Στην Ξάνθη θα κάνει εύκολη τη ζωή του…

Πολλά λόγια δεν χρειάζονται για την αυριανή αναμέτρηση του Ολυμπιακού στα πάντοτε αφιλόξενα Πηγάδια. Αν παίξει όπως με τον Άρη, θα κάνει πιο εύκολη την αποστολή του.

Στην Ξάνθη θα κάνει εύκολη τη ζωή του…

Πάντοτε είναι ιδιαίτερα τα ματς του Ολυμπιακού με την Ξάνθη στα Πηγάδια… Το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν κερδίσει στην Θράκη στις τελευταίες τρεις επισκέψεις τους (δύο 1-1 για το πρωτάθλημα και ένα 0-0 για το κύπελλο) αποτελεί κατά κάποιο τρόπο και ένα έξτρα κίνητρο για τους παίκτες του Μαρτίνς να πάρουν το διπλό στην Ξάνθη. Ένα με το οποίο θα στείλει μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες. Κυρίως προς… Τούμπα μεριά.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να φύγει με το τρίποντο από τα Πηγάδια. Όλα είναι θέμα νοοτροπίας, γιατί η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Αρκεί να μπουν στο χορτάρι προετοιμασμένοι για «πόλεμο» και όχι για… βόλτα!

Αν οι Πειραιώτες εμφανιστούν όπως με τον Παναθηναϊκό, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσουν την σκληροτράχηλη Ξάνθη, η οποία θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά από τρεις σερί ήττες σε Super League και Κύπελλο.

Αν οι Πειραιώτες μπουν όπως με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης», τότε θα κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη. Το θέμα είναι να αντέξουν στις κλοτσιές των ακριτών, να μην «απαντήσουν» στις προκλήσεις που θα συναντήσουν, να μην δώσουν σημασία στον ρέφερι Διαμαντόπουλο και να μην «πιουν θάλασσα» σε περίπτωση που περνάει η ώρα και δεν βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Αυτά που έκαναν δηλαδή και με τον Άρη…

Άρης - Ολυμπιακός 1-2: Σκληρός σαν ατσάλι... (highlights)

Να θυμίσουμε ότι με τους «κίτρινους» βγήκαν νοκ άουτ οι Ποντένσε και Τσιμίκας. Άντεξαν τελικά στο ξύλο και κέρδισαν. Επίσης, βρέθηκαν πίσω στο σκορ και το ανέτρεψαν. Δεν πανικοβλήθηκαν, προσπάθησαν με ηρεμία να γυρίσουν το παιχνίδι και να φέρουν τούμπα την κατάσταση. Το κατάφεραν πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Προς το παρόν η Ξάνθη δείχνει να είναι σοβαρή ανασταλτικά. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχει τρωτά σημεία και αδυναμίες. Μπορεί ο Πέδρο Μαρτίνς να εκθείασε την ανασταλτική της λειτουργία, αλλά όποιος έχει παρακολουθήσει την ακριτική ομάδα διαπιστώνει τα εξής: Ότι στα άκρα της δίνει δικαιώματα, ότι αντιμετωπίζει προβλήματα όταν το παιχνίδι του αντιπάλου πηγαίνει στα «φτερά».

Σε τέτοια ματς, ωστόσο, πρωτεύοντα ρόλο παίζει η πνευματική προετοιμασία. Επειδή ακολουθεί ο αγώνας - πρόκληση στο Μόναχο, οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να έχουν ως οδηγό το παιχνίδι στο «Κλ. Βικελίδης». Στον Ρέντη λένε ότι δεν ασχολούνται με την Μπάγερν. Το θέμα είναι να το δείξουν και στα Πηγάδια, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δύσκολα θα γλιτώσει το στραβοπάτημα.

Έτσι είναι τα... «φιλικά»;

Νοοτροπία! Αυτή είναι η λέξη – κλειδί για να φύγει ο Ολυμπιακός με το τρίποντο από μία έδρα που είναι δεδομένο ότι πολλοί παράγοντες θα κάνουν τα αδύνατα – δυνατά να του βάλουν τρικλοποδιές. Ο καλός Ολυμπιακός έχει αντέξει και σε πολύ δυσκολότερες καταστάσεις…