Άρης - Ολυμπιακός 1-2: Σκληρός σαν ατσάλι... (highlights)

Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στο δρόμο των επιτυχιών, κερδίζοντας μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» τον σκληροτράχηλο Άρη και παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Άρης - Ολυμπιακός 1-2: Σκληρός σαν ατσάλι... (highlights)

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν η νίκη! Κι ας ερχόταν και με… μισό μηδέν. Αυτό «έκαιγε» τους «ερυθρόλευκους» στο «Κλ. Βικελίδης», ειδικά μετά και το διπλό του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Οι Πειραιώτες κέρδισαν 2-1 τον Άρη, ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ στο 7’, είχαν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, ένα υποτονικό δεύτερο μέρος, αλλά στο φινάλε αυτό που μετράει είναι το τρίποντο. Μεγάλο ματς από Τσιμίκα που τραυματίστηκε, Μπουχαλάκη, Βαλμπουενά, Γκιγιέρμε. Εξαφάνισε τον Ιντέγε ο Αβραάμ!

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Στο Βελιγράδι ο Πέδρο Μαρτίνς είχε αφήσει στον πάγκο τους Ελαμπντελαουί, Γκιγιέρμε, Ποντένσε και Βαλμπουενά. Οι τέσσερις επανήλθαν στην ενδεκάδα του «Κλ. Βικελίδης», αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν σταμάτησε τις εκπλήξεις. Έξω ο Μεριά που διανύει μία περίοδο ντεφορμαρίσματος, μέσα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Είναι έκπληξη, γιατί ο Μαρτίνς είπε δημοσίως ότι στηρίζει και εμπιστεύεται απόλυτα τον Τυνήσιο στόπερ, ενώ ο Αβραάμ που επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια, είχε μέχρι και το σημερινό ματς μόλις 24 λεπτά συμμετοχής τη φετινή σεζόν.

Δείτε εδώ τα highlights

Ο Μαρτίνς λοιπόν στηρίχθηκε στο κλασικό 4-2-3-1, με τον Σα στα γκολπόστ, τους Ομάρ (δεξιά), Σεμέδο, Αβραάμ, Τσιμίκα (αριστερά) στην άμυνα, τους Γκιγιέρμε – Μπουχαλάκη δίδυμο στα χαφ, τον Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί και στις δύο πτέρυγες τους Ποντένσε και Μασούρα.

Από την άλλη πλευρά ο Τόλης Τερζής επέλεξε επίσης το 4-2-3-1, με τον Έμαν κάτω από τα δοκάρια, τους Σούντγκρεν (δεξιά), Βέλεθ, Ροζ και Κόρχουτ (αριστερά) στην τετράδα της άμυνας, τους Σάσα και Ματίγια στα χαφ, τον Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης και από πίσω του τον πλαισίωναν οι Μπρούνο Γκάμα, Ντιγκινί και Φετφατζίδης.

«ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ» ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο ματς και προσπαθούσε κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τους Ομάρ και Ποντένσε να προκαλέσει ρήγματα προς την άμυνα των «κίτρινων». Μόνο που από εκεί που έδειχνε να πατάει γερά στα πόδια του, ήρθε η κεφαλιά – κανονιά του Ντιγκινί έπειτα από χτύπημα φάουλ του Ματίγια και έβαλε σε θέση οδηγού τον Άρη μόλις στο 7’.

Οι γηπεδούχοι είχαν λοιπόν το μομέντουμ, δεν είχαν όμως την κυριαρχία στη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά και παρότι ο Μπουχαλάκης δεν ήταν καλός στο πρώτο 20λεπτο, άρχισε να παίρνει μέτρα, να απλώνει το παιχνίδι και στα πλάγια, να κάνουν μπόλικη δουλειά οι Ομάρ και Τσιμίκας που ανέβαιναν αρκετές φορές και σε συνδυασμό με τη σιγουριά που ενέπνεε ο Βαλμπουενά, οι Πειραιώτες απέκτησαν ξανά την πρωτοβουλία.

Ο Άρης επιχειρούσε μόνο με αντεπιθέσεις να απειλήσει τον Σα, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι «ερυθρόλευκοι» τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν με κεφαλιά του Μασούρα που πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από σέντρα – αλφάδι του Τσιμίκα στο 33’, αλλά όλη η φάση έχει ξεκινήσει από μία 40άρια μπαλιά του Μπουχαλάκη προς τον Τσιμίκα που βγήκε μόνος του από αριστερά.

Μετά το 1-1 ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και κατάφερε από μία στατική φάση να πάρει το προβάδισμα, χάρη στην πολύ ωραία σέντρα του Βαλμπουενά από φάουλ και την «εκτέλεση» του Ελ Αραμπί με κεφαλιά (38’). Ο Άρης ανοίχτηκε, ο Ολυμπιακός βρήκε κι άλλους διαδρόμους και με τον Τσιμίκα να κάνει ό,τι θέλει από την αριστερή πλευρά, έστειλε και για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα πριν από την εκπνοή του ημιχρόνου (σέντρα Τσιμίκα με το δεξί, Σουντανί με «καραμπόλα» το 1-3 στο 43’), αλλά ο Τζοβάρας με τη βοήθεια του VAR είδε ότι ο Σουντανί (στο 38’ αντικατέστησε τον τραυματία Ποντένσε) είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του και ακύρωσε το γκολ.

Ο Ολυμπιακός που ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο ολοκλήρωσε με 6 τελικές και 63% κατοχή, ενώ ο Άρης είχε μόλις μία τελική προς την εστία, το γκολ του Ντιγκινί.

ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΣ, ΑΝΤΕΞΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΝΙΚΗΤΗΣ

Ο Άρης ήταν άλλη ομάδα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ενώ ο Ολυμπιακός έπαιξε σε χαμηλότερους ρυθμούς. Πίεσε ψηλά, είχε κάποιες φάσεις με τον Μπρούνο Γκάμα (52’) και τον Κόρχουτ (54’), ήρθε και ο τραυματισμός του Τσιμίκα με αποτέλεσμα να χάσει ο Ολυμπιακός την επιθετική τόνωση από την αριστερή πλευρά.

Ο Τερζής έβαλε τον Μαντσίνι αντί του αρνητικού Φετφατζίδη, νοικοκύρεψε κάπως την μεσοεπιθετική γραμμή και έφτασε κοντά στο 2-2 με το σουτ του Ντιγκινί στο 67’ (έδιωξε ο Σα).

Ο Ολυμπιακός αν εξαιρεθεί ένα σουτ του Μασούρα στο 77’, δεν έκανε πολλά πράγματα επιθετικά, αλλά έχοντας ως κινητήριους μοχλούς τους Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη άντεξε στην πίεση του Άρη και στο ξύλο των παικτών του Τερζή, φεύγοντας τελικά με το πολύτιμο τρίποντο από την Θεσσαλονίκη.

Μικρογραφία

Άρης-Ολυμπιακός 1-2

Στάδιο: «Κλ. Βικελίδης»

Σκόρερ: 7’ Ντιγκινί – 33’ Μασούρας, 38’ Ελ Αραμπί.

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: 46’ Μπρούνο Γκάμα, 65’ Κόρχουτμ 69’ Σούντγκρεν – 58’ Τοροσίδης, 69’ Αβραάμ, 77’ Σεμέδο, 93’ Γκιγιέρμε, 95’ Σα.

Συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Έμαν, Σούντγκρεν, Κόρχουτ, Βέλεθ, Ροζ, Σάσα, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα (75’ Μαρτίνες), Ντιγκινί (84’ Tόνσο), Φετφατζίδης (46’ Μαντσίνι), Ιντέγε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Αβραάμ, Τσιμίκας (57’ λ.τρ. Τοροσίδης), Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (38’ λ.τρ. Σουντανί), Μασούρας, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί (83' Γκερέρο).