Απίθανο ο Σα να γίνει Μήτρογλου και «Μίλι»

Ο Πορτογάλος γκολκίπερ έχει την τιμητική του τις τελευταίες μέρες, καθώς το όνομά του φιγουράρει στα ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ κυρίως για την Γουέστ Χαμ και την Γουλβς. Πόσες πιθανότητες έχει να συμβεί κάτι τον Ιανουάριο;

Απίθανο ο Σα να γίνει Μήτρογλου και «Μίλι»

Ο Ολυμπιακός το έχει ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι κανένας από τον βασικό «κορμό» δεν πρόκειται να πωληθεί τον Ιανουάριο. Αν έρθει π.χ. μια πρόταση για τον Ζοσέ Σα, φαντάζει σχεδόν απίθανο οι «ερυθρόλευκοι» να μπουν σε διαδικασία συζήτησης. Εκτός πια κι αν έρθει κάτι εξωπραγματικό…

Πέρσι πάντως τον Ιανουάριο όταν έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ μία απίστευτη πρόταση για τον Παπέ Σισέ από την Άουγκσμπουργκ, ο Ολυμπιακός την αρνήθηκε γιατί είχε ως στόχο να προχωρήσει στην Ευρώπη και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Οι στόχοι δεν αλλάζουν ούτε φέτος, εφόσον ξεπεραστεί μεταξύ άλλων το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Ζοσέ Σα έχει… βαρεθεί τον τελευταίο καιρό να βλέπει φωτογραφίες του σε ρεπορτάζ αγγλικών ΜΜΕ. Τον έχουν μπλέξει μεταξύ άλλων με Λέστερ και με Άρσεναλ. Περισσότερη βάση ίσως θα μπορούσαμε να δώσουμε στην Γουλβς και στην Γουέστ Χαμ. Κι εξηγούμαστε:

Η Γουέστ Χαμ όντως είναι απογοητευμένη από τις επιδόσεις του Ρομπέρτο. Θα βγει τον Γενάρη στην αγορά για τερματοφύλακα, καθώς και ο Φαμπιάνσκι που θα επιστρέψει υποτίθεται από τον τραυματισμό του αρχές του 2020, πολύ δύσκολα θα πάρει τα γάντια του βασικού. Ο Σα είναι ένας γκολκίπερ που έχει ελκυστικό πακέτο για τις ομάδες της Premier League και σίγουρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο τόσο η συμμετοχή του στο Champions League, όσο και η κλήση του στην Εθνική Πορτογαλίας. Έχουν ανέβει κατακόρυφα οι μετοχές του.

Κριτική παικτών: Νόιερ θύμισε ο... Ζοσέ Σα!

Η δε Γουλβς είναι μία διαφορετική περίπτωση, αλλά ακόμα κι αν ενδιαφερθεί, είναι μία πιο ελεγχόμενη υπόθεση συγκριτικά με την Γουέστ Χαμ. Εκεί «παίζει μπάλα» ο Ζόρζε Μέντες, καθώς αρκετοί πελάτες του αγωνίζονται στο «Molineux Stadium». Να θυμίσουμε ότι ο μεγαλοατζέντης έχει τα δικαιώματα του Σα και λέγεται ότι στην Γουλβς τον λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους σε διάφορες μεταγραφικές υποθέσεις ακόμα και με ποδοσφαιριστές που δεν ανήκουν στο πελατολόγιό του.

Το θέμα είναι ότι έχει «φουντώσει» για τα καλά η υπόθεση με την Γουέστ Χαμ τις τελευταίες μέρες στο Λονδίνο. Μάλιστα, κάνουν κουβέντα για πρόθεση από πλευράς «σφυριών» να καταθέσουν επίσημη πρόταση 15εκ. ευρώ. Αν εμφανιστεί τέτοια πρόσφορα, το πιθανότερο είναι ο Ολυμπιακός να την αρνηθεί.

Να θυμίσουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν περίπου ένα 15άρι έκαστος για τις πωλήσεις των Μήτρογλου στην Φούλαμ τον Γενάρη του 2014 και Μιλιβόγεβιτς στην Κρίσταλ Πάλας τον Γενάρη του 2017. Μόνο που τότε οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές και για αυτό το λόγο ο Ολυμπιακός προχώρησε τις διαδικασίες πώλησής τους. Μην ξεχνάμε ότι ο Μήτρογλου είχε περάσει και έναν σοβαρό τραυματισμό και θεωρήθηκε ότι ήταν ένα ποσό που δεν υπήρχε περίπτωση να το ξαναβρεί ο σύλλογος. Και για τον «Μίλι» υπήρχε η αίσθηση ότι δύσκολα θα εμφανιζόταν τέτοια προσφορά.

Απλώς η διαφορά σε σχέση με εκείνες τις «περήφανες» πωλήσεις έχει να κάνει με το κλίμα που επικρατεί. Τότε η Φούλαμ και η Κρίσταλ Πάλας είχαν «χτυπήσει» νωρίς-νωρίς την πόρτα του Ολυμπιακού. «Δούλευαν» τις υποθέσεις για σχεδόν δύο μήνες. Με τον Σα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Για την ώρα υπάρχουν μόνο δημοσιεύματα. Μπορεί αύριο – μεθαύριο να εμφανιστεί όντως η Γουέστ Χαμ. Και πάλι όμως, οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν διατεθειμένοι να μην μπουν σε διαδικασία συζήτησης για πώληση του Σα τον Ιανουάριο. Οπότε, σχεδόν απίθανο μοιάζει ο Πορτογάλος γκολκίπερ να αποχωρήσει μεσούσης της σεζόν όπως είχε συμβεί με τους Μήτρογλου και Μιλιβόγεβιτς…

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία με τρεις «ερυθρόλευκους» (pics)