης" και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: Στην κορυφή με… πιστολιά Ελ Αραμπί

Κανένα ντέρμπι δεν είναι απλή υπόθεση και ειδικά όταν αυτό γίνεται μπροστά σε άδειες κερκίδες. Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε αρκετά, αλλά πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού χάρη στο γκολ του Ελ Αραμπί στο 74' και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Πειραιά σπατάλησε όλο το πρώτο ημίχρονο δίνοντας την κατοχή στους "πράσινους" και χωρίς να βγάζει ενέργεια στο γήπεδο. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός πατούσε πολύ καλά στο γήπεδο και είχε ευκαιρίες να προηγηθεί. Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε άρδην με τον Ολυμπιακό να παίζει στο μισό γήπεδο τους "πράσινους" και να βρίσκει το γκολ από τον Ελ Αραμπί. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς χάρη στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών της πήρε τη νίκη.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το γκολ του Ελ Αραμπί για το 1-0 (vid)

Η έκπληξη στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού αφορούσε στη συμμετοχή του Μπα αντί του Αβραάμ. Κατά τα άλλα ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε από την αρχή και τον Ποντένσε και τον Βαλμπουενά και δεν προχώρησε σε άλλες αλλαγές στην ενδεκάδα. Από την άλλη ο Γιώργος Δώνης όπως αναμενόταν προτίμησε τον Ζαχίντ αντί του Περέα με τον Μακέντα στην κορυφή και με τον Δώνη και τον Μπουζούκη στη μεσαία γραμμή.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0: Τα highlights της αναμέτρησης

Κατοχή ο ΠΑΟ και ευκαιρίες ο Μασούρας

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο πολύ καλά και έδειξε να είναι ο ωφελημένος του άδειο γηπέδου. Η ομάδα του Δώνη πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της. Οι "πράσινοι" ήταν πολύ καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Διούδη. Στο 9' ο Παναθηναϊκός δημιούργησε επικίνδυνη κατάσταση με τον Ζαχίντ να γυρίζει τη μπάλα, τον Σα να διώχνει και στη συνέχεια ο Ομάρ να απομακρύνει. Την ίδια φάση ο Γκεστράνιους την ήλεγξε για πέναλτι και όπως διαπίστωσε δεν υπήρχε καμία παράβαση. Ο Ολυμπιακός είχε ένα διάστημα που προσπάθησε να δημιουργήσει καταστάσεις και ότι καλό έγινε προήλθε από τα πόδια του Ποντένσε. Στο 22' άλλαξε ωραία το παιχνίδι για τον Μασούρα, αλλά αυτός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Διούδη. Στο 25' ο Βαλμπουενά βρήκε με σέντρα το κεφάλι του Μασούρα, ο οποίος και πάλι δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρε του Παναθηναϊκού.

"Πράσινη" απειλή

Από εκείνο το σημείο και μετά οι "πράσινοι" κυριάρχησαν στο γήπεδο. Είχαν την κατοχή της μπάλας και τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Ο Δώνης είχε στήσει πολύ καλά την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο με τον Ολυμπιακό να μην έχει ένταση στο παιχνίδι του. Στο 26' μάλιστα το πλασέ του Δώνη πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Σα. Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν καθόλου καλή στο γήπεδο και ήταν χαρακτηριστικό πως δεν μπορούσε να κρατήσει ούτε καν τη μπάλα στα πόδια του. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του δεν ήταν σε καλή βραδιά με αποτέλεσμα η ομάδα του Πειραιά να μη δημιουργεί και να κινδυνεύει κιόλας. Στο 43' ο Γιόχανσον βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Σα, αλλά ο Πορτογάλος απέκρουσε και κράτησε το μηδέν, ενώ μερικά λεπτά νωρίτερα σωστά είχε ακυρωθεί ως οφσάιντ το γκολ του. Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Το άλλαξε με Μπενζιά και Λάζαρο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μπενζιά πήρε τη θέση του Μασούρα με αποτέλεσμα να αλλάξει και η διάταξη και να γίνει 4-3-3. Ο Μπουχαλάκης έπαιξε μπροστά από τα στόπερ με τον Μπενζιά και τον Καμαρά δεξιά και αριστερά του. Ο Βαλμπουενά πέρασε στην αριστερή πλευρά της επίθεσης με τον Ποντένσε δεξιά. Ο Ολυμπιακός άλλαξε την εικόνα του και πήρε την μπάλα στην κατοχή του. Έβγαλε περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο και πίεσε τους "πράσινους". Στο 53' πάντως ο Γκεστράνιους συμβουλεύτηκε και δεύτερη φορά το VAR για πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού, αλλά διαπίστωσε πως δεν υπήρχε παράβαση.

Στο 60' ο Μαρτίνς έκανε και δεύτερη αλλαγή βάζοντας στο παιχνίδι τον Λάζαρο αντί του Ποντένσε που αποχώρησε με ενοχλήσεις. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο γήπεδο ο Λάζαρος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0 έπειτα από φάση που δημιουργήθηκε από την πίεση του Μπενζιά. Ο Αλγερινός από τη στιγμή κράτησε ψηλά την άμυνα του Παναθηναϊκού, αφού πίεζε και έκλεβε μπάλες, ενώ η είσοδος του Λάζαρου είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να γίνει ακόμα πιο δραστήριος.

Η ποιότητα των Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί

Το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο με τον Ολυμπιακό να έχει τον πλήρη έλεγχο του και να πιέζει τον αντίπαλο του. Από την άλλη ο Δώνης δεν αντιδρούσε από τον πάγκο για να φρενάρει το ρυθμό της ομάδας του Μαρτίνς. Με την εικόνα του ματς φαινόταν πως δεν θα αργούσε να πάθει τη ζημιά. Τελικά αυτό έγινε στο 74' όταν ο Βαλμπουενά έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα από δεξιά και ο Ελ Αραμπί εκτέλεση με τη… μία για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη για το 1-0. Στο 82' ο Λάζαρος έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Ομάρ, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Διούδης έδιωξε σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ που σημείωσε περισσότερο προσπάθησε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα δίνοντας πολύ μεγάλο βάρος στην άμυνα του. Κάπως έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να παίρνει μία πολύ σημαντική νίκη.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Σκόρερ: 74' Ελ Αραμπί

Διαιτητής: Γκεστράνιους (Φινλανδία)

VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: 18' Χατζηγιοβάννης, 40' Ινσούα, 45+1 Ελαμπντελαουί, 64' Πούγγουρας, 78' Χριστοδουλόπουλος

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε (60' Χριστοδουλόπουλος), Βαλμπουενά (90+5 Κούτρης), Μασούρας (46' Μπενζιά), Ελ Αραμπί

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Γιόχανσον, Δώνης (83' Καμπετσής), Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (78' Περέα), Ζαχίντ (71' Μπεκ), Μπουζούκης, Μακέντα.