Τσιμίκας: «Ολυμπιακός είμαστε και δεν φοβόμαστε, νίκη με την ΑΕΚ»

Μήνυμα νίκης ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ, έστειλε μέσω δηλώσεών του στο ΦΩΣ, ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια, Κώστας Τσιμίκας.

Τσιμίκας: «Ολυμπιακός είμαστε και δεν φοβόμαστε, νίκη με την ΑΕΚ»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο από βαθμολογικής πλευράς στο παιχνίδι, διότι το αξίζαμε με βάση τον τρόπο που αγωνιστήκαμε. Έστω ένας βαθμός θα ήταν πολύτιμος για τον στόχο της πρόκρισης, όμως υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μέχρι το τέλος των υποχρεώσεων μας στον όμιλο. Πιστεύουμε ότι τελικά θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση και το σίγουρο είναι ότι σε όλα τα παιχνίδια που απομένουν θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Για το ότι ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει κάθε αντίπαλο με τον δικό του τρόπο: «Όπως είχε συμβεί και εναντίον της Τότεναμ, έτσι και τώρα με την Μπάγερν δεν αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Αγωνιστήκαμε επιθετικά, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε φάσεις και να απειλήσουμε τον αντίπαλο, πετύχαμε δύο γκολ και μέχρι το τέλος ήμασταν μέσα στην διεκδίκηση του αποτελέσματος. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, από κάποια λάθη δεχτήκαμε γκολ στο τέλος είμαστε πικραμένοι γιατί μας αδικεί η ήττα. Δείξαμε, όμως, ότι δεν φοβόμαστε κανέναν, θέλουμε εμείς να είμαστε κυρίαρχοι στον αγώνα και ανεξαρτήτως αντιπάλου να έχουμε την αγωνιστική εικόνα που μας ταιριάζει».

Για την αγωνιστική του βελτίωση ανέφερε: «Όλα είναι αποτέλεσμα δουλειάς και συγκέντρωσης. Προσπαθώ καθημερινά στις προπονήσεις και θέλω συνέχεια να γίνομαι καλύτερος. Δεν εφησυχάζω ποτέ και ξέρω ότι με τη δουλειά και τη διαρκή προσπάθεια μπορώ να πετύχω περισσότερα πράγματα και να γίνομαι καλύτερος, αξιοποιώντας τις συμβουλές που δέχομαι στην ομάδα μου και τις εμπειρίες που παρουσιάζονται στην καριέρα μου».

Για το γεγονός ότι ο ίδιος έχει αντιμετωπίσει μερικούς από τους κορυφαίους εξτρέμ και έχει καταφέρει να τους εξουδετερώσει τόνισε: «Είμαι συγκεντρωμένος σε κάθε ματς έχοντας μελετήσει το παιχνίδι του κάθε αντιπάλου και προσπαθώ για το καλύτερο ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Επαναλαμβάνω ότι είναι καθαρά θέμα δουλειάς και προσηλωμένος».

Για το πέρασμά του από την Ολλανδία: «Είναι κάτι που επίσης έχει να κάνει με την επιμονή στη δουλειά και με την ολοένα και καλύτερη προσαρμογή στις συνθήκες του κάθε ματς. Θα πρέπει να πω ότι στο επιθετικό κομμάτι έχω βοηθηθεί πολύ στην καριέρα μου από την παρουσία στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Βίλεμ. Εκεί είχα την ευκαιρία να παίζω αρκετά επιθετικά και ήταν κάτι που μου έκανε καλό».

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Το ματς με την Μπάγερν πέρασε, τώρα αφοσιωνόμαστε στο ντέρμπι της Κυριακής. Θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε νίκη στο ματς με την ΑΕΚ και να την πανηγυρίσουμε μαζί με τον κόσμο μας».