Ο Ολυμπιακός τον «πάτησε», ο Ολυμπιακός «την πάτησε»

Η επίδειξη ανωτερότητας του Ολυμπιακού έγινε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μετουσιώθηκε σε βαθμούς από τα δικά του λάθη. Η διαιτησία ήταν μέσα στο πρόγραμμα.

Ο Ολυμπιακός τον «πάτησε», ο Ολυμπιακός «την πάτησε»

Όπως είχαμε γράψει τις παραμονές του αγώνα, το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και η έκβασή του εξαρτιόταν αποκλειστικά από τον Ολυμπιακό. Ή έστω. βασικά από τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να σταματήσει τα «δώρα»

Η ομάδα του Πειραιά είχε στόχο τη νίκη, δεν κατάφερε να την κατακτήσει για τρίτη φορά διαδοχικά απέναντι στον ΠΑΟΚ κι αυτό είναι ένα πρόβλημα. Διότι το αποτέλεσμα μετράει. Η ποιοτική ανωτερότητα του Ολυμπιακού έναντι όλων των υπόλοιπων ελληνικών ομάδων, περιλαμβανομένου και του ΠΑΟΚ, είναι δεδομένη. Επιβεβαιώθηκε.

Στο ίδιο έργο θεατές με Ολυμπιακό!

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν φαινόταν ξεκάθαρα. Διότι στο πρώτο, ο ΠΑΟΚ έπαιξε έξυπνα κι ο Ολυμπιακός καθόλου αποφασιστικά. Με άγχος και περισσότερη επιφυλακτικότητα από αυτή που δικαιολογούσε η ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες και η δύναμη που δίνει στην πειραϊκή ομάδα ή έδρα της.

Αυτό που μένει είναι ότι ο Ολυμπιακός ήταν συντριπτικά ανώτερος του ΠΑΟΚ στο Φάληρο για δεύτερη στη σειρά σεζόν, αλλά δεν τον κερδίζει. Ενώ στην Τούμπα, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, ο Ολυμπιακός έχασε. Κι αυτό είναι επίσης ένα πρόβλημα. Διότι για να ηττηθεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τις αβάντες και τα... παρελκόμενα, μόνον ο Ολυμπιακός είναι ικανός να το κάνει. Και δεν το κάνει.

Η διαιτησία του Ισπανού ήταν ίσως η χειρότερη από αυτές που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα από την ώρα που καλούμε αλλοδαπούς για να μας σφυρίζουν. Όμως η διαιτησία δεν είναι κάτι που μπορεί να αιφνιδιάσει και να παρασύρει τον Ολυμπιακό. Ξέρει την κατάσταση, δεν περίμενε κάτι διαφορετικό. Το πρώτο πέναλτι στο 49' μπορεί να άλλαζε την κατάσταση και να έφερνε τη νίκη, διότι άλλο να ισοφαρίζεις τότε και άλλο στο 64'. Επίσης δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει να δίνονται δύο πέναλτι σε μία ομάδα όταν γίνονται. Πουθενά εκτός από τα μέρη μας.

Αλλά για τον Ολυμπιακό τα δικά του λάθη πρέπει να είναι το ζητούμενο. Και να διορθωθούν, διότι δεν διορθώνονται. Δέχτηκε πάλι ένα γκολ από στατική φάση, με άμυνα και τερματοφύλακα σε κακή αντίδραση. Πέρυσι έχασε το ίδιο το ντέρμπι από ένα αστείο διπλό αυτογκόλ, φέτος δεν πήρε τη νίκη επειδή πάλι άφησε τον στόπερ του ΠΑΟΚ να αλωνίζει στην περιοχή του μετά από ένα μακρινό φάουλ.

Επίσης, το ότι για μία ακόμη φορά χάνει ένα ημίχρονο μέχρι να αντιδράσει σαν Ολυμπιακός και να «πατήσει» τον αντίπαλό του, δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης. Κι έτσι «την πάτησε». Με τη συγκατοίκηση στην κορυφή να μην είναι κάτι δραματικό από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός παίζει και Ευρώπη ενώ ο ΠΑΟΚ έχει αποκλειστεί από νωρίς. Είναι, όμως, αταίριαστο με ό,τι θα μπορούσε να συμβεί εάν ο Ολυμπιακός ήταν περισσότερο προσεκτικός και δεν άφηνε αγώνες να του φεύγουν μέσα από τα χέρια. Όπως συνέβη και στο ΟΑΚΑ και στην Ξάνθη και στη Νέα Σμύρνη, αλλά και με τον ΠΑΟΚ.