Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Τρίποντο «χρυσάφι» για τα «καναρίνια»

Ο Παναιτωλικός, αν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 30’ λόγω αποβολής του Οικονόμου, κέρδισε 1-0 τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο και απομακρύνθηκε από τις τελευταίες θέσεις της Super League, ενώ  αναπτέρωσε και το ηθικό του ενόψει του αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη (13/2).

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Τρίποντο «χρυσάφι» για τα «καναρίνια»

Διπλά ήταν τα χαμόγελα στον Παναιτωλικό μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο. Τα «καναρίνια» αν και αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 30’ λόγω αποβολής του Οικονόμου, νίκησαν στην έδρα τους με 1-0 τον Ατρόμητο και όχι μόνο πήραν τεράστια βαθμολογική «ανάσα» στη μάχη που δίνει για παραμονή, αλλά αναπτέρωσαν και το ηθικό τους ενόψει του ιστορικού τους αγώνα την Τρίτη (13/2) με αντίπαλο τον Άρη στο Κύπελλο Ελλάδας. Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι οι «κυανοκίτρινοι» μετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Αντίθετα, ο Ατρόμητος δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή του στο Αγρίνιο και υπέστη την τέταρτη σερί του ήττα στη Σούπερ Λιγκ, χάνοντας έτσι εκ νέου έδαφος για μια θέση στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος.

Για τους γηπεδούχους υπήρξε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, καθώς έμεινε εκτός ο Λεβάν Σενγκέλια λόγω ίωσης, ενώ για πρώτη φορά στην αποστολή βρέθηκε ο νεοαποκτηθείς στόπερ Τζίμι Ταμπίτζε. Το ματς είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να πιέζουν για να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ, ώσπου στο 24’ οι γηπεδούχοι ήταν τελικά αυτοί που κατάφεραν να βρουν δίχτυα, με τον Καρέλη να γράφει το 1-0 έπειτα από έξοχη κάθετη του Πέρες.

Τα χαμόγελα βέβαια στις τάξεις της ομάδας του Αγρινίου δεν κράτησε πολύ, αφού μόλις έξι λεπτά αργότερα (30’) οι αριθμητικές ισοπαλίες άλλαξαν. Ο Οικονόμου πήγε με τις τάπες πάνω στο γόνατο του Έντερ και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή, αφήνοντας έτσι τον Παναιτωλικό με δέκα παίκτες στο ματς.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε εν συνεχεία να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Εκ του αποτελέσματος όμως, στο 43’ κινδύνεψε με δεύτερο γκολ, με τον Τσιντώτα να αποκρούει εντυπωσιακά τη μπάλα σε σουτ του Μαυρία, ενώ στις καθυστερήσεις πέταξε τεράστια ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση. Από γύρισμα του Ντε Μποκ από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Αντζιέλσκι στο δεύτερο δοκάρι, με τον Πολωνό φορ όμως να αστοχεί από τη μικρή περιοχή και να τη στέλνει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης (51’) ο Ατρόμητος είχε νέα μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε. Από κεφαλιά του Αντζιέλσκι η μπάλα πήρε ύψος και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Βαλένσια πήρε το «ριμπάουντ» και από την κεφαλιά του ο Στεργιάκης απέκρουσε σωτήρια. Ως το φινάλε οι όποιες επιθετικές προσπάθειες από τον Ατρόμητο δεν είχαν αποτέλεσμα, παρά και την υπεροχή του, με τον Παναιτωλικό να παίρνει τελικά το τρίποντο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (5-2-3): Στεργιάκης – Μαυρίας (75’ Χουάνπι), Οικονόμου, Μλάντεν, Στάγιτς, Τορεχόν – Πέρεθ (76’ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (36’ Μαλής) – Ντουάρτε, Ντίας (69’ Λιάβας), Καρέλης (69’ Πέδρο).

ΠΑΓΚΟΣ: Tσάβες, Μπελεβώνης, Λομονάκο, Ντουάρτε

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιάννης Πετράκης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (4-3-3): Τσιντώτας – Κιβρακίδης (77’ Τριμμάτης), Τσακμάκης (46’ Καμαρά), Τζαβέλλας, Ντε Μποκ (78’ Αθανασίου)– Κούντε, Γιουμπιτάνα (67’ Βέργος), Έντερ – Ρομπάιγ (77’ Ντιρκς), Αντζιέλσκι, Βαλένσια.

ΠΑΓΚΟΣ: Μαρκεζιάνι, Έρλινγκμαρκ, Κούεν, Βρακάς

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Σάσα Ίλιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)