Το μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής και οι «μάχες» για την εξάδα (βαθμολογία, πρόγραμμα)

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται απόψε το «παζλ» της 17ης αγωνιστικής της Super League 1 από τις οποίες ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

Το μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής και οι «μάχες» για την εξάδα (βαθμολογία, πρόγραμμα)

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τους «πράσινους» στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης» θέλοντας τη νίκη προκειμένου να σκαρφαλώσουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μετά τη χθεσινή ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη.

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να κάνει... ποδαρικό με το δεξί στο νέο χρόνο χωρίς να έχει τη συμπαράσταση των οπαδών του, αφού το γήπεδό του είναι τιμωρημένο. Παρ' όλα αυτά στο λιμάνι του Πειραιά γνωρίζουν ότι η νίκη θα τους δώσει την ευκαιρία να απολαύσουν ξανά μόνοι τους τη μοναξιά της κορυφής και θα δώσουν τα πάντα για τους τρεις βαθμούς.

Η «αυλαία» της Κυριακής θα ανοίξει στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου στις 15.00 η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν τη δυνατότητα για άλλες απώλειες και κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου η οποία είναι στην προτελευταία θέση, θα επιδιώξει να κατακτήσει τρεις ακόμα βαθμούς.

Ξάνθη και ΑΕΛ θα αναμετρηθούν στα Πηγάδια. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε τροχιά εξάδας και αμφότερες θέλουν τη νίκη προκειμένου να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο των play offs.

Ο Πανιώνιος κόντρα στη Λαμία έχει τη δυνατότητα αν νικήσει να ξεκολήσει για πρώτη φορά φέτος από την τελευταία θέση και να αφήσει εκεί τον Παναιτωλικό, όμως οι φιλοξενούμενοι φέτος έχουν δείξει ότι είναι «σκληρό καρύδι» και θέλουν κι αυτοί τη νίκη προκειμένου να διατηρηθούν σε θέση βολής από την εξάδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο (4/1)

ΟΦΗ-Βόλος 1-2 (58' Νέιρα - 35' Λύρατζης, 79' Ζοάο)

Άρης-ΠΑΟΚ 4-2 (17' Λάρσον, 41' Βέλεθ, 47' Ροζ, 70' Σάσα - 10' Σβιντέρσκι, 77' Μάτος)

Ατρόμητος-Αστέρας Τρ. 2-1 (76', 89' πεν. Μανούσος - 78' Μπαράλες)

Κυριακή (5/1)

ΑΕΚ-Παναιτωλικός (15:00)

Ξάνθη-ΑΕΛ (17:15)

Πανιώνιος-Λαμία (17:15)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (19:30)

Η βαθμολογία