Ολυμπιακός: Πήρε το «χρίσμα» ο Τσιμίκας για τη νέα σεζόν

Από τις δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς έγινε κατανοητό ποιος θα είναι ο βασικός αριστερός μπακ του Ολυμπιακού στη νέα σεζόν εάν πωληθεί ο Λεονάρντο Κούτρης.

Ολυμπιακός: Πήρε το «χρίσμα» ο Τσιμίκας για τη νέα σεζόν

Το ενδιαφέρον πολλών ξένων συλλόγων για τον Λεονάρντο Κούτρη έχει οδηγήσει σε μία σοβαρή πιθανότητα (για πολλούς βεβαιότητα) ότι ο διεθνής Έλληνας μπακ θα πάρει μεταγραφή για το εξωτερικό στην επόμενη μεταγραφική περίοδο. Οι ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον είναι από διάφορες χώρες, κάποιες εξ΄αυτών έχουν παρακολουθήσει επισταμένως τον παίκτη και το ενδεχόμενο να γίνει τελικά η πρόταση που θα ικανοποιεί τις οικονομικές απαιτήσεις του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι μέσα στις σκέψεις μας, αυτό είναι δεδομένο.

Ήδη έχει μεταδοθεί ότι ένας από τους παίκτες που θα μπορούσαν να καλύψουν τη θέση του Κούτρη στο ρόστερ του Ολυμπιακού είναι ο Γιώργος Κυριακόπουλος του Αστέρα Τρίπολης, ένας ποδοσφαιριστής που αρέσει στους ερυθρόλευκους και συγκεντρώνει τα στοιχεία για να διεκδικήσει μία θέση στις επιλογές των Πειραιωτών σχετικά με τη στελέχωση της ομάδας για τη νέα περίοδο και για τις επόμενες.

Το προβάδισμα όμως και η προοπτική στα πλάνα του Μαρτίνς για τον βασικό αριστερό μπακ στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν - επαναλαμβάνουμε εφόσον πωληθεί ο Κούτρης - το έχει ξεκάθαρα ο Κώστας Τσιμίκας. Αυτό φάνηκε με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο απ' όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού στην καθιερωμένη τηλεοπτική συνέντευξή του πριν από τους αγώνες της ομάδας. Ο Μαρτίνς είπε για τον Τσιμίκα ότι στις αρχές της σεζόν είχε την απειρία ενός παίκτη που δεν είχε αγωνιστεί με σταθερές συμμετοχές σε κάποια σεζόν στο επίπεδο του Ολυμπιακού και είχε αδυναμίες στο παιχνίδι του. Τώρα - είπε ο Μαρτίνς - ο Τσιμίκας είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης, με επίγνωση του τρόπου που πρέπει να αγωνίζεται στη θέση και με απόλυτη ένταξη στα σχέδια για την αγωνιστική παρουσία του Ολυμπιακού, όπως την έχει προγραμματίσει ο Πορτογάλος.

Ο Τσιμίκας έκανε πολλά ματς ως βασικός στο ξεκίνημα, στη συνέχεια έχασε τη θέση του από τον Κούτρη, πολλές φορές έμεινε εκτός 18άδας, αλλά πάντοτε ο Μαρτίνς τον είχε από κοντά και του έδειχνε ότι τον υπολογίζει. Το τελευταίο διάστημα ο Τσιμίκας είναι ξανά στην 11άδα και παίρνει παιχνίδια σε αυτό το φινάλε της σεζόν, αρχίζοντας ουσιαστικά την προετοιμασία του για την επόμενη. Είναι ένα παιδί με δεδομένη αξία, με πολύ μεγάλη ικανότητα στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι, με ευχέρεια να ανεβοκατεβαίνει με δυνάμεις και ενέργεια την πλευρά του, αλλά και με κάποιες αδυναμίες ακόμη τις οποίες δουλεύει για να βελτιώσει.

Για παράδειγμα ο τρόπος που τελειώνει επιθετικά τις προσπάθειές του, οι σέντρες του, τα γυρίσματά του προς την περιοχή ή σε συμπαίκτες του έξω από αυτήν, όπως και τα τελειώματά του όταν ο ίδιος βρίσκεται σε θέση βολής. Είναι ωστόσο ήδη ένας παίκτης εμπιστοσύνης για να είναι στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού. Κι αυτό όταν το λέει και το πιστεύει ο ίδιος ο προπονητής του έχει τη μεγαλύτερη σημασία...