Ολυμπιακός-ΟΦΗ 4-0: Με «τεσσάρα» περνάει στην εποχή Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός ξέσπασε στον ΟΦΗ τον οποίο διέλυσε με 4-0 χάρη σε γκολ των Μασούρα (6’), Ελ Κααμπί (10’), Ποντένσε (34’) και Φορτούνη (58’). Δοκάρι ο Κάρμο (39’) και ο Μπάκιτς (79’).

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 4-0: Με «τεσσάρα» περνάει στην εποχή Μεντιλίμπαρ

Με τρίτο διαφορετικό προπονητή στον πάγκο του τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας με σκορ 4-0 του ΟΦΗ. Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος ήταν αυτός που ανέλαβε να κοουτσάρει την ομάδα του Πειραιά σε αυτή την αναμέτρηση και την οδήγησε σε μία άνετη επικράτησε χάρη στα γκολ των Μασούρα (6’), Ελ Κααμπί (10’), Ποντένσε (34’) και Φορτούνη (58’). Δοκάρι είχε για τον Ολυμπιακό ο Κάρμο στο 39’ και για τον ΟΦΗ ο Μπάκιτς στο 79’. Όλα αυτά συνέβησαν υπό το βλέμμα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που βρέθηκε σε σουίτα του «Γ. Καραϊσκάκης» και παρακολούθησε το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ λίγο πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών.

Με τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο του Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον ΟΦΗ. Ο 45χρονος τεχνικός επανέφερε στην ενδεκάδα τους Φορτούνη, Ποντένσε, έβαλε βασικό τον Ελ Κααμπί και στα χαφ τους Έσε, Τσικίνιο, ενώ δίπλα στον Κάρμο έπαιξε ο Μπιανκόν. Από την πλευρά του ο Πέπε Μελ παρέταξε τον ΟΦΗ με τους Μαρινάκη, Αμπάντα, Βούρο και Γιαννούλη στην άμυνα, ενώ Γκαγιέγκος και Γκλάζερ ήταν οι χαφ της ομάδας του και στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Ισέκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξαν να είναι αρκετά ορεξάτοι και να θέλουν να τελειώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται το ματς. Στο 6’ άνοιξαν το σκορ με τον Μασούρα που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπάουμαν και στο 10’ ο Ελ Κααμπί έκανε το 2-0. Ο ΟΦΗ βρέθηκε από πολύ νωρίς με δύο γκολ στην πλάτη του και ο Μελ έβλεπε το πλάνο του να πηγαίνει… περίπατο. Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και δημιουργούσε φάση όποτε ήθελε απέναντι σε έναν ΟΦΗ που τα είχε χάσει. Ροντινέι, Φορτούνης και Μασούρας από δεξιά έκαναν ό,τι ήθελαν, ενώ δυνατά στο κόλπο είχε μπει και ο Ποντένσε από την άλλη πλευρά.

Υπήρχαν στιγμές που οι «ερυθρόλευκοι» έβαζαν το πόδι στο γκάζι και οι Κρητικοί δεν μπορούσαν να τους ακολουθήσουν. Στο 34’ ο Ποντένσε έκανε το 3-0 για τους Πειραιώτες και στο 37’ ο ΟΦΗ έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο παιχνίδι με την κεφαλιά του Βούρου. Στο 39’ ο Ολυμπιακός είχε και δοκάρι με τον Κάρμο να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 3-0.

Στην επανάληψη ο Συλαϊδόπουλος έριξε στο παιχνίδι τον Αλεξανδρόπουλο αντί του Ποντένσε που είχε ενοχλήσεις και θέλησε να τον προφυλάξει ενόψει του Conference League. Το σκηνικό στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξε. Η ομάδα του Πειραιά ήταν αυτή που κυριαρχούσε στο γήπεδο και αυτή που είχε την μπάλα στα πόδια της. Στο 58’ ο Φορτούνης πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του εξαιρετικού σε αυτό το παιχνίδι Τσικίνιο.

Ο ΟΦΗ ήθελε να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση για να μην δεχτεί κι άλλα γκολ. Είναι αλήθεια ότι η εικόνα του αγώνα δεν έδειχνε να το έχει καταφέρει. Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, αλλά από ένα σημείο και μετά κατέβασε ταχύτητα. Ήταν και λογικό για την ομάδα του Πειραιά να ρίξει τον ρυθμό, αφού την Πέμπτη έχει το παιχνίδι με την Φερεντσβάρος. Ο Συλαϊδόπουλος προχώρησε σε αρκετές αλλαγές και αξιοσημείωτο είναι το ντεμπούτο του Καμπράλ, αλλά και το φάουλ του Μπάκιτς στο 79’ που σταμάτησε στο δοκάρι του Μπάκιτς. Έτσι οι Πειραιώτες επέστρεψαν στις νίκες με εμφατικό τρόπο και τώρα ετοιμάζονται να περάσουν στην εποχή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 4-0

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

Σκόρερ: 6’ Μασούρας, 10’ Ελ Κααμπί, 34’ Ποντένσε, 58’ Φορτούνης

Κίτρινες: 31’ Μαρινάκης, 78’ Κάρμο

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης - Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα - Τσικίνιο, Έσε (71’ Ιμπόρα)- Μασούρας (76’ Ναβάρο), Φορτούνης (61’ Καμπράλ), Ποντένσε (46’ Αλεξανδρόπουλος) - Ελ Κααμπί (61’ Γιόβετιτς)

ΟΦΗ: Μπάουμαν - Μαρινάκης, Αμπάντα, Βούρος, Γιαννούλης (46’ Μοσκέρα) – Γκαγιέγκος (46’ Τοράρινσον), Γκλάζερ – Αποστολάκης (62’ Χιμένεθ), Μπάκιτς, Μπάκου (81’ Ριέρα) – Ισέκα (62’ Φελίπε).