Η Αϊντχόφεν, η Βίλεμ και το «κεφάλαιο» Τσιμίκας

Γιατί ο 23χρονος αριστερός μπακ του Ολυμπιακού παραμένει πάντοτε στη «βάση δεδομένων» της PSV. Το ξάφνιασμα των Ολλανδών με την εκτόξευση των μετοχών του στον Ολυμπιακό.

Η Αϊντχόφεν, η Βίλεμ και το «κεφάλαιο» Τσιμίκας

Ο Κώστας Τσιμίκας πάντοτε θα έχει θαυμαστές στην Ολλανδία. Το πέρασμά του από την Βίλεμ τη σεζόν 2017-18 δεν έμοιαζε με «αγροτικό». Αποτέλεσε ουσιαστικά το «διαβατήριο» για να τον μάθουν οι «μεγάλοι» της Eredivisie. Στο λιμάνι άλλωστε γνώριζαν με τι ποδοσφαιριστή είχαν να κάνουν. Δεν χρειαζόταν να τον δουν αγωνιζόμενο στην ομάδα που εδρεύει στο Τίλμπουργκ.

Τη σεζόν 2017-18 ο Τσιμίκας είχε 6 γκολ και 4 ασίστ σε 37 παιχνίδια! Είχε ουσιαστικά συμμετοχή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο ¼ των γκολ της Βίλεμ. Δεν είναι μικρό ποσοστό για έναν αριστερό μπακ.

Τότε άρχισε η PSV Αϊντχόφεν να τον παρακολουθεί στενά. Είχε κάνει καλά παιχνίδια απέναντι σε Αϊντχόφεν, Άγιαξ και Φέγενορντ. Σε ορισμένα ματς μάλιστα, πετύχαινε και γκολ που χάριζαν βαθμό ή βαθμούς. Είχε φτάσει στο σημείο να μπαίνει στις καλύτερες ενδεκάδες των αγωνιστικών.

Η χρονιά του Τσιμίκα

Υπήρχε μία φημολογία ότι η Βίλεμ στη συμφωνία της με τον Ολυμπιακό για τον δανεισμό του παίκτη, είχε βάλει οψιόν αγοράς 1,5 εκ. ευρώ. Μια οψιόν που δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ. Κι όμως, τον Μάιο του 2018 δεν ήταν σίγουρο ότι ο «Τσίμι» θα γυρνούσε στο λιμάνι της καρδιάς του. Ο Μαρτίνς ήταν εκείνος που επέμενε για την επιστροφή του.

Τον είδε σε κάποια παιχνίδια της Βίλεμ μέσω βίντεο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι υπεραπαραίτητος στο πλάνο που είχε στο μυαλό του. Η αλήθεια είναι πώς στην Ολλανδία ξαφνιάστηκαν! Περίμεναν ότι ο Ολυμπιακός είτε θα τον ξαναέδινε δανεικό, είτε θα τον πούλαγε.

Για την ακρίβεια εκτιμούσαν ότι η Αϊντχόφεν θα έκανε κίνηση για την απόκτησή του. Μόνο που λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Από τη στιγμή που η διοίκηση είχε δώσει τα κλειδιά στον Μαρτίνς και ο Πορτογάλος είπε ότι «θέλω τον παίκτη στον Ρέντη», κάπου εκεί σταμάτησε και η οποιαδήποτε κουβέντα πήγε να ανοίξει με την PSV.

Η Αϊντχόφεν δεν τον έχει ξεχάσει. Πέρσι τον παρακολούθησε αρκετές φορές. Έστειλε «κατάσκοπο» στην Ελλάδα για να τον ξανατσεκάρει. Το ίδιο συνέβη και φέτος στα προκριματικά του καλοκαιριού. Είναι ολοφάνερο ότι ο Τσιμίκας εξακολουθεί να είναι στη «βάση δεδομένων» των «αγροτών».

Τσιμίκας: Η καλύτερη μεταγραφή

Απλώς σε σχέση με το προ δύο ετών ενδιαφέρον της PSV υπάρχει μία διαφορά. Ο Τσιμίκας έχει εκτοξεύσει τις μετοχές του και από εκεί που η αξία του ήταν στο 1,5 εκ. ευρώ, τώρα έχει πάει στο… Χ4 και ακόμα πιο πάνω. Και υπάρχει και κάτι άλλο που έχει τη σημασία του: Ο «Τσίμι» ζει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και την ζει στον Ολυμπιακό! Όταν του είπε ο Μαρτίνς «σε θέλω πίσω», εκείνος δεν το πολυσκέφτηκε. Υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες, όμως, ήθελε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του. Και τελικά το κατάφερε…