Έτσι είναι τα... «φιλικά»;

Ο Ολυμπιακός έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές στο "Κλ. Βικελίδης", σε ματς που κάποιοι το είχαν χαρακτηρίσει "φιλικό", αλλά το θέμα είναι αλλού: η πολλή δουλειά που καλείται να κάνει ο Μαρτίνς στη διακοπή.

Έτσι είναι τα... «φιλικά»;

Στη Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες ημέρες είχε δημιουργηθεί μία ατμόσφαιρα πως το ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη θα ήταν... φιλικό. Είχαν ως δεδομένο πως η ομάδα του Πειραιά θα περάσει εύκολα από το "Κλεάνθης Βικελίδης". Για τους λόγους τους δημιούργησαν μία περίεργη κατάσταση για το ματς των Πειραιωτών στη Θεσσαλονίκη.

Άρης - Ολυμπιακός 1-2: Σκληρός σαν ατσάλι...

Στον αγωνιστικό χώρο του "Κλεάνθης Βικελίδης" δεν φάνηκε, πάντως να γίνεται φιλικό παιχνίδι. Αντιθέτως! Ο Ολυμπιακός έφυγε από τη συμπρωτεύουσα με δύο ποδοσφαιριστές στα… πιτς. Ποντένσε και Τσιμίκας ήταν οι δύο αναγκαστικές αλλαγές που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς και που θα τον προβληματίσουν τις επόμενες ημέρες. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν θυμόμαστε να έχει παιχτεί ποδόσφαιρο πλην ελαχίστων λεπτών.

Άρης - Ολυμπιακός 1-2: Τα highlights του αγώνα

Η κλοτσιά πήγαινε σύννεφο, ενώ τα πνεύματα μεταξύ των ποδοσφαιριστών ήταν οξυμένα. Πολλές φορές λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια οι παίκτες των δύο ομάδων και με τους "κίτρινους" να δίνουν μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος για να σώσουν τουλάχιστον τον βαθμό. Μέχρι και ο γενικά ψύχραιμος Γκιγιέρμε "τρελάθηκε" με κάποια μαρκαρίσματα! Πάντως τέτοια εικόνα δεν έχουν τα... φιλικά παιχνίδια και το μόνο που δημιουργούν τέτοιες φήμες είναι να δηλητηριάζουν τον κόσμο και να προκαλούν εντάσεις στα γήπεδα.

Η κριτική των παικτών: Ματσάρα από Τσιμίκα, έξοχοι οι τρεις χαφ!

Αυτό είναι το ένα σκέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Άρη. Το άλλο έχει να κάνει με τη συμπεριφορά των Πειραιωτών στο ματς με τους Θεσσαλονικείς. Για πρώτη φορά έβγαλαν πάθος και τσαμπουκά. Κατάλαβαν πως αν δεν απαντήσουν στη δύναμη και στη κλοτσιά δεν θα φύγουν με τους τρεις βαθμούς. Είναι θετικό πως η ομάδα του Πειραιά έβγαλε μία τέτοια εικόνα και απέδειξε πως μπορεί να ανταπεξέλθει και στων ειδικών συνθηκών ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από 'κει και πέρα ο Πέδρο Μαρτίνς παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός δεν είναι σε καλή φάση αυτή τη στιγμή. Τόνισε πως η διακοπή θα κάνει καλό στην ομάδα του Πειραιά και οι λόγοι είναι πολλοί. Πρώτα απ' όλα θα πάρουν ανάσες, αλλά το σημαντικότερο είναι πως θα αδειάσουν το μυαλό τους όλοι. Και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ανάγκη αυτή τη διακοπή, διότι η πίεση ήταν μεγάλη τις τελευταίες ημέρες. Ο Πορτογάλος έχει αρκετή δουλειά αυτό το διάστημα, διότι τα ματς με Παναθηναϊκό και Ερυθρό Αστέρα δεν τα καθάρισε στο δεύτερο ημίχρονο και τα έχασε. Με τον Άρη έτρεμε το φυλλοκάρδι του μέχρι το τέλος μη γίνει πάλι κάτι και δεχτεί την ισοφάριση. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το λύσει ο Ολυμπιακός για να "κλειδώνει" τα δικά του παιχνίδια.