Στο ίδιο έργο θεατές με Ολυμπιακό!

Η ομάδα του Μαρτίνς πέταξε ένα ημίχρονο, «εμφανίστηκε» στο δεύτερο μέρος και παρότι ο Ισπανός ρέφερι τού έσπασε τα νεύρα, είχε τις ευκαιρίες για να βρεθεί στο +3 από τον ΠΑΟΚ. Έχει παίξει ρόλο το Champions League.

Στο ίδιο έργο θεατές με Ολυμπιακό!

Ας μην γελιόμαστε... Δεν είναι η πρώτη φορά που ζούμε το ίδιο σκηνικό. Με έναν Ολυμπιακό να «πετάει» ένα ημίχρονο και να «ξυπνάει» στο δεύτερο 45λεπτο. Λες και το κάνουν επίτηδες οι παίκτες του. Η μοναδική διαφορά που υπήρχε στο ματς με τον ΠΑΟΚ σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ήταν ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κυριευτεί με άγχος πριν από τη σέντρα. Ναι μεν μπήκε φουριόζος στο ματς, αλλά αρκεί ένα 10λεπτο για τον Ολυμπιακό στο α’ μέρος μέσα στο Καραϊσκάκη για να πάρει έναν «τελικό;»! Για να πει στον ΠΑΟΚ ότι «σήμερα θα υποφέρετε»; Γιατί πάλι τα ίδια; Γιατί πάλι έπρεπε να περάσει ένα 45λεπτο, να δώσει δικαιώματα στον αντίπαλο, να βρεθεί πίσω στο σκορ και μετά να τρέχει να γυρίσει το παιχνίδι.

Σίγουρα, ο Ισπανός διαιτητής έσπασε τα νεύρα των ποδοσφαιριστών του Μαρτίνς. Ναι, υπήρχε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Ελ Καντουρί με τον Ποντένσε, ένα πέναλτι που δεν δόθηκε. Όμως, αν το πάρουμε εντελώς ψυχρά, ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ έστω και με ένα στα δύο πέναλτι που έδωσε ο Μαρτίνεθ (όπως και στη Νέα Σμύρνη) και όχι σε κανονική ροή του αγώνα. Αυτό είναι ένα «θέμα» που θα πρέπει να προβληματίσει τον Μαρτίνς και τους συνεργάτες του.

Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές το τελευταίο διάστημα. Κανένας δεν είναι ευχαριστημένος με το 1-1. Και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο και τον είχε κλείσει στα «καρέ» του, δεν σημαίνει κιόλας ότι θα πρέπει να... πανηγυρίσει κιόλας. Οι «ερυθρόλευκοι» πέταξαν μία τεράστια ευκαιρία, έχοντας και κάποιες διαιτητικές αποφάσεις εναντίον τους, να στείλουν τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη με μπόλικη εσωστρέφεια και γκρίνια στα αποδυτήριά τους.

Εκείνο που ενόχλησε περισσότερο στο πρώτο 45λεπτο είναι ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν να «αδειάζουν» ψυχολογικά όταν από κάποιο σημειο και μετά δεν τους έβγαιναν οι φάσεις. Και «άδειασαν» ακόμα περισσότερο όταν ο Ίνγκασον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζοσέ Σα.

Σημαντικό ρόλο παίζουν φυσικά συγκεκριμένα πράγματα: Πρώτον, η κόπωση από την υπερπροσπάθεια του Λονδίνου και η έλλειψη καθαρού μυαλού. Δεύτερον, το γεγονός ότι όλη την περασμένη εβδομάδα υπήρχε μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι είναι όλη η ομάδα υπό πίεση και υπό κρίση. Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν βγήκε να βάλει φρένο στο κλίμα που επικρατούσε, παρά μόνο στο θέμα που προέκυψε από την Τσεχία με τον προπονητή της Σλάβια Πράγας. Ίσως έπρεπε να αντιδράσει νωρίτερα...

Χάθηκε μία τεράστια ευκαιρία: Το επαναλαμβάνουμε... Ο Ολυμπιακός κόντρα σε όλους και σε όλα θα μπορούσε να δημιουργήσει τριγμούς στους «ασπρόμαυρους», αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να βγαίνει ο Μαρτίνς και να λέει δημοσίως ότι «κάθε ματς είναι τελικός». Και δυστυχώς για τους «ερυθρόλευκους», αν δεν αλλάξουν πρόσωπο εκτός έδρας έως τα Χριστούγεννα, τότε το πρόβλημα θα είναι μεγάλο. Μην ξεχνάμε ότι το πρόγραμμα έως τις γιορτές έχει Αγρίνιο, Τρίπολη και Βόλο. Οπότε, ας αφήσουν πίσω όσα έγιναν με τον ΠΑΟΚ και ας κοιτάξουν μπροστά. Και φυσικά το «νοκ άουτ» ματς με τον Ερυθρό Αστέρα...