Το περιβραχιόνιο στον Τσιμίκα και το σχέδιο της νέας σεζόν

Ο 22χρονος μπακ στο παιχνίδι με τη Λαμία αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως αρχηγός, ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς ποντάρει πολλά πάνω του.

Το περιβραχιόνιο στον Τσιμίκα και το σχέδιο της νέας σεζόν

Στο 84’ του αγώνα με τη Λαμία ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να αποσύρει από τον αγωνιστικό χώρο τον Κώστα Φορτούνη και να περάσει στη θέση του τον Μπίμπαρς Νάτχο. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός βγαίνοντας από το γήπεδο έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Κώστα Τσιμίκα για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Για τον 22χρονο μπακ αυτή ήταν μία πολύ σημαντική στιγμή για την καριέρα του. Επέστρεψε στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι μετά τον μονοετή δανεισμό του στη Βίλεμ και στο ξεκίνημα της σεζόν είχε πάρει φανέλα βασικού. Έχασε έδαφος στη συνέχεια λόγω του Λεονάρντο Κούτρη, όμως, είναι ένα παιδί που το πιστεύουν πολύ στον Ολυμπιακό.

Ο «Τσίμι» είναι προϊόν της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και ένας παίκτης πάνω στον οποίο θα βασιστεί η ομάδα του Πειραιά τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το γεγονός πως φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού σημαίνει πολλά για τον 22χρονο μπακ. Είναι μία επιβράβευση της δουλειάς που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια και της εξέλιξης που έχει παρουσιάσει.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, άλλωστε έχει εξαιρετική άποψη για τον Τσιμίκα και την έχει εκφράσει και δημόσια. Θεωρεί πως τη νέα σεζόν ο ρόλος του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή θα είναι πολύ σημαντικός και το μήνυμα το έλαβε την Κυριακή το βράδυ φορώντας το περιβραχιόνιο. Ήταν κάτι που χαροποίησε πολύ τον ίδιο και στα social media έγραψε: «Η πρώτη φορά πάντα είναι μοναδική. Τιμή μου…», ανέφερε ο Κώστας Τσιμίκας.