O Ματιέ που είδαμε και ο Κούτρης που είδαν!

Ο Ζερεμί Ματιέ έχει παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό και στα νιάτα του και έχει «πληγωθεί» από τους «ερυθρόλευκους», ενώ ο Λεονάρντο Κούτρης έχει το πλεονέκτημα των παραστάσεων με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Μίλαν.

O Ματιέ που είδαμε και ο Κούτρης που είδαν!

Στο μεταγραφικό επίκεντρο για τον Ολυμπιακό είναι αυτές τις ημέρες ο Ζερεμί Ματιέ, λόγω του ενδιαφέροντος που έχουν δείξει οι «ερυθρόλευκοι» για να τον αποκτήσουν, αλλά και ο Λεονάρντο Κούτρης επειδή στο κλαμπ των ομάδων του εξωτερικού που τον έχουν «σταμπάρει» προστέθηκε δυναμικά και η Γουέστ Χαμ. Με τον Αρμάντο Ουσίγιος να μην έχει ξεχάσει τον Έλληνα μπακ από την εποχή που ήταν τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, με πολλούς να θυμούνται πολύ καλά πόσα εγκώμια είχε καθημερινά στην προετοιμασία ο Αργεντινός για τον νεοφερμένο τότε διεθνή άσο.

Για τον Ματιέ οι όποιοι ενδοιασμοί έχουν να κάνουν με την ηλικία του (θα είναι 36 τον προσεχή Οκτώβρη) βρίσκουν απάντηση στην «γεμάτη» σεζόν που είχε φέτος με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και φυσικά στην τεράστια εμπειρία του από τις συμμετοχές σε Εθνική Γαλλίας, Μπαρτσελόνα και Βαλένθια. Ένας παίκτης που μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του ηγέτη στην άμυνα του Ολυμπιακού και να δώσει τις λύσεις που απαιτούνται από έναν κλασικό αριστεροπόδαρο στόπερ.

Στον Ολυμπιακό οι νεότεροι θυμούνται τον Ματιέ στις περσινές εμφανίσεις του με την Σπόρτινγκ στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν βασικός στο 2-3 του Φαλήρου (με αντίπαλο τον Τζούρτζεβιτς αρχικά και τον Εμενίκε το τελευταίο ημίωρο), έχοντας πολύ καλή απόδοση και πλήρη έλεγχο της κατάστασης μέχρι την είσοδο του Πάρντο προς το φινάλε, όταν ο Κολομβιανός είχε βάλει τα δύο γκολ και είχε μειώσει το σκορ. Στο ματς της Πορτογαλίας, ο Ματιέ ήταν και πάλι στην 11άδα της Σπόρτινγκ δίχως κανένα πρόβλημα στο να αναχαιτίσει τους επιθετικούς του Ολυμπιακού που είχαν παίξει τότε με «ψευτοεννιάρι» τον Φορτούνη, ο οποίος είχε αντικατασταθεί στο 57΄από τον Τζούρτζεβιτς. Η ομάδα του Ματιέ ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0 όταν ο ίδιος έγινε αλλαγή (στο 77΄), με τον Τομπιας Φιγκεϊρέδο (νυν της Νότιγχαμ) να παίρνει τη θέση του. Στα τελευταία λεπτά είχε δει από τον πάγκο τον Οφόε να μειώνει για τον Ολυμπιακό.

Αυτά είχαν γίνει το 2017, αλλά ο Ματιέ είχε παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό δώδεκα χρόνια νωρίτερα! Με δυσάρεστες αναμνήσεις για τον ίδιο, καθώς ως παίκτης της Σοσό (στα 22 του τότε) είχε ηττηθεί δύο φορές από την ελληνική ομάδα στη νοκ άουτ φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο Γιάννης Οκκάς ήταν ο σκόρερ του Ολυμπιακού στο 1-0 του «Καραϊσκάκης» τον Φλεβάρη του 2005 και ο Άκης Στολτίδης στον επαναληπτικό είχε δώσει άλλη μία νίκη και μαζί την πρόκριση στους Πειραιώτες. Ο Ματιέ ήταν βασικός και στα δύο εκείνα παιχνίδια, δίχως να καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα του απέναντι στον Ριβάλντο, τον Τζόλε και τον Γεωργάτο και τους άλλους αστέρες που είχε τότε στη διιάθεσή του ο Μπάγεβιτς. Νωρίτερα, για τον όμιλο της διοργάνωσης, είχε αντιμετωπίσει άλλη μία ελληνική ομάδα, τον Πανιώνιο, με νίκη της Σοσό στην Γαλλία με 1-0.

Όσο για τον Λεονάρντο Κούτρη, θα έχει σίγουρα σημασία το ύψος της πρότασης που θα δεχτεί ο Ολυμπιακός ώστε να τον παραχωρήσει, αλλά σίγουρα θα μετρήσει και το στιλ πρωταθλήματος που ταιριάζει καλύτερα στον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος έχει γίνει δέκτης ενδιαφέροντος από...παντού. Δεν είναι μόνον η Αγγλία, είναι και η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, αλλά και η Πορτογαλία. Σίγουρα οι ομάδες που τον θέλουν τον έχουν δει στο ελληνικό πρωτάθλημα ή τον ξέρουν καλά οι άνθρωποί τους, όπως ο Ουσίγιος στην Γουέστ Χαμ, αλλά πολύ μεγάλο ρόλο στον να γίνει περιζήτητος έχει παίξει σίγουρα το γεγονός ότι έχει κάνει την ασίστ στο Μιλάνο και έχει ανταποκριθεί επιτυχώς στο πολύ υψηλό επίπεδο αναμετρήσεων όπως εναντίον της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους πέρυσι, αλλά φυσικά και της Μίλαν φέτος.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί στις μεταγραφές και στο γήπεδο, αλλά το παρελθόν και το παρόν δείχνουν ότι προβλέπεται καλό... μέλλον εφόσον ο Ματιέ επιλέξει τον Ολυμπιακό για τη συνέχεια (ίσως και το φινάλε) της καριέρας του ή ο Κούτρης επιλεγεί τελικά για κάποιο από τα πολύ δυνατά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα...