Ολυμπιακός: «Στοπ» στην πτωτική πορεία

Ο Ολυμπιακός καλείται απόψε απέναντι στην ΑΕΚ να βρει τον τρόπο να επιστρέψει στις νίκες.

Ολυμπιακός: «Στοπ» στην πτωτική πορεία

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την κατάσταση που επικρατεί στον Ρέντη εδώ και δύο μέρες. Η ήττα στη Λαμία και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε ήταν σοκαριστικός. Και ήταν σοκαριστικός σε τέτοιο βαθμό, που αρκετοί παίκτες όταν κάθισαν να συζητήσουν μεταξύ τους συμφώνησαν στο εξής: «Υποσχέσεις δώσαμε μετά τον ΠΑΟΚ και τη Φράιμπουργκ και πάλι δεν κάναμε τίποτα. Οπότε ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του και να προχωρήσουμε».

Δεν είναι μυστικό ότι το κλίμα στον Ρέντη είναι βαρύ. Αρκετοί παίκτες δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει την πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Κάποιοι άλλοι μπορεί να μην είναι 100% αφοσιωμένοι, γιατί θεωρούν ότι δεν έχουν μέλλον στην ομάδα. Εν ολίγοις είναι μία πολύ περίεργη κατάσταση στον Ρέντη. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε μία διαρκή πτώση τόσο σε επίπεδο εικόνας, όσο και σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Από εκεί που δεν κέρδιζε τα ντέρμπι, τώρα έχει φτάσει στο σημείο να μην κερδίζει τα παιχνίδια με τις θεωρητικά μικρομεσαίες ομάδες. Κι όταν κερδίζει, το κάνει με τα χίλια ζόρια, όπως συνέβη για παράδειγμα με πέναλτι στις Σέρρες.

Η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών είναι στο ναδίρ. Δεν έχουν όρεξη για πολλά λόγια. Αναγνωρίζουν όμως ότι το αυριανό ματς με την ΑΕΚ είναι κατά κάποιο τρόπο ένας πρώιμος τελικός. Είναι ένα παιχνίδι που αν χαθεί, τότε θα μιλάμε μόνο για μαθηματικές πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου, ασχέτως αν ο Ολυμπιακός θα έχει μπροστά του έναν ολόκληρο β’ γύρο και πλέι οφ για να ανατρέψει την κατάσταση. Και το λέμε αυτό, γιατί είναι διαφορετικό ο Ολυμπιακός να κυνηγάει έναν διεκδικητή για τον τίτλο και διαφορετικό να κυνηγάει τρεις. Πρόκειται για ένα παιχνίδι δίχως γυρισμό και κατά κάποιο τρόπο αποτελεί μία τελευταία ευκαιρία για να δείξουν οι παίκτες ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι έως το τέλος της σεζόν στη Σούπερ Λίγκα.

Σε πρώτη φάση καλούνται να βγάλουν αντίδραση μετά την άθλια εικόνα της Λαμίας. Το συζήτησαν οι παίκτες και ο προπονητής στον Ρέντη το τελευταίο 48ωρο. Αν παρουσιάσουν την ίδια εικόνα στο αυριανό ματς, τότε κινδυνεύουν με συντριβή από την ΑΕΚ. Οπότε, έχουν την υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς τους, τον σύλλογο και τον κόσμο που θα παρακολουθήσει το ματς από την τηλεόραση να βγάλουν σφυγμό και να δείξουν ότι «κυλάει μέσα μας αίμα νικητών», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Κάρλος Καρβαλιάλ.

Δεν χωνεύεται άλλη γκέλα, γιατί - κακά τα ψέματα - όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά μετά από μία νέα απώλεια βαθμών στη μάχη που δίνει για τον τίτλο. Υπάρχει πίεση και ένα τεράστιο «πρέπει» πάνω από τον Ρέντη. Σήμερα θα φανεί αν ο προπονητής και οι παίκτες μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Μια δύσκολη κατάσταση για την ακρίβεια, την οποία μέσα στη σεζόν έχουν δείξει ότι δεν μπόρεσαν να την διαχειριστούν.

Μετά το 2-4 από τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός ελάχιστες φορές κατάφερε να ορθώσει ανάστημα και να δώσει «απαντήσεις». Η πορεία του είναι πτωτική και αναζητείται το ματς στο οποίο θα πρέπει να βάλει ένα «στοπ». Για να δούμε αν θα είναι το αυριανό. Είναι ένα ματς που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη χρονιά σε επίπεδο διεκδίκησης τίτλου. Αν κερδίσει, παραμένει στο κόλπο. Αν δεν κερδίσει, τότε θα έχει μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο και όχι ρεαλιστικές, αν αναλογιστούμε την εικόνα που παρουσιάζει από τις αρχές Νοεμβρίου έως σήμερα.