Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην Τούμπα

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν τις διαφορές τους απόψε.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην Τούμπα

Πόσα νταμπλ έχει ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο με τον Λουτσέσκου; Την απορία την έθεσε με την ανακοίνωσή του ο «Δικέφαλος του Βορρά» επισημοποιώντας τη συμφωνία του με τον Ρουμάνο τεχνικό, στέλνοντας προφανώς το μήνυμα στην ΑΕΚ για την υπόθεση του αγώνα με την εισβολή του Σαββίδη στο γήπεδο με το πιστόλι στην κωλότσεπη.

Απόψε λοιπόν θα έχουν την ευκαιρία να τα… ξεκαθαρίσουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα στο σούπερ ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής, όπως βέβαια και το ποιος θα πάρει κεφάλι στην κούρσα του πρωταθλήματος. Ένα σούπερ ντέρμπι χωρίς προγνωστικά, με τους Θεσσαλονικείς πάντως να βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Είναι από τα παιχνίδια που δείχνουν πόσο αποφασισμένη είναι μια ομάδα να προσπαθήσει όσο δεν πάει για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Και οι δύο προέρχονται από σερί νικών, δείχνουν πως είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, παίζουν σε φουλ ένταση, αν και οι γηπεδούχοι μάλλον θα επιδιώξουν να ακολουθήσουν τακτική αναμονής για να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση.

Μερικά χιλιόμετρα πιο βόρεια, στις Σέρρες, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται από τον μαχητικό Πανσερραϊκό του Πάμπλο Γκαρσία. Μάλιστα ο Ουρουγουανός τεχνικός θα ξανασυναντήσει τον Φατίχ Τερίμ, καθώς το καλοκαίρι του 2001 ο Τούρκος τεχνικός ανέλαβε τη Μίλαν, χωρίς ωστόσο να συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του τον Γκαρσία, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός στη Βενέτσια. Έτσι λοιπόν ο «δον Πάμπλο» έχει σήμερα έναν επιπλέον λόγο να κερδίσει τον Τερίμ, που βέβαια έχει στόχο να πάρει το διπλό και να περιμένει ποιος θα χάσει βαθμούς στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» στην Τούμπα. Οι «πράσινοι» δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες, ειδικά σε τέτοιου είδους παιχνίδια, και θα έχει ενδιαφέρον ο αγώνας διότι οι Σερραίοι έχει αποδειχθεί πως είναι σκληρά καρύδια. Τελευταίο… θύμα τους ο Άρης που τους είδε να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις.

Στη Φθιώτιδα η Λαμία του Λεωνίδα Βόκολου θέλει να πιστοποιήσει την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται και να κάνει καθοριστικό βήμα για τα πλέι οφ απέναντι σε έναν εκ των άμεσων ανταγωνιστών, τον Αστέρα Τρίπολης.

Δύο ομάδες με τελείως διαφορετική φιλοσοφία, με προπονητές που έχουν διαφορετικές ποδοσφαιρικές αναφορές, αλλά η ισοπαλία δεν τους αρκεί σήμερα. Ούτε η Λαμία θα… χορτάσει με έναν βαθμό στην έδρα της ούτε και ο Αστέρας που θέλει πάση θυσία να προσπεράσει τη σημερινή του αντίπαλο στη βαθμολογία.

Στην Καισαριανή η Κηφισιά θέλει να στήσει… μπλόκο στον Βόλο για να μπορέσει να πάρει βαθμολογική ανάσα και να αρχίσει να αισιοδοξεί πως θα αποφύγει το… μοιραίο. Έχει προβλήματα όμως, καθώς θα παίξει οριστικά χωρίς τους Οζέγκοβιτς, Μπαρμπόσα και Βαφέα, αν και τέτοια ματς τα κερδίζει περισσότερο η θέληση. Εξάλλου, η ομάδα των βορείων προαστίων προέρχεται από τη μεγάλη νίκη μέσα στην Κρήτη επί του ΟΦΗ και έχει την αυτοπεποίθηση που απαιτείται για να κάνει σερί. Από την άλλη πλευρά οι Θεσσαλοί ξέρουν πολύ καλά πως ακόμα και η ισοπαλία είναι ένα θετικό αποτέλεσμα και θα είναι ικανοποιημένοι εάν στις αποσκευές τους βάλουν έστω έναν βαθμό. Πόσω μάλλον τρεις, αφού άλλωστε επτά ολόκληρες αγωνιστικές χωρίς νίκη είναι πάρα πολλές…

Το προφίλ της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο (10/2)

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 4-0

ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 0-0

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-0

Κυριακή (11/2)

Κηφισιά - Βόλος (16:00)

Πανσερραϊκός - Παναθηναϊκός (17:00)

Λαμία - Αστέρας Τρίπολης (19:30)

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (20:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ