Ντέμης Νικολαΐδης: «Ας μας εξηγήσουν για ποιον λόγο δεν είναι πέναλτι» (vids)

Το σχόλιο του Ντέμη Νικολαΐδη για τη διαιτησία της αναμέτρησης Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Ντέμης Νικολαΐδης: «Ας μας εξηγήσουν για ποιον λόγο δεν είναι πέναλτι» (vids)

Θέση για τις αποφάσεις του Σλοβάκου διαιτητή στο ματς Ολυμπιακός – ΑΕΚ πήρε ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Συγκεκριμένα, είπε: «Δικαίως μπήκε στο κάδρο η διαιτησία. Για αρχή, δεν μπορεί να παίζουμε ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι στην Ελλάδα και να βάζουμε διαιτητή, που να μην έχει βαρύ βιογραφικό. Και αν το κάνουμε αυτό, να μην έχουμε κάποιον καλό στο VAR. Το παιχνίδι ξεκίνησε και θεωρώ λάθος ότι είχαμε διαλέξει για να το διευθύνουν όχι ικανά άτομα απ' ό,τι φάνηκε.

Στη φάση του πέναλτι, εγώ είδα πέναλτι. Ο διαιτητής δεν είδε πέναλτι. Μου φάνηκε πως στο VAR δεν ήθελαν να πάνε κόντρα στον διαιτητή. Ας μας εξηγήσουν για ποιον λόγο δεν είναι πέναλτι. Γενικότερα, θα έχουμε τέτοια θέματα και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Θα έχουμε ανίκανους διαιτητές και θα έχουμε μια ζυγαριά να λέμε προς τα πού γέρνει. Δεν μου φάνηκε πως ο συγκεκριμένος διαιτητής έπαιζε στην αρχή είτε υπέρ της ΑΕΚ, είτε υπέρ του Ολυμπιακού. Δεν είχα μια τέτοια αίσθηση στο παιχνίδι. Δικαίως φωνάζει και η ΑΕΚ, γιατί θα μπορούσε να βγάλει κάρτες στους παίκτες του Ολυμπιακού.

Δικαίως αναρωτιέται ο Μασούρας για το σφύριγμα πριν βρεθεί με τη μπάλα. Αυτό, που μου κάνει εντύπωση, είναι γιατί σφυρίζει τόσο γρήγορα. Δεν ξέρω, ο καθένας έχει μάτια να δει αν είναι χέρι ή όχι. Από μπροστά δεν φαίνεται για χέρι, από πίσω φαίνεται να υπάρχει. Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη.

Θεωρώ ότι δεν ήταν καλός ο διαιτητής. Άλλο να σφυρίζει ο Μπριχ και άλλο αυτός ο διαιτητής. Σήμερα διάβαζα σε σάιτ πότε είναι χέρι και πότε όχι, γενικώς πολλά δημοσιεύματα».



Όσο για το αγωνιστικό, ο Ντέμης αναφέρθηκε στην εικόνα του Ολυμπιακού, αλλά και στη νοοτροπία της ΑΕΚ.

«Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς, έπαιξε κόντρα στη δύναμη. Κατάφερε παίζοντας δυνατά να αποδιοργανώσει την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ έκανε τρεις φάσεις και οι τρεις από στατικές φάσεις. Βέβαια, για κάποιον λόγο με την ένταση, που έβγαλε ο Ολυμπιακός στα μαρκαρίσματα, δεν είχε μυαλό να δημιουργήσει. Έδωσε πολλά κόρνερ στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι εξαιρετική στις στατικές φάσεις και τις εκμεταλλεύτηκε. Είναι τρομερός αθλητής ο Λιβάι, απίθανο το γκολ που πέτυχε. Πατάει γερά ο Λιβάι, σημαντικό για την ΑΕΚ που κερδίζει χωρίς να πιάσει καλή απόδοση. Καλός ο Ρότα ως αριστερός μπακ, αν και δεν τον βολεύει.

Δεν ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια της ΑΕΚ, αλλά έχει καλή νοοτροπία. Δεν την παίρνει από κάτω, έχει ψυχολογία, λοιπόν και μπορεί να πάρει το ματς. ''Εγώ δεν θα είμαι χειρότερος από σένα, θα βρω γκολ και θα νικήσω'', είναι η νοοτροπία της ΑΕΚ

Δεν περίμενα τόσο καλό τον Ολυμπιακό, ήταν καλός ο Φορτούνης, ο Ναβάρο δεν έχανε εύκολα την μπάλα. Μετά το 75' η ΑΕΚ θα μπορούσε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, είχε ευκαιρίες που δεν εκμεταλλεύτηκε και στο τέλος μπορούσε να το πληρώσει».

Από εκεί και πέρα, σχολίασε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας: «Πρωταγωνιστής στο ντέρμπι ήταν ο Μάντζιος, δεν βγήκε το ματς στον Λουτσέσκου». Όσο για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στον Παναιτωλικό, είπε: «Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε και έπαιξε για να κερδίσει, αυτόν τον μήνα θα δούμε το στιλ του Τερίμ».