Ολυμπιακός: Ένας είναι ο τρόπος να ξεπερνάει τις εξωαγωνιστικές τρικλοποδιές

Ο Ολυμπιακός «φωνάζει» ότι δεν είναι καλά σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να του στερήσουν και αυτό που δικαιούται στο χορτάρι, όπως συνέβη στο ματς με την ΑΕΚ. Υπάρχει βέβαια τρόπος για να ξεπεράσει τέτοιου είδους «διαιτητικές κακουχίες»!

Ολυμπιακός: Ένας είναι ο τρόπος να ξεπερνάει τις εξωαγωνιστικές τρικλοποδιές

Ένας διαιτητής που ήρθε από τη Σλοβακία και δεν ξέρει κανένας από πού κρατάει η σκούφια του, αποφάσισε να γίνει πρωταγωνιστής της αναμέτρησης στο Καραϊσκάκη και να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ.

Σημείο – κλειδί στη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Μασούρα, είναι ότι ο Σλοβάκος σφύριξε εν τέλει πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, όπερ σημαίνει ότι ο VAR δεν μπορούσε να επέμβει!

Αντιθέτως, ο VAR θα μπορούσε να επέμβει στη φάση του πέναλτι του Ναβάρο, αλλά όταν ο Μπόρις Μαρχέφκα μετά από λίγα δευτερόλεπτα άρχισε να μοιράζει κάρτες στον ερυθρόλευκο πάγκο, πάει να πει ότι είτε το VAR συμφώνησε μαζί του σε χρόνο – ρεκόρ, είτε δεν ασχολήθηκε καν με τη φάση. Ό,τι και να συνέβη, προκαλεί εύλογες απορίες για κάτι που είδαν μέχρι και οι αντίπαλοί του. Ότι υπήρχε παράβαση πέναλτι!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο αγωνιστικά και θα είναι ανόητο από την πλευρά μας να σας πούμε ότι πιστεύουμε ότι με τη συγκεκριμένη ομάδα θα μπορούσε να κόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σφυρίξουμε αδιάφορα στα όσα συνέβησαν στο ματς με την ΑΕΚ. Εκεί όπου δεν τον άφησαν να διεκδικήσει αυτό που δικαιούταν. Γκολ σημείωσε και του το ακύρωσαν. Έγινε πέναλτι αμέσως μετά και δεν του το έδωσαν. Ήταν δύο κρίσιμες φάσεις που ξεκάθαρα αλλοίωσαν το αποτέλεσμα.

Αν οι Πειραιώτες έπαιρναν τον βαθμό της ισοπαλίας ή ακόμη-ακόμη και τη νίκη, θα παρέμενε αουτσάιντερ στην κούρσα του πρωταθλήματος. Κι αυτό, γιατί αν ασχοληθούμε με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, δεν πείθει ότι είναι φαβορί.

Από την άλλη, όμως, είναι και εκνευριστικό να του κόβουν με το «έτσι θέλω» τον δρόμο για τη διεκδίκηση των όποιων πιθανοτήτων έχει για την κατάκτηση του τίτλου.

Ποια είναι η λύση; Ο Ολυμπιακός τυγχάνει αυτής της αντιμετώπισης εδώ και χρόνια. Ο μοναδικός τρόπος για να ξεπεράσει τα συγκεκριμένα εμπόδια είναι μονόδρομος και είναι άκρως ποδοσφαιρικός. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τη στιγμή που τα πράγματα δείχνουν να μην αλλάζουν εξωαγωνιστικά.

Θα πρέπει να ξαναβρεί έναν Πέδρο Μαρτίνς για να φτιάξει μία ομάδα που θα «απαντάει» με κανονικό ποδόσφαιρο απέναντι στις τρικλοποδιές του κάθε απίθανου Σλοβάκου διαιτητή που θα βάζει φωτιά στα παιχνίδια του. Ο Ολυμπιακός με τη διαιτησία και την Ομοσπονδία απέναντί του πήρε αρκετά πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια, παίζοντας ποδόσφαιρο. Ξέρει λοιπόν τον τρόπο… Καλώς ή κακώς δεν υπάρχει άλλος, αφού έχει αποδειχθεί ότι οι επιστολές, οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις δεν οδήγησαν πουθενά.