Η χρονιά του Τσιμίκα

Η πιο κρίσιμη σεζόν της καριέρας του Κώστα Τσιμίκα είναι αυτή που αρχίζει την Δευτέρα. Η μεγάλη ευκαιρία του να γίνει βασικός στον Ολυμπιακό, ανεξαρτήτως του παρτενέρ του στη θέση του αριστερού μπακ στο ρόστερ.

Η χρονιά του Τσιμίκα

Δεν ήταν και λίγα τα φετινά παιχνίδια που πήρε ο Κώστας Τσιμίκας στον Ολυμπιακό. Είχε συνολικά 28 συμμετοχές, τις περισσότερες μέχρι να αποθεραπευτεί πλήρως ο Λεονάρντο Κούτρης. Κι ήταν παρών ο Τσιμίκας στην πολύ καλή προσπάθεια που έκανε ο Ολυμπιακός στα περσινά προκριματικά, εξασφαλίζοντας τη θέση του στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ολυμπιακός: Πήρε το «χρίσμα» ο Τσιμίκας για τη νέα σεζόν

Εκεί, όμως, στην πρεμιέρα με την Μπέτις στο Καραϊσκάκη, ο 23χρονος μπακ είχε την κακή στιγμή με την αποβολή του. Αλλά στη συνέχεια έπαιξε ξανά βασικός, τόσο με την Ντουντελάνζ, όσο και στην αναμέτρηση της Ισπανίας με την Μπέτις. Όπως και στα δύο παιχνίδια με τους Ουκρανούς στη νοκ άουτ φάση.

Γενικά είναι φανερό ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει εμπιστοσύνη στον Τσιμίκα και περιμένει από αυτόν πολλά πράγματα στην επόμενη σεζόν. Σίγουρα πιο πολλά στο δημιουργικό κομμάτι, αφού οι 3 ασίστ σε 28 συμμετοχές δεν είναι θετικός απολογισμός για έναν μπακ με μεγάλη επιθετικότητα στο παιχνίδι του. Αλλά δίχως πολλές φορές καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, έπειτα από καλές προσπάθειες και δημιουργίες στην πλευρά του.

Μπορεί ο Λεονάρντο Κούτρης να φύγει με μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι. Μπορεί ο Ολυμπιακός να αναζητήσει έμπειρο αριστερό μπακ στο εξωτερικό για να καλύψει τη θέση, π.χ. τον Κοεντράο.

Το περιβραχιόνιο στον Τσιμίκα και το σχέδιο της νέας σεζόν

Μπορεί να επενδύσει σε κάποιον άλλον παίκτη από το ελληνικό πρωτάθλημα, π.χ. τον Κυριακόπουλο. Μπορεί τελικά και να μείνει ο... Κούτρης. Κανείς δεν ξέρει ακόμη πώς θα οριστικοποιηθεί το πλάνο για τη συγκεκριμένη θέση. Ό,τι και να γίνει, για τον Τσιμίκα δεν αλλάζει κάτι.

Έκανε αρκετές διακοπές, δεν είχε διεθνείς υποχρεώσεις, μπαίνει φουριόζος στην προετοιμασία και ξέρει ότι αυτή η χρονιά είναι η μεγάλη ευκαιρία του. Να κάνει το κάτι παραπάνω και να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει για χρόνια ο βασικός αριστερός μπακ του Ολυμπιακού.